اخبار

واگذاری بلبرینگ‌سازی مشروط به افزایش بهره‌وری و اشتغال است

به گزارش باش خبر وبه نقل از ایرنا، عابدین خرم روز یکشنبه در بازدید از خط تولید شرکت بلبرینگ‌سازی ایرانیان در تبریز اظهار کرد: در صورتی که این اولویت‌ها رعایت نشود، مدیریت استان حق فسخ قرارداد واگذاری را برای خود محفوظ می‌داند.

وی بازنگری اساسی در وضعیت کارخانه بلبرینگ‌سازی را ضروری دانست و گفت: بلبرینگ‌سازی یکی از صنایع ارزشمند و باسابقه آذربایجان شرقی است که بعد از یک دوره رکود، به چرخه تولید بازگشته، اما هنوز به وضعیت مطلوب نرسیده است.

خرم با قدردانی از زحمات و تلاش‌های مدیران این شرکت، گفت: قبل از تحویل شرکت، شاهد اعتراض‌های کارگری و رکود و تعطیلی آن بودیم، اما از زمان تحویل، اقداماتی برای فعال‌سازی آن انجام شده و در حال حاضر با ۲۰ درصد ظرفیت در حال تولید است که با توجه به ظرفیت اسمی و سابقه تاریخی آن و نیاز بازار، به هیچ وجه رضایت‌بخش نیست.

وی با اشاره به ضرورت نوسازی و تعمیرات اساسی برای ارتقای میزان تولیدات بلبرینگ‌سازی، گفت: با توجه به اینکه واردات ماشین‌آلات جدید در شرایط فعلی کار دشوار و زمان‌بری است، لذا برای تسریع در نوسازی و ارتقای ظرفیت تولید، باید از ابتکار و خلاقیت متخصصان داخلی و شرکت‌های دانش‌بنیان در این زمینه استفاده شود.

استاندار آذربایجان شرقی تأکید کرد: انتظار این است که تمام فرایند تولید از مواد اولیه تا تحویل به بازار در خود شرکت صورت گرفته و تولید داخلی به معنای واقعی محقق شود و شائبه‌های موجود مبنی بر واردات محصول آماده یا مونتاژکاری صرف رفع شود.
وی با اشاره به اینکه نگاه مدیران این شرکت باید نگاه توسعه‌ای و ارتقای بهره‌وری باشد، از معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خواست تا با رصد مستمر فعالیت‌های این کارخانه در کارگروه عارضه‌یابی، هر سه ماه گزارشی از وضعیت آن را ارائه کند.

به گزارش ایرنا، بلبرینگ‌سازی ایران به عنوان نخستین شرکت تولیدکننده انواع بلبرینگ کشورمان که به مدت یک دهه با مشکلات اساسی مواجه بود و در نهایت ورشکسته شد، با ورود جدی مقام‌های ارشد اداری و قضایی آذربایجان‌شرقی از مهر ماه پارسال در مسیر احیا قرار گرفته است.

به گزارش ایرنا، بحران در بلبرینگ سازی ایران از زمانی آغاز شد که این واحد صنعتی بی همتا که فعالیت خود را در سال ۱۳۴۸ در زمینی به وسعت ۱۴ هکتار در غرب تبریز و تحت لیسانس شرکت سوئدی «اس.کی.اف» آغاز کرده بود، در راستای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی مبنی بر خصوص سازی، در یک تصمیم نادرست در اواخر دهه ۱۳۸۰ شمسی به یک راننده تریلر و فاقد اهلیت واگذار شد.

این اقدام باعث شد که بلبرینگ سازی ایران به عنوان غول تولید بلبرینگ و رولر ایران با چهار دهه سابقه درخشان صنعتی، در فاصله سال های ۱۳۸۸ تا مهر ماه ۱۳۹۸ روزهای ناخوشی را طی کند؛ در این مدت کارگران این واحد صنعتی قدیمی و شناخته شده بارها به دلیل حقوق معوقه خود در مقابل ساختمان فرمانداری تبریز و استانداری آذربایجان شرقی تجمع کردند.

وضعیت نابسامان بلبرینگ سازی تا حدی پیش رفت که سعید شبستری خیابانی، سرپرست وقت استانداری آذربایجان شرقی، سی ام شهریور ۱۳۹۶ با اشاره به واردات بلبرینگ چینی به این کارخانه قدیمی و فروش آن به اسم بلبرینگ تبریز ابراز تاسف کرد.

با تشدید بحران در بلبرینگ سازی ایران که به شکل تجمعات کارگری و تعطیلی بخش های مختلف آن نمود یافت، هیات حمایت از صنایع اواخر مهر ماه ۱۳۹۶ مدیریت شرکت بلبرینگ ایران را تحویل گرفت و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور نیز با تخصیص ۱۵ میلیارد تومان اعتبار برای خروج آن از وضعیت بحرانی مساعدت کرد.

اما ورود هیات حمایت از صنایع به موضوع بحران در بلبرینگ سازی نیز مشکلات آن را حل نکرد و تشکیلات قضایی آذربایجان شرقی با اعلام ورشکستگی کارخانه، برای کمک به رفع مشکل بیکاری ۱۸۰ کارگر آن، از اوایل مهر ماه پارسال به طور موقت، آن را به یکی از چهره های صنعتی شناخته شده استان، تا واگذاری به نفر جدید، در مقام مستاجر واگذار کرد

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا