اخبار

تضمین اشتغال با تقویت اقتصاد دانش‌بنیان

در شرایط رکود اقتصادی ناشی از همه‌گیری کرونا و تحریم های ظالمانه و نامشروع غرب علیه کشورمان، تقویت بنیان‌های اقتصاد دانش‌بنیان، حفظ فرصت های شغلی موجود و افزایش آن را در آذربایجان‌شرقی تضمین می‌کند.

اشتغالزایی و درآمد زایی بالا، سرمایه گذاری کم، سرعت در تولید و ایجاد شغل، نیاز به فضای فیزیکی کمتر، رقابت پذیری، فروش، صادرات، بازاریابی، کمک به اقتصاد خرد و کلان، تولیدات دانش بنیان و نانو انحصاری از جمله ویژگی های شرکت های دانش بنیان و تاثیرات آن در اقتصاد است که می توان به عنوان عوامل اقتصاد دانش بنیان نام برد که در دیگر صنایع بزرگ و کوچک نیاز به ملزومات بسیار بیشتری برای آغاز به فعالیت و رسیدن به فرآیند مستمر تولید دارد.

بر این اساس با توسعه شرکت های دانش بنیان، فن آور، تولیدات نانو و های تک در آذربایجان شرقی، افق جدیدی برای سامان دهی اقتصادی و صنعتی استان باز شده است که نیاز به سرمایه گذاری کمتری نیز نسبت به صنایع دیگر دارد و از طرف دیگر موجب تقویت سرمایه گذاری و اقتصاد بومی منطقه می شود.

تضمین اشتغال با تقویت اقتصاد دانش‌بنیان
عبدالرضا واعظی رییس پارک علم و فناوری آذربایجان‌شرقی
۱۹۵ شرکت دانش بنیان در آذربایجان شرقی فعالیت می کنند/ ۲.۵ میلیون دلار صادرات توسط شرکت های دانش بنیان استان

رییس پارک علم و فناوری آذربایجان‌شرقی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ۳۸۶ واحد فن آور در این استان فعالیت می کنند که تاکنون از این تعداد ۵۰ واحد یا شرکت مجوز دانش بنیان دریافت کرده اند که عمده آنها در زمینه های مکانیک، ساخت و تولید، الکترونیک و آی. تی فعالیت می کنند البته بقیه واحدهای فن آور پارک و فن آوری استان نیز در حال اخذ مجوز هستند.

عبدالرضا واعظی گفت: البته استان در مجموع ۱۹۵ شرکت دانش بنیان فعال دارد که سال گذشته موفق شدند ۲.۵ میلیون دلار صادرات در زمینه های تجهیزات مهندسی، صنعتی، آی. تی، مخازن، فیبرهای پلیمری و گیربکس خودروهای آتشنشانی انجام دهند، در حالیکه این میزان صادرات در یک سال قبل از آن و پیش از کرونا ۹ میلیون دلار بود.

وی افزود: تاکنون ۱۰میلیارد تومان تسهیلات در ۱۸ سال گذشته به شرکت های فن آور و دانش بنیان پرداخت شده است که از این تسهیلات ۶ میلیارد تومان در چند سال اخیر حمایت شده است البته اعطای مکان، اعزام به نمایشگاه های مختلف و برگزاری دوره های آموزشی از دیگر حمایت هایی است از این شرکت ها انجام شده است.

واعظی یادآور شد: سال گذشته شرکت های فناور و دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری استان، به میزان ۳۶۲ میلیارد و ۱۹۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان گردش مالی داشتند و به میزان ۱۹۰ میلیارد و ۶۵ میلون و ۵۴۰ هزار تومان محصولات فناور خود را به فروش رسانده اند. سال گذشته شرکت های فناور و دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری استان، به میزان ۳۶۲ میلیارد و ۱۹۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان گردش مالی داشتند و به میزان ۱۹۰ میلیارد و ۶۵ میلون و ۵۴۰ هزار تومان محصولات فناور خود را به فروش رسانده اند.

