اخبار

۲۲۵۰ نفر از کادر درمان آذربایجان‌شرقی در سالجاری به کرونا مبتلا شدند

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: پرستاران در دوران شیوع ویروس کرونا به‌ویژه سویه امیکرون، جان‌فشانی بسیاری کردند که ۲۲۵۰ نفر از کادر درمان آذربایجان‌شرقی در سالجاری به کرونا مبتلا شدند.

یوسف اشرفی در لایو اینستاگرامی روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز اظهار کرد: نزدیک به ۹۰۰۰ نفر کادر پرستار در استان فعالیت می‌کنند که تقریباً ۴۰ درصد کل نیروهای بدنه‌ی وزارت بهداشت را کادر پرستاری تشکیل می‌دهد.

وی اضافه کرد: تاکنون ۴۰ درصد از نیروهای درمان استان، دز سوم واکسن کرونای خود را تزریق کرده‌اند و بقیه به دلیل ابتلا به این ویروس، زمان تزریق دز سوم آنها به تاخیر افتاده است که توصیه می‌کنیم در اسرع وقت برای تزریق آن، مراجعه کنند.

اشرفی در خصوص تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری یادآور شد: اجرای تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری از سال‌های گذشته یکی از خواسته‌های اساسی پرستاران بوده است که سابقه‌ی آن به تیرماه سال ۱۳۸۶ برمی‌گردد.

وی ادامه داد: تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری بعد از سال‌ها تلاش در سال ۱۴۰۰ تصویب شد و اجرای آن از دی ماه سالجاری شروع شده است که این قانون از سال ۱۳۳۲ مطرح شده بود و نهایتاً با شکل‌گیری سازمان نظام پرستاری و تلاش همکاران امسال اجرایی می‌شود.

وی افزود: یکی از نتایج اجرای تعرفه گذاری خدمات پرستاری، تفکیک وظایف و عملکرد پرستاران با سایر همکاران است.

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گفت: طبق این قانون، بر اساس استانداردها حرکت می‌کنیم برای مثال تعداد بیمارانی که هر پرستار به آنها خدمت‌رسانی می‌کند و وظایف هر پرستار مشخص می‌شود؛ بنابراین نیروی انسانی استانداردسازی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: طبق این قانون، هر پرستار فقط می‌تواند در یکی از بخش‌های دولتی یا خصوصی مشغول باشد.

وی بیان کرد: طی اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، نواقصات را در طی یکسال به مراجع ذی‌صلاح اطلاع می‌دهیم تا اصلاح شوند.

وی اضافه کرد: نگاه تیمی در اجرای این قانون خواهیم داشت و با ارتقاء جایگاه پرستاران، خدمت‌رسانی و انگیزه‌ی ارائه‌ی خدمت در پرستاران افزایش یافته و ارتباط بین مریض و پرستار بهتر می‌شود.

اشرفی همچنین در رابطه با امتیاز کرونای پرستاران نیز یادآور شد: آزمونی در سال ۱۳۹۹ برگزار کردیم تا پرستاران پیمانی و رسمی مورد نیاز را استخدام کنیم که در آن، ۲۰ امتیاز به پرستارانی که در زمان کرونا خدمت می‌کردند، تعلق یافت.

وی ادامه داد: سقف آن، ۲۰ امتیاز بود؛ هر ۱۵ روزی ارائه‌ی مستقیم خدمت، یک امتیاز و هر ماه دو امتیاز داشت و در نهایت سقف امتیاز کرونا ۲۰ امتیاز شد که برای آنها تعلق یافت.

اشرفی در ارتباط با تبدیل وضعیت مشمولین قانون ایثارگری نیز گفت: همکارانی که مشمول قانون ایثارگری بودند، خوشبختانه در حال تغییر وضعیت هستند و مراحل آخر آن را سپری می‌کنند که بسیاری به گزینش دعوت شده و این مرحله را نیز طی کرده‌اند؛ تبدیل وضعیت آنها باعث می‌شود تا تعداد نیروهای رسمی ما افزایش یابد.

وی متذکر شد: در خصوص سایر همکاران شرکتی در مورد تغییر وضعیت آنها تا این لحظه دستورالعملی بدست ما نرسیده است اما امیدواریم با عنایت مسئواین مربوطه شرایط تغییر وضعیت آنها فراهم گردد.

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی ادامه داد: به مرور زمان اکثریت این افراد تبدیل وضعیت می‌شوند که در آزمون سال ۹۹ نیز ۸۵ نفر قبول شده و تغییر وضعیت شدند.

وی در خصوص فوق‌العاده ویژه خاص پرستاران نیز خاطرنشان کرد: این امر درخواست روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور و وزارت بهداشت است که به معاونت توسعه مربوط بوده و تاکنون در این مورد ابلاغیه‌ی خاصی فرستاده نشده است.

وی همچنین در رابطه با مشمولین طرح پرستاری، اتاق عمل و بیهوشی اظهار کرد: نیروهای مورد نیاز هر بیمارستان در هر سه ماه یکبار به مدیریت پرستاری دانشگاه اعلام می شود(براساس نیروهای خروجی پایان طرح، بازنشستگی و یا انصراف).

اشرفی گفت: مجموعه درخواست‌ها جهت اخذ مجوز به وزارت خانه ارسال می‌شود که وزارتخانه بر اساس سامانه‌های موجود راست آزمایی کرده و مجوزها را صادر می‌کند و افراد بر اساس اولویت ثبت نام در سامانه به مراکز اختصاص داده می‌شوند.

وی همچنین در رابطه با انتخاب و انتصاب مترون، سوپروایزرین و سرپرستاران گفت: بر اساس آین نامه قبلی روال اینگونه بود برای هر پست سه نفر از طرف مراکز معرفی شده بعد از انجام مصاحبه اختصاصی یک نفر انتخاب می‌شد؛ اکنون دو نفر معرفی می‌شوند و مصاحبه اختصاصی همراه با آزمون کتبی با حضور نمانیده بازرسی دانشگاه انجام می‌شود که فرد حائز شرایط شده انتخاب می‌شود.

به گزارش باش خبر وبه نقل از ایسنا، سرپرست اداره پرستاری معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز در پایان در خصوص قانون ارتقاء بهره‌وری همکاران گروه پرستاری که درمانگاهها انجام وظیفه می‌کنند، یادآور شد: بر اساس قانون ارتقاء بهره‌وری مجموعه سوالات و مباحث این قانون براساس سوال و جواب شماره دو شامل همکاران شاغل در کلیه درمانگاه‌های بیمارستان‌ها می‌شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا