ثبت جهانی روستای کندوان با همکاری دولت و بخش خصوصی ممکن میشود
بهگزارش باش خبر وبه نقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان شرقی، احمد حمزه زاده روز پنجشنبه در دیدار با فرماندار اسکو با تاکید به اینکه روستای تاریخی کندوان، یکی از مقاصد اصلی گردشگران ورودی به کشور است، اظهار کرد: کندوان همواره مورد توجه گردشگران است و میبایست در این راستا اقدامات لازم برای ساماندهی و فراهمسازی زیرساختهای گردشگری آن انجام شود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان شرقی، خاطرنشان کرد: ساماندهی پارکینگ ورودی، جلوگیری از آسیبرسانی به کرانها و تامین زیرساختهای گردشگری از مهمترین اقداماتی است که این ادارهکل با همکاری همهجانبه دستگاههای دولتی و بخش خصوصی انجام خواهد داد.
حمزه زاده اظهار کرد: در راستای سبکسازی حجم ترافیک داخل این روستای تاریخی، با ایجاد پارکینگ ورودی و تعریف طرحی برای حملونقل گردشگران به داخل روستا میتوانیم فرصت درآمدزایی مفید را نیز برای این روستا فراهم کنیم.
روستای هفت هزار ساله صخرهای کندوان با کران های سنگی بکر و دست کند و زیبایی های زندگی شبه غارنشینی از جاذبه های طبیعی و تاریخی کشورمان در آذربایجان شرقی محسوب می شود.
این روستا در ۶۲ کیلومتری تبریز مرکز آذربایجان شرقی قرار گرفته و به سبب ویژگی معماری صخره ای و بافت مخصوص آن در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده اما بیش از هفت سال است که در نوبت ثبت جهانی شدن یونسکو قرار دارد.
خانه های این روستا که از دل صخره های کله قندی و کندویی شکل دامنه کوه سهند کنده شده است، نماد سختکوشی مردم است که با دست های خود خانه ها را ساخته اند.
به عقیده محققان قدمت وجود این صخره ها که به کران (Karaan) نیز معروف است به هفت هزار سال پیش و قدمت زندگی در آن نیز به یکهزار و ۵۰۰ سال پیش می رسد.