وی خاطر نشان کرد: شرکت های فناور و دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی برای حدود ۲هزار نفر اشتغال ایجاد کرده اند.

تضمین اشتغال با تقویت اقتصاد دانش‌بنیان

۱۰۰ شرکت دانش بنیان در آذربایجان شرقی به خط تولید انبوه رسیده است

استاندار آذربایجان شرقی نیز با اشاره به اینکه جزو معدود استان‌هایی هستیم که ۲ صندوق پژوهش و فناوری داریم، اظهار کرد: ۱۰۰ شرکت دانش بنیان به خط تولید انبوه رسیده و ۳۸۶ شرکت در پارک علم و فناوری استان مستقر هستند.

محمدرضا پورمحمدی با بیان اقدامات انجام شده برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان، گفت: تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان از ۹۰ شرکت به ۱۹۵ شرکت، شرکت‌های فن‌آور و نوآور از ۳۵۰ به ۵۸۰ و مراکز رشد و نوآوری از ۱۱ مرکز به ۲۴ مرکز افزایش یافته و در ۱۱ شهرستان استان دفاتر نمایندگی پارک و علم و فناوری فعال است و در سه شهرستان دیگر نیز به زودی افتتاح می‌شود.

۱۲۰میلیارد ریال تسهیلات به ۴۶ شرکت دانش بنیان و فناور آذربایجان شرقی اعطا شد

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری و صنعتی ارس نیز در خصوص حمایت از شرکت های دانش بنیان، گفت: ۱۲۰میلیارد ریال تسهیلات توسط صندوق پژوهش و فناوری ارس به ۴۶ شرکت دانش بنیان و فناور آذربایجان شرقی اعطا شد.

محسن نریمان با اعلام اینکه صندوق پژوهش و فناوری ارس با سرمایه گذاری دولتی و بخش خصوصی از سال ۱۳۹۸ تاسیس شده است، افزود: این تسهیلات از منابع صندوق پژوهش و فناوری ارس، منابع خط اعتباری صندوق نوآوری و شکوفایی و نیز منابع معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تخصیص و پرداخت شده است.

وی گفت: تسهیلات پرداختی به شرکت های دانش بنیان به منظور تامین سرمایه در گردش، خرید و نصب تجهیزات و تکمیل خط تولید، تولید نمونه محصول، تولید صنعتی محصول و لیزینگ بوده است.

نریمان ادامه داد: این صندوق همچنین ضمانت نامه های مختلفی را به ارزش بیش از ۱۵۰میلیارد ریال برای ۲۶ شرکت صادر کرده است.صندوق پژوهش و فن آوری ضمانت نامه های مختلفی را به ارزش بیش از ۱۵۰ میلیارد ریال برای ۲۶ شرکت صادر کرده است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس افزود: صندوق پژوهش و فناوری ارس به عنوان اولین صندوق پژوهش و فناوری آذربایجان شرقی و با اقدام اولیه سازمان منطقه آزاد ارس در سال ۹۸ و با سرمایه گذاری ۳۴ درصدی سازمان منطقه آزاد ارس، ۱۵ درصد پارک علم و فناوری تبریز و ۵۱ درصد سهام بخش خصوصی شامل شرکت های همگامان و تارلاامین ارس تاسیس شده است.

نریمان گفت: اکنون خدماتی از قبیل صدور انواع ضمانت‌نامه، ارایه‌ تسهیلات، سرمایه‌گذاری خطرپذیر، اخذ و اعطای کارگزاری‌ها، عاملیت و مدیریت منابع مالی توسط این صندوق به مشتریان ارایه می شود.

وی اظهار کرد: صندوق پژوهش و فناوری ارس عاملیت مالی و کارگزار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و همچنین صندوق نوآوری و شکوفایی و عاملیت مالی پارک علم و فناوری استان آذربایجان شرقی را برعهده دارد.

نریمان گفت: در سال های اخیر با تاسیس مرکز رشد در منطقه آزاد ارس و صندوق پژوهش و فناوری ارس و نیز مرکز نوآوری ارس قدم های خوبی در مسیر اقتصاد دانش بنیان و تکمیل اکوسیستم دانش بنیان در این منطقه برداشته است.

وی ادامه داد: صندوق پژوهش و فناوری منطقه آزاد ارس در شهر جلفا و تبریز دارای دفتر بوده و شرکت های دانش بنیان و فناور منطقه و استان می توانند به منظور بهره مندی از خدمات صندوق به دفتر تبریز واقع در پارک علم و فناوری تبریز و دفتر جلفا واقع در مجتمع اداری مشاهیر آذربایجان مراجعه کنند.

صندوق پژوهش و فناوری آذربایجان‌شرقی به شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان خدمات رسانی می کند

مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری آذربایجان‌شرقی نیز از آغاز خدمات‌رسانی به شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان استان خبر داد.

جعفر احمدی شالی افزود: صندوق پژوهش و فناوری استان وظیفه تأمین مالی زیست‌بوم فناوری، کارآفرینان و شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور را بر عهده دارد.

وی ادامه داد: کمک به تجاری‌سازی دستاوردهای فناوری، ایجاد زمینه مشارکت و سرمایه‌گذاری بخش غیردولتی در حوزه فناوری و نوآوری، تسریع فرآیند تبدیل ایده به ثروت و جلوگیری از بروکراسی و جبران عدم تمایل نهادهای مالی سنتی برای تأمین مالی حوزه‌های فناوری و نوآوری به دلیل ریسک بالا، اصلی‌ترین اهداف تاسیس این صندوق است.

وی اضافه کرد: جذب و هدایت منابع مالی، صدور انواع ضمانت‌نامه، ارائه‌ تسهیلات، سرمایه‌گذاری خطرپذیر، همکاری با مؤسسات و نهادهای داخلی و خارجی، اخذ و اعطای کارگزاری‌ها، عاملیت و مدیریت منابع مالی، اجرای خدمات ارزیابی و نظارت و امکان‌سنجی طرح در کسب‌وکار، ارائه‌ی خدمات توسعه‌ی بازار و تجاری‌سازی و ایجاد توسعه و بهره‌برداری از ابزارهای تأمین مالی از خدمات قابل‌ ارایه در این صندوق است.

احمدی شالی اظهار کرد: صندوق پژوهش و فناوری آذربایجان شرقی در سال جاری بر اساس ماده ۱۰۰ برنامه سوم توسعه و پس‌ از آن در راستای برنامه‌های چهارم و پنجم توسعه اقتصادی کشور و ماده ۴۴ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور با مشارکت ۴۰ درصدی بخش دولتی و ۶۰ درصدی بخش خصوصی، رسماً فعالیت خود را پس از اخذ مجوز از دبیرخانه کارگروه صندوق و پژوهش و فناوری رسمی از اول شهریورماه فعالیت خود را آغاز کرده است.

وی با بیان اینکه این صندوق با ارائه‌ خدمات تأمین مالی برای شرکت‌های نوپا، فناور، شتاب‌دهنده‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان به دنبال تسهیل در فعالیت‌های پژوهشی علمی و فناورانه است، گفت: به متقاضیان، تسهیلات متنوعی از جمله نمونه‌سازی، قبل از تولید صنعت، سرمایه در گردش، لیزینگ و استصناع(قراردادی است که به موجب آن یکی از طرفین قرارداد در مقابل مبلغی معین ساخت، تحویل کالا و طرح مشخصی را نسبت به طرف دیگر بر عهده می گیرد) و تأمین محل کار پرداخت خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: این صندوق عاملیت و کارگزاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی، پارک علم و فناوری، دانشگاه‌ها و سایر نهادها و سازمان‌ها را بر عهده خواهد داشت و دوره‌های آموزشی، توانمندسازی، توسعه بازار و مشاوره برای شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور از جمله ماموریت‌های این صندوق است.

احمدی شالی گفت: سرمایه‌ ثبتی صندوق پژوهش و فناوری ۱۰۰ میلیارد ریال است که برابر مقررات صندوق نوآوری و شکوفایی ۶ تا ۱۲ برابر مقدار تادیه شده آن، خط اعتباری تخصیص خواهد یافت.سرمایه‌ ثبتی صندوق پژوهش و فناوری ۱۰۰ میلیارد ریال است که برابر مقررات صندوق نوآوری و شکوفایی ۶ تا ۱۲ برابر مقدار تادیه شده آن، خط اعتباری تخصیص خواهد یافت.

تضمین اشتغال با تقویت اقتصاد دانش‌بنیان

قطعات تحریمی مخابراتی توسط شرکت دانش بنیان در تبریز تولید می شود

مهندسان و متخصصان یک شرکت دانش بنیان در تبریز با تکیه بر دانش و توان بومی و داخلی تعدادی از قطعات تحریمی مخابراتی را تولید و به بازار عرضه می کنند.

این شرکت دانش بنیان که در حوزه فنی، مهندسی و مخابراتی فعالیت می کند، تولید تجهیزات کنترل صنعتی و مخابراتی را جزو فعالیت های خود قرار داده و تاکنون به موفقیت های خوبی دست یافته است به گونه ای تولیدات این شرکت افزون بر ۵۰ درصد ارزش افزوده دارد و از خروج ارز کشور جلوگیری می کند.

مدیر عامل این شرکت دانش بنیان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: یکی از فعالیت های عمده این شرکت تولید قطعات تحریمی است که ۶ محصول برای اولین بار در کشور توسط متخصصان ما تولید شده است که از جمله آنها می توان به تسترها و کانورتورهای فیبر نوری در زمینه مخابرات و سیستم های هوشمند سنجش تراکم خاک در زمینه عمران اشاره کرد.

غلامرضا چمن خواه با بیان اینکه محصولات این شرکت با تکیه بر دانش و توان داخلی تولید می شود، گفت: این شرکت تعداد هشت نوع محصول فناورانه تولید می کند که تعدادی از این محصولات تولیدی در بازار موجود بوده و تعدادی از آنها نیز در مرحله بازاریابی هستند و به تدریج وارد چرخه فروش می شوند.

وی ادامه داد: تعداد پنج مورد از تولیدات ما در زمینه مخابرات شامل مودم های فیبر نوری، مدیا کانورتور فیبرنوری و تسترهای فیبر نوری و سایر اقلام بوده و یک مورد نیز در زمینه کنترل اتوماسیون صنعتی، یک مورد عمرانی و یک مورد نیز تجهیزات مهندسی پزشکی را شامل می شود.

چمن خواه اضافه کرد: این قطعات تولیدی به ازای هر دستگاه ۵۰ درصد مبلغ فروش، ارزش افزوده دارند و به لحاظ فناورانه از خروج ارز هنگفت از کشور جلوگیری می کنند.

وی با بیان اینکه در شرایط کنونی شرکت دانش بنیان ما در حوزه صادرات فعالیتی ندارد، یادآور شد: اما تعدادی از قطعات تولیدی جهت بازاریابی به عنوان نمونه به کشور دوست و همسایه ترکیه ارسال شده است.

چمن خواه با اشاره به اینکه شرکت دانش بنیان تحت مدیریتش ۱۲ سال قبل تاسیس شده و متخصصان آن در حوزه مخابرات، برق، کامپیوتر، مکانیک، علوم انسانی، زبان و حسابداری فعالیت می کنند، با اظهار تاسف و انتقاد از مشکلات گمرکی پیرامون محصولات این بخش، گفت: روند بسیار پیچیده ترخیص کالا از گمرک به شدت ما را اذیت و آزار می کند و مسئولان کشوری باید در این رابطه اقدامات عاجل انجام دهند.

وی توضیح داد: مواد اولیه مورد نیاز صنایع فناورانه مدت ها و تا سه ماه در گمرک معطل می ماند و با وجودی که مجوز شرکت دانش بنیان داریم و این مواد اولیه برای تولید قطعه صنعتی نیاز است، اما متاسفانه مدت های مدید در گمرک خاک می خورد و بدون هیچ دلیلی اجازه ترخیص به آنها داده نمی شود.

چمن خواه، مشکل بیمه و مالیات را یکی دیگر از چالش ها و مشکلات پیش روی شرکت های دانش بنیان بیان و اضافه کرد: هزینه های بیمه و مالیات برای ما کمرشکن است؛ سازمان تامین اجتماعی بیمه کارکنان را دریافت می کند و علاوه بر آن ۱۶.۷درصد مبلغ پروژه را از ما به عنوان بیمه دریافت می کند.

به گفته وی سود شرکت های دانش بنیان در کل پروژه ها ۱۵ تا ۲۰ درصد است که ۱۶.۷ درصد آن به عنوان مفاصا حساب گرفته می شود و این موضوع برای یک شرکت دانش بنیان که خدمات فنی و مهندسی ارائه می دهد، بسیار زیانبار است.

این فعال و کارآفرین عرصه اقتصاد مقاومتی از مدیران، مسئولان و تصمیم گیران حوزه های اقتصادی درخواست کرد تا برای توسعه این حوزه در کشور و کمک به صادرات محصولات مربوطه در سریع ترین زمان نسبت به رفع موانع و مشکلات وارد میدان شوند.

تولید رزین های کروماتوگرافی در تبریز توسط شرکت دانش بنیان

متخصصان جوان یک شرکت دانش بنیان در پارک علم و فناوری تبریز با تولید رزین‌های کروماتوگرافی گام مهمی برای خودکفایی در تامین مواد اولیه خالص‌سازی داروها برداشتند.

مدیر عامل شرکت دانش بنیان تولید کننده این محصول در گفت وگویی اظهار کرد: تولید رزین های کروماتوگرافی پیش از این صدرصد در انحصار امریکا و کشورهای اروپایی بود که متخصصان ما توانستند این محصول استراتژیک را از انحصار درآورند.

کروماتوگرافی(به انگلیسی: Chromatography) یا سَوانِگاری، روشی است در علم شیمی که برای جداسازی اجزای یک مخلوط با عبور دادن یک فاز متحرک از روی یک فاز ساکن مورد استفاده قرار می گیرد.

دکتر فرهادی مهم ترین کاربرد رزین ها را در صنایع بیوتکنولوژی برای خالص سازی داروهای بیوتکنولوژی اعلام کرد و گفت: این مواد همچنین در تولید داروهای بیماری های صعب العلاج کاربرد داشته و نیز یکی از مواد اولیه تولید واکسن کرونا است.

وی نیاز کشور به این محصول را بیش از هزار لیتر در سال اعلام و خاطرنشان کرد: این شرکت دانش بنیان قصد دارد با راه اندازی خط تولید نیمه صنعتی نیمی از نیاز کشور به این مواد را تامین کند.

مدیرعامل شرکت دانش بنیان مزایای محصول تولیدی این شرکت را کاهش ۵۰ درصدی قیمت و جلوگیری از خروج ارز، قابل رقابت با محصولات خارجی و در دسترس بودن و دانش فنی بالا اعلام کرد و گفت: هر لیتر رزین کروماتوگرافی بین ۱۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان هزینه دارد که با تولید آن در داخل و کاهش ۵۰ درصدی قیمت، صرفه جویی ارزی فراوانی برای کشور به ارمغان می آورد.هر لیتر رزین کروماتوگرافی بین ۱۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان هزینه دارد که با تولید آن در داخل و کاهش ۵۰ درصدی قیمت، صرفه جویی ارزی فراوانی برای کشور به ارمغان می آورد.

فرهادی محصولات تولیدی این شرکت را حاصل فعالیت یک تیم متخصص دانست و افزود: این شرکت تاکنون ۴۰ نوع رزین را در گریدهای نیمه صنعتی تولید و تجاری سازی کرده است.

به گزارش  باش خبر وبه نقل از ایرنا، سال گذشته حمایت مستقیم چهار میلیارد و ۴۹۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومانی از شرکت های مستقر در پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی، انجام شده است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا