کوه عینالی واقع در ضلع شمالی شهر تبریز، یکی از جاذبههای گردشگری و بزرگترین تفرجگاه کوهستانی این شهر است. کوه سرخاب یا «عینالی داغی» مجموعه بلندیها، درهها و تپههای سرخ رنگ است، این کوه مشرف به شهر تبریز بوده و در بخش شمالی این شهر قرار گرفته است. تفرجگاهی که نه تنها در تبریز که حالا آوازه آن در شمالغرب کشور بی همتا بوده و چون نگینی سرخ در قاب گردشگری این خطه رخ نمایی میکند.
ارتفاع عینالی در بلندترین نقطه ۱۹۶۰ متر از سطح دریا بوده و یکی از بزرگترین تفرجگاههای آذربایجان شرقی و بام شهر تبریز محسوب میشود که طی این سالها اقدامات بسیاری برای زیباتر شدن آن انجام شده که جنگل کاری و احداث استخر بزرگ «داغ گولی» بر بالای آن از مهمترین آنها است.
این کوه سرخ فام در روزهای گرم و سرد سال، میزبان گردشگران و کوهنوردان همیشگی خود بوده و تمامی شهروندان تبریزی و مسافران ورودی به این شهر میتوانند برای لذت بردن از هوای خنک و مطبوع و البته دیدن شهر تبریز به بالای این کوه بروند.
ایجاد زیرساختهای لازم برای احداث مسیرهای گردشگری جدید
مدیرعامل سازمان توسعه و عمران عونبنعلی و پارک طبیعت از تلاش برای جذب ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار دولتی برای تکمیل این مجموعه خبر داده و میگوید: در خصوص تفرجگاه عینالی دو موضوع تمرکز زدایی از مسیر اولیه و ایجاد زیرساختهای برای احداث مسیرهای گردشگری جدید از اهمیت زیادی برخوردار است.
بابک دانش پناه با اشاره به مساحت پنج هزار و ۶۰۰ هکتاری عینالی ادامه میدهد: ایجاد مسیرهای جدید گردشگری در این مجموعه نیازمتد زیرساخت هایی همچون آب، برق، گاز و… است به طوری که به طور مثال با تامین آب برای مجموعه میتوان نسبت به توسعه فضای سبز آن نیز اهتمام داشت.
او از ۸۰۰ هکتار فضای سبز در این مجموعه خبر داده و می گوید: با توجه به مشکلات و بحران آبی موجود در تبریز، طرح توسعه فضای سبز فعلا جزو برنامه کاری نیست. ۱۵۰۰ مترمربع مساحت سه سالن گلخانه در عینالی است که با ظرفیت تولید ۱۲۰ هزار بوته انواع گونههای گل است که در فصول بهار و تابستان مورد استفاده قرار میگیرد.
اگر تا چند سال پیش عینالی مسیری کوهنوردی و سرسخت بود که صرفا علاقمندان به کوهنوردی را آخر هفتهها برای ورزش و کوهپیمایی راهی کوههای سرخ فام تبریز میکرد، حالا با ایجاد زیرساختهای مختلف گردشگری و رفاهی خیل عظیمی از شهروندان تبریزی و گردشگران در فصول مختلف سال راهی این نقطه از تبریز میشوند.
جذب اعتبار ۱۰۰ میلیاردی برای تفرجگاه عینالی
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی در بازدید از تفرجگاه عون ابن علی با بیان اینکه پتانسیل لازم برای ایجاد فضای مناسب و سرمایهگذاری بخش خصوصی در عینالی فراهم است، این امر را مستلزم حمایت و جذب اعتبار دولتی دانست.
حجتالاسلام تاجالدینی با تاکید بر اینکه در سفر ریاست محترم جمهور به شهر تبریز، پیگیر تکمیل طرحهای عمرانی و توسعه گردشگری در این تفرجگاه خواهیم بود، افزود: با همکاری وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و تلاش سایر نمایندگان مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس، پیگیر جذب اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومانی برای تفرجگاه عینالی هستیم.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به احداث پروژههای گردشگری در عینالی اظهار کرد: با احداث فاز دوم تله کابین، میتوان قدم بزرگی در افزایش و جذب گردشگر به شهر تبریز برداشت و تحقق این موضوع، نیازمند حمایت مدیران ارشد استانی است.
پیگیر اعتبارات دولتی برای تفرجگاه عینالی هستیم
در این بین روح الله متفکر آزاد نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی نیز در بازدید از مجموعه عینالی گفت: بنده و سایر نمایندگان محترم تبریز اسکو و آذرشهر طی نامهای در خصوص جذب اعتبارات دولتی برای عینالی پیگیر این مسئله هستیم و با برنامه ریزی هدفمند و موثر در بخش سرمایه گذاری امیدواریم روند توسعه و جذب گردشگری بیش از پیش باشد.
وی ضمن قدردانی از تلاش های مدیریت و عوامل سازمان اظهار کرد: با وجود مدیریت مناسب و تلاشگر در این مجموعه امید است که شاهد گسترش و جذب گردشگر در این تفرجگاه باشیم چرا که با فعالیتها و پتانسیل موجود، آینده درخشانی را برای این مجموعه تصور میکنیم.
تفرجگاه عینالی با تلفیقی از جاذبههای چند گانه از فضای سبز و جنگلکاری گرفته تا دریاچه مصنوعی و آمفی تئاتر روباز و … امروز میتواند نقش پر رنگی در اقتصاد شهر و شناساندن تبریز برای همگان داشته باشد. //ایسنا