مهمترین مطالبات آذربایجانشرقی از رئیس جمهور در سفر استانی
محمد کلامی امروز در جلسه «برنامهریزی سرمایهگذاری و تجارت خارجی در سال ۱۴۰۱» که با حضور مدیران دستگاههای اقتصادی و فعالان بخش خصوصی آذربایجانشرقی در اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد، اظهار کرد: برخود وظیفه دانستیم که فعالیتهای بخش اقتصادی را از اول سال آغاز کنیم و اکنون تمامی کارگروهها برنامهها و توقعات مورد انتظار ما را میدانند.
وی افزود: اهداف اصلی دولت در بخش مسکن، افزایش سرمایهگذاری، تحقق رشد اقتصادی هشت درصد و صادرات و تجارت با کشورهای پیرامونی (به لحاظ جغرافیایی و اقتصادی) است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجانشرقی با بیان اینکه تسهیلگری و رفع موانع تولید اصلیترین برنامه تیم اقتصادی استان است، گفت: ما باید به سمت سهلترین قوانین برویم و این مهم را به تیم اقتصادی دستگاهها نیز متذکر شدهایم و بهعنوان مثال در بحث تامین برق تا جایی که میتوانیم، مشکلات برق استان را کاهش خواهیم داد.
کلامی تاکید کرد: استفاده از ظرفیت ماده ۱۱ با حفظ هوای پاک و محیط زیست مناسب و همراهی سازمان تامین اجتماعی، بیمه و سایر دستگاهها با دستگاههای اقتصادی از دیگر برنامههای ماست که بهعنوان مثال گمرکات استان ما باید آنچنان دارای جذبه و قوانین سهلی باشند که تجّار انگیزه کافی را برای صادرات از داخل استان داشته باشند و اینطور نباشد که تجّار ما از طریق گمرکات دیگر شهرها صادرات انجام دهند.
شاخصهای اقتصادی استان از سال ۱۳۷۴ به بعد پایین آمده است
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجانشرقی با بیان اینکه بسیاری از مشکلات از دهههای گذشته به ارث رسیده است، گفت: شاخصهای اقتصادی استان از سال ۱۳۷۴ به بعد پایین آمده است و دولت در راستای افزایش و بالابردن سهم منابع مالی استانها دو اقدام مهم متمرکز کردن حسابهای مالی شرکتهای بزرگ مستقر در استانها و اخذ مالیات بر ارزش افزوده این شرکتها در داخل استانها را در دستور کار خود قرار داده است که این کار منجر به افزایش سهم منابع مالی در استانها خواهد شد و علت سهم ۵۴ درصدی تهران در بحث منابع مالی استفاده از منابع شرکتهای بزرگ در این شهر است.
کلامی با اشاره به سفر رئیس جمهوری به استان اضافه کرد: بررسی مشکلات سدها، راهها و تامین زیرساختهای انرژی مهمترین مطالبات ما در جریان سفر رئیس جمهوری به استان خواهد بود.
وی در ارتباط با مشکلات معادن استان نیز بیان داشت: اکنون استفاده صحیحی از معادن استان نمیشود؛ بهطوریکه با وجود بالاترین میزان ذخایر معدنی در استان، تنها دو درصد ارزش افزوده متعلق به معادن استان است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی یادآور شد: تیم مدیریت استان برنامه منظمی در خصوص سرمایهگذاری شرکت مس دارد و مطمئن باشید پررنگترین دوران سرمایهگذاری مس سونگون در داخل استان را تجربه خواهیم کرد و تاکنون جلساتی با حضور استاندار و رئیس هلدینگ مس قرارگاه خاتمالانبیا (ص) و رئیس جدید شرکت مس سونگون برگزار شده و رئیس جدید شرکت مس نیز قول سرمایهگذاری منظم و مشخصی را داده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: وضعیت مسیرهای ترانزیتی و ماشینآلات حملونقل مناسب نیست که باید برنامه جدی برای حل این مشکل ارائه دهیم.
کلامی در خصوص مصوبات ستاد تسهیل و شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان نیز تصریح کرد: تمامی تصمیمات ستاد تسهیل و مصوبات استانی شورای گفتوگوی بخش خصوصی و دولت لازم الاجراست و تدوین برنامههای اقتصادی در سازمان صنعت، معدن و تجارت باید با همفکری فعالان بخش خصوصی انجام شود. //ایرنا