اخبار

اُمیکرون، ۱۷ روزه سویه ‌غالب کشور می‌شود/ کلانشهرها در خطر اصلی!

به گزارش  باش خبر وبه نقل از آناج، روز گذشته ورود سویه جهش‌یافته کرونا به کشورمان رسماً از سوی وزارت بهداشت تأیید شد و ستاد ملی مقابله با کرونا برای جلوگیری از گسترش بیماری در ایران تصمیم‌گیری‌هایی داشته است، اما واقعیت امر اینجاست که کارشناسان بر این باورند قدرت سرایت بسیار بالای سویه اُمیکرون احتمالاً در ۱۴ روز آینده حجم بالایی از مراجعه به مراکز درمانی را ایجاد خواهد کرد.

کارشناسان بهداشت و درمان در این زمینه تأکید می‌کنند اگرچه شواهد علمی‌نشان می‌دهد کشندگی سویه اُمیکرون کمتر از سویه دلتاست اما قدرت بیماری‌زایی این ویروس جهش‌یافته به‌دلیل شدت سرایت آن نکته‌ای است که نباید از آن غافل باشیم.

به‌گفته این گروه بررسی‌های علمی‌در سراسر جهان و البته کشورهای درگیر این سویه از ویروس کرونا نشان می‌دهد روند تصاعدی بیماری‌زایی اُمیکرون نکته‌ای است که می‌تواند نظام بهداشت و درمان منطقه درگیرشده را با چالشی بسیار جدی مواجه کند، به همین دلیل بهترین راهکار این است که مانع از افزایش حجم بار ورودی به مراکز درمانی باشیم.

اُمیکرون ۱۷روزه سویه غالب کشور می‌شود

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری درباره ورود ویروس جهش‌یافته به کشور اظهار داشت: با توجه به ورود ویروس جهش‌یافته به کشورهای همسایه پیش‌بینی شده بود که اُمیکرون بالاخره به ایران نیز وارد می‌شود، بنابراین اکنون که ورود ویروس رسماً تأیید شده است لازم است به‌جای فرصت‌سوزی از زمان باقی‌مانده حداکثر استفاده را برای مدیریت بحران احتمالی داشته باشیم.

پیام طبرسی در ادامه گفت: نتایج بررسی‌های علمی‌انجام‌شده در سایر کشورها که زودتر از ایران درگیر شده‌اند نشان می‌دهد قدرت سرایت ویروس جهش‌یافته فعلی بسیار بالاتر از نوع دلتاست به‌صورتی که مدارکی علمی‌تأیید می‌کند در مدت ۱۷ روز اُمیکرون تبدیل به سویه غالب در منطقه آلوده می‌شود درحالی که این دوره برای ویروس دلتا ۱۰۰روزه بوده است.

طبرسی با اشاره به قدرت سرایت بالای این نوع از ویروس جهش یافته کرونا تاکید کرد: هموطنان لازم است به این نکته توجه داشته باشند که استفاده از ماسک، رعایت پروتکل‌ها و البته واکسیناسیون بهترین و کم‌هزینه‌ترین راهکار مقابله با اُمیکرون است چون بررسی‌های علمی‌نشان داده افرادی که مراحل واکسیناسیون خود را با دُز بوستر یا همان دُز سوم تکمیل کرده‌اند بسیار کمتر از سایرین کارشان به بستری و فوت می‌کشد.

وی معتقد است در شرایطی که ایجاد شده هرگونه تجمع در محیط‌های بسته و حتی محیط‌های باز می‌تواند پاشنه آشیل مدیریت کم هزینه بحران احتمالی در آینده باشد بنابراین تمامی‌افراد در این زمینه توجه داشته باشند که اگر در چنین شرایطی قرار دارند از ماسک استفاده کند.

کلانشهرها در خطر اصلی

گفته‌های رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری درحالی بیانگر واقعیت شرایط است که سایر کارشناسان براین باورند که شاید مهمترین نگرانی از جهش‌های متفاوت در این نوع از ویروس به دلیل افزایش تعداد بیماران در روزهای آینده است.

کارشناسان بهداشت و درمان تاکید می‌کنند: بررسی‌های علمی‌نشان داده در سه هفته اخیر ویروس اُمیکرون بالای ۵۰ جهش به خود دیده و درصورت افزایش نرخ ابتلا در روزهای آینده این نگرانی وجود دارد که قدرت ویروسی جهش یافته از اُمیکرون ایجاد شود که با همان قدرت سرایت شدت کشندگی بالاتری داشته و دوباره بحران‌ آفرینی کند.

این گروه معتقدند در شرایط فعلی کلانشهرها به دلیل جابه‌جایی گسترده افراد در منطقه و ایجاد تجمع‌های مختلف بخصوص در ادارات، مراکز خدماتی و مراکز خرید و سیستم حمل و نقل عمومی‌بیشتر در خطر ایجاد بحران هستند و مسئولان مربوطه با ایجاد محدودیت‌های هدفمند می‌توانند از قبل برای جلوگیری از بروز بحران برنامه‌ریزی لازم را داشته باشند.

به گفته کارشناسان سیستم حمل ونقل عمومی‌و البته ادارات مهمترین اماکنی هستند که می‌توانند زمینه توسعه بیماری را ایجاد کرده و بحران آفرینی کنند و تهویه دقیق هوا و رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی هموطنان الزامی‌است.

این درحالی است که بررسی‌های علمی‌نشان داده قدرت سرایت بیماری با ویروس اُمیکرون بین دو تا سه برابر بیشتر از نوع دلتا است و عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی عاملی است که تنها در ۲.۵ روز شاهد دوبرابر شدن حجم بیماران در منطقه باشیم که این یک کابوس به تمام معنا برای مراکز درمانی خواهد شد.

کارشناسان بهداشت و درمان تاکید می‌کنند حذف هرگونه تجمع بخصوص در ادارات و مراکز خدماتی و آموزشی می‌تواند راهکاری برای کاهش تردد و جابه‌جایی افراد در سطح کلانشهرها و شهرهای صنعتی باشد که همین روند مانع از شکل‌گیری زنجیره گسترده بیماری خواهد شد.

از سوی دیگر با نزدیک شدن شب یلدا و احتمال برگزاری شب‌نشینی‌های مختلف از سوی هموطنان به‌واسطه کاهش نرخ ابتلای هفته‌های اخیر و حذف شهرستان‌های قرمز و نارنجی از نقشه همه‌گیری نگرانی کارشناسان نسبت به احتمال بروز بحران بیشتر شده است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا