رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز با بیان اینکه بافت فرهنگی و تاریخی شهر به سمت فرسودگی کالبدی سوق پیدا کرده است، گفت: متعاقب فرسودگی کالبدی، فرسودگی عملکردی نیز حاصل می.شود و به مرور این مناطق خالی از سکنه شده و به مخروبه تبدیل میشوند.، فریدون باباییاقدم امروز در جلسه کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز مبنیبر بررسی مسائل و مشکلات شهروندان در محورهای تاریخی و فرهنگی شهر تبریز اظهار داشت: ابلاغیه از طرف استانداری به شهرداری تبریز ارسال و تحت این عنوان که محدوده فرهنگی و تاریخی نسبت به نقشه ۲ سال گذشته که نقشه طرح جامع است، تغییراتی ۲ برابری داشته است.
وی اضافه کرد: یکی از مشکلات ما در محور تاریخی و فرهنگی این است که نمیتوانیم بر اساