اخبار

انزوا، ترس، عدم اطمینان و آشفتگی اقتصادی تاثیر بعد کرونا در خانواده‌ها/ آذربایجان شرقی ۵۱۷۸ بیمار روانی دارد

مدیرکل بهزیستی آذربایجان‌شرقی با تاکید بر اینکه بعد از کرونا شاهد انزوا، ترس، عدم اطمینان و آشفتگی اقتصادی در خانواده‌ها بودیم، گفت: افزایش ساعت مشاوره به صورت حضوری و آنلاین از خدمات این روزهاست.، فرگل صحاف، مدیرکل بهزیستی استان امروز در نشست خبری به مناسبت هفته سلامت و روان اظهار داشت: سلامت بیشتر در حیطه وظیفه بخش بهداشت و درمان است به طوریکه یک طیف فقدان بیماری معرفی میشد که در حال حاضر تعریف آن تغییر یافته است و به یک تعریف گسترده رسیده است.

وی با بیان اینکه اختلال روانی شامل تغییر در تفکر و خلق و هیجان و‌اختلال کارکرد زندگی فرد است، گفت: بهداشت روان نیز شامل شناخت توانایی و مدارا با استرس‌های اجتماعی است.

مدیرکل بهزیستی استان با تاکید بر اینکه بهداشت روان بر همگان نیاز است و اگر نباشد عملکرد جامعه با اختلال روبه‌رو خواهد شد، گفت: بیماری‌های افسردگی، اسکیزوفرنی، دو قطبی و مصرف الکل از جمله شایع‌ترین بیماری‌های بهداشت روان است که در ایران افسردگی و اضطراب شیوع بیشتری دارد.

وی افزود: برای بررسی پرونده از کارافتادگی یک کمیسیون از کارافتادگی وجود دارد که ۳۲ درصد از کارافتادگی و اعصاب و روان بود.

صحاف بیان داشت: بهزیستی یک معاونت پیشگیری دارد که ۳۵۷ روانشناس و ۶۰۹ مرکز فعال دولتی و غیردولتی ۱۷۰ مرکز مثبت زندگی است.

وی ابراز داشت: در حال حاضر ۱۷۱ مرکز مشاوره وجود دارد که در طول یکسال گذشته ۹۸ هزار و‌۸۰۲ مورد مشاوره انجام گرفته است که ۳۵ هزار و ۸۲۴ مورد حضوری و ۶۱ هزار و ۹۷۰ مورد از طریق تلفن بود.

طلاق در ۵ سال آول زندگی اتفاق می افتد

مدیرکل بهزیستی استان یادآور شد: در طول سال گذشته ۳۳ هزار نفر آموزش مهارت زندگی از طریق مجازی آموزش دیده‌اند چراکه طبق بررسی بیشترین میزان طلاق در پنج سال اولیه زندگی است.

وی با اشاره بر اینکه ۴ هزار و ۲۰۰ مورد مشاوره طلاق انجام گرفته است که میانگین سازش ۱۵/۵ درصد بود.

صحاف گفت: مشاوره در چند سطح عمومی تخصصی و‌ سلامت روان و‌مراکز غیردولتی انجام می‌گیرد.

وی با بیان اینکه در ۶ ماه گذشته ۱۵ هزار تماس به خط ۱۲۹ داشتیم، گفت: مداخلات در انواع مشکلات از جمله خودکشی، همسر آزاری، کودک آزاری و بیماری‌های روانی انجام گرفته است.

انزوا، ترس، عدم اطمینان و آشفتگی اقتصادی در خانواده‌ها

مدیرکل بهزیستی استان با تاکید بر اینکه بعد از کرونا شاهد انزوا، ترس، عدم اطمینان و آشفتگی اقتصادی در خانواده‌ها بودیم، گفت: افزایش ساعت مشاوره به صورت حضوری و آنلاین از خدمات این روزهاست.

وی خاطرنشان کرد: یک‌قسمت دیگر شامل افراد بیماران روانی است که آنها هم حق زندگی دارند که خدمات گشتزدت نگهداری موقت، شبانه‌روزی، ارائه خدمات در منزل برای آنهاست.

صحاف گفت: ۷ مرکز نگهداری بیماران روانی، سه مرکز توانبخشی ارائه خدمات در منزل و پنج مرکز ارائه خدمات در منزل وجود دارد.

مدیرکل بهزیستی استان بیان کرد: یک مرکز موقت نگهداری افراد طیف اوتیسم داریم مه البته هدف این است که این بیماران در خانه نگه داشته باشند ولی خانواده‌ها نیاز به تجدید قوا دارند از این‌رو چند ساعتی فرزند خود را در این مرکز می‌گذارند.

وی افزود: یک‌مرکز نگهداری شبانه داریم که یک فرد بیمار حداکثر ۴ ماه می‌تواند در این مراکز بماند.

۵۱۷۸ بیمار روانی در آذربایجان‌شرقی

صحاف با اشاره بر اینکه در کنار مراکز نگهداری بیماران روانی مزمن خانه‌های یک چهارم راه و یک دوم راه نیز وجود دارد، گفت: بیماران روانی بعد از بهبود نسبی که بتوانند یک‌ چهارم کارهای خود را انجام دهند به مرکز یک‌چهارم راه منتقل می‌شوند و اگر بتوانند ۵۰درصد کارهای شخصی را انجام دهند به مراکز یک دوم راه منتقل می‌شوند.

وی گفت: پنج هزار و‌۱۷۸ پرونده افراد بیماری روانی وجود دارد.

مدیرکل بهزیستی استان با تاکید بر اینکه بیماری اوتیسم یک‌ شاخص اساسی در ایجاد بیماری روانی مزمن است که اگر پنج سال طلایی کودک رد شود، احتمال بهبودی سخت‌تر می‌شود، گفت: پنج نگهداری طیف اوتیسم وجود دارد که کارهای شناخت رفتاری، گفتار درمانی و انواع بازی در این مجموعه‌ها انجام می‌کیرد.

فعالیت ۳ مرکز اشتغال برای افراد صعب الاشتغال

وی یادآور شد: سه مرکز اشتغال برای افراد صعب الاشتغال وجود دارد تا برای بیماران روانی مزمن که توانایی انجام هر کاری را ندارند در این مراکز آموزش دیده و‌حتی حق‌الزحمه هم دریافت می‌کنند.

صحاف متذکر شد: خدماتی برای خانواده محوری بیماران روانی بستری در خانه نیز تعیین شده است.

تمام بیماران روانی در روستا شناسایی شده است

وی به نوع دیگر خدمات در روستاها اشاره کرد و گفت: تمام بیماران روانی در روستا شناسایی شده است.

مدیرکل بهزیستی استان خاطرنشان کرد: تشخیص افراد دارای معلولیت و بیماران روانی جزو ‌وظایف کICF است که در این راستا ۳۳۴ نفر بیمار روانی در ۶ ماه سال جاری تایید شده است.

وی گفت: در مراکز شبانه روزی ۵۴۵ نفر پذیرش وجود دارد.

صحاف گفت: خانواده‌ها این بیماران روانی را فراموش نکنند و‌ اگر در خانه شرایط نگهداری دارند بیمار خود را به خانه ببرند.//فارس

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا