آذربایجانشرقی غرق در سوگ رسول اکرم(ص) و کریم اهل بیت(ع)
سراسر آذربایجانشرقی در ماتم رحلت حضرت محمد (صلی الله علیه و آله) و شهادت فرزند گرامی اش امام حسن مجتبی (علیه السلام) غرق در عزا و ماتم است.
بر اساس اعلام ستاد مشترک برگزاری مراسم و مناسبتهای مذهبی آذربایجان شرقی به مناسبت سالروز رحلت حضرت رسول اکرم (ص)، شهادت حضرت امام حسن مجتبی (ع) و سالروز شهادت حضرت علی بن موسی الرضا (ع) مراسم سوگواری مردم تبریز برگزار میشود.
این ستاد اعلام کرد: این مراسمها سه شنبه،۱۳ مهر، مصادف با ۲۸ صفر و همچنین پنجشنبه، ۱۵ مهر مصادف با ۳۰ صفر ساعت ۱۰ صبح با رعایت شیوه نامههای بهداشتی از مقابل مسجد کبود به طرف مصلی امام خمینی (ره) برگزار میشود.
بیست و هشتم صفر سالروز رحلت رسول مهربانی ها حضرت محمدبن عبدالله (ص) است که رسالتی بزرگ را از سوی خداوند متعال برای جهانیان به سرانجام رساند و رحلتش مسلمانان را درسوگ بزرگ قرار داد.
حضرت محمد (ص) با اخلاق الهی، کتاب قوانین بشریت به نام قرآن و سلسله امامت و ولایت را از نسل خود برای سعادتمندی مردم ارایه کرد تا خلق و خوی محمدی در جهان عطر آگین شود.
در عظمت ایشان همین بس که خود فرموده اند: «کُنْتُ نَبِیًّا وَ آدَمُ بَیْنَ الرُّوْحِ وَ الْجَسَدَ » (من پیامبر بودم در حالی که آدم بین روح و جسد بود). ایشان ارزش های اخلاقی را بسیار ارج می نهاد، خود در سیره عملی نمونه ای از فضایل اخلاقی و ارزش های والای انسانی بودند.
امام علی (ع) درباره ویژگی های اخلاقی پیامبر در خطبه ۱۰۵ نهج البلاغه می فرماید: «خداوند حضرت محمد(ص) را برانگیخت در حالی که گواه و بشارت دهنده و انذار کننده بود. بهترین مردم در دوران کودکی، نجیب ترین مردم در دوران سالمندی، پاک ترین پاکان از نظر خوی و اخلاق، بود».
پیامبر(ص) با ویژگی های رفتاری به مکارم الاخلاق در بین مردم شهرت یافت، آن چه در قرآن راجع به پاکی، صداقت و اخلاق مطرح شده، آینه تمام نمای آن را در سلوک، گفتار و اخلاق رسول الله (ص) می توان مشاهده کرد.
پیامبر گرامی اسلام در مکتب الهی تحت تعلیم و تربیت قرار گرفت او در هیچ مدرسه ای و نزد هیچ استادی درس نخوانده و خواندن و نوشتن را نیاموخته بود، او از مکتب نورانی وحی و نبوت درس گرفت و در گسترش علوم الهی و اسلامی در بین مردم دورانش از هیچ کوششی دست نکشید.
از این طریق رسول اکرم (ص)، معارفی را به بشر عرضه کرد کـه مانند آن پیش از اسلام سابقه نداشته است و آن چیزهایی که حضرت پیرامون مبداء و معاد و توحید الهی و صفات و اسمای حسنای او و عالم غیب و شـهادت و ملکوت و فرشتگان و لوح و قلم و عرش و کرسی بیان کردند، آخرین کـلام اسـت و برتر از آن قابل تصور هم نخواهد بود.
حضرت محمد (ص) با برخورداری از بهترین داشته های نفسانی و دریافت عالی ترین داده های قرانی به نهایی ترین مرتبت انسانی نایل گشت؛ بدین گونه در بعد عقیده و اندیشه به توحید ناب رسید و همه هستی را پرتویی از وجـود حـق تعالی دید که در آفرینش و اداره آن هیچ گونه شرکتی را بر نمی تابد.
پیامبر اسلام (ص) در راس جامعه با ساده زیستی به زندگی خود ادامه می دادند ایشان بـه هـمـه ظـواهـر مـادی دنـیـا بـه دیـده حـقـارت نـگـریـسـت و هـرگـز دل بـر دنـیـا نبست و با هزینه کمترین توشه ، بیشترین ره توشه آخرت را برگرفت.
حضرت علی (ع) در این باره می فرمایند: «پیامبر بی آنکه بهره ای از دنیا ببرد آن را ترک کرد و پاک و بی آلایش رهسپار سرای آخرت شد. در زندگی سنگی روی سنگ ننهاد و هنگامی که رحـلت کـرد و بـه نـدای پروردگارش پاسخ گفت ، هیچ چیز نداشت».
ایشان در خطبه ۱۰۹نهج البلاغه فرمودند: «پیامبر دنیا را کوچک می شمرد و در چشم دیگران آن را ناچیز جلوه می داد. آن را خوار می شمرد و در نزد دیگران خوار و بی مقدار معرّفی می فرمود. او می دانست که خداوند برای احترام به ارزش او دنیا را از او دور ساخت و آن را برای ناچیز بودنش به دیگران بخشید. پیامبر(ص) از جان و دل به دنیا پشت کرد و یاد آن را در دلش میراند. او دوست داشت زینت های دنیا از چشم او دور نگهداشته شود، تا از آن، لباس فاخری تهیّه نسازد، یا اقامت در آن را آرزو نکند».
رسول خدا (ص) دارای ویژگی هایی از جمله عـدالت، سـخـاوت، خـوش خلقی، ایـثـار و فداکاری، خدمت رسانی به مردم، مهربانی، عفت و پاکدامنی، مناعت، شجاعت، استقلال فکری و سیاسی، آزادگی، عزت و کرامت، صداقت، احترام به همنوعان، غمخواری و دلسوزی و زندگی مسالمت آمیز بود که باعث برتری نسبت به دیگران بود.
ایشان به علت شهرتش به امین بودن و خصوصیات اخلاقی و رفتاری فردی و اجتماعی با بانوی مطهره حضرت خدیجه (س) ازدواج کرد و دختری به نام زهرا (س) متولد شد که ادامه دهنده سلسله امامت و ولایت شد.
پیغمبر اکرم (ص) در ۴۰ سالگی به نبوت مبعوث شد و ۱۳سال در مکه مردم را به اسلام دعوت کرد و سختی ها و مشکلات فراوان متحمل شد، و در این مدت افرادی مومن و پاک تربیت کرد و پس از آن به مدینه مهاجرت کرد.
سرانجام پیامبر اسلام (ص) در ۲۸ صفر در سن ۶۳ سالگی، در مدینه رحلت کردند.
//ایرنا