یکی از شرکتهای فناور علاوه بر تولید کفیهای طبی مبتنی بر نانو فناوری و عرضه آن باکیفیت بالاتر و قیمت پایینتر از نمونه فرانسوی، دستگاه اسکن پا را عرضه کرد که با استفاده از آن میتوانند بر اساس فرم پا، کفی مناسب را ارائه دهند.
به گزارش باش خبر وبه نقل از ایسنا، دکتر علیرضا مسیبی، مدیر بخش تحقیق و توسعه این شرکت فناور عرق کردن و ایجاد بوی بد پا را از مشکلات کفشها در استفاده طولانی مدت از آن دانست و گفت: کفیها نیز از این قاعده مستثنی نیستند، به طوری که بعد از استفاده ممکن است بو بگیرند. در نتیجه نیاز به تعویض کفی یا شستشوی آن است. برای حل این مشکل ما با ستاد نانو تماس گرفتیم و این ستاد نانومواد و اسانسهایی را به ما معرفی کرد که ما از آنها در کفیها استفاده کردیم.
وی ادامه داد: ما در این همکاری به فناوریای دست یافتیم که در آن از نانوذرات نقره استفاده میشود و با کمک این نانوذرات میتوان مانع از رشد باکتریها شد. این موضوع برای کفیهای دیابتی اهمیت زیادی دارد، چرا که اگر افراد دیابتی دچار زخم پا باشند و از کفی استفاده کنند، تجمع باکتری در بخش زخم اجتناب ناپذیر است و موجب عفونت میشود که این موضوع خطرات و هزینههایی برای افراد دیابتی دارد.
مسیبی خاطر نشان کرد: ما دو کار را انجام دادیم؛ در اولین گام از پارچههای نانویی استفاده کردیم، پارچههایی که از قبل نانومواد روی آنها قرار داده شده بود. در گام دوم، دستگاهی ساختیم که میتواند نانوذرات را به صورت پاششی روی کفیها اسپری کند. سپس با اعمال گرما، ذرات نانو روی کفی تثبیت میشود. علاوه بر آن محلول خوشبو کننده را روی این محصول قرار دادیم.
مدیر بخش تحقیق و توسعه این شرکت درباره مقایسه این محصول با نمونه خارجی گفت: مشابه این کفیهایی که ما در ایران تولید میکنیم، در فرانسه تولید میشود که قیمت آن در حدود ۴۶ یورو است؛ در حالی که ما در ایران این محصول را با قیمت ۱۴۰ هزار تومان در اختیار مصرف کننده قرار میدهیم. البته ما در کفیها از پارچههای نانو و خوشبوکنندهها نیز استفاده میکنیم که نمونه فرانسوی این آپشن را ندارد.
به نقل از ستاد نانو، مسیبی با بیان اینکه محصولات این شرکت به دو بخش کفیهای عمومی و کفیهای طبی تقسیم شده است، ادامه داد: دستگاه اسکن پا را داریم که پا را میتواند اسکن کند. این دستگاه میتواند متناسب با قوسهای کف پا، کفیهای ویژهای را ارائه کند. در واقع با کمک این دستگاه میتوانیم قوسهای مختلف پا را با استفاده از کفی پر کنیم.
وی در این باره توضیح داد: معمولا افراد به ارتوپدیها مراجعه میکنند تا اسکن پای آنها انجام شود تا با این کار کفی مورد نیاز خود را تهیه کنند، این کار هزینه بالایی دارد. ما با کمک این فناوری، کفیهای مختلفی را طراحی و تولید کردهایم. از دیگر محصولات ما، کفیهای پای پرانتزی است و همچنین کفیهای دیابتی را تولید میکنیم که فناوری آن ثبت اختراع شده است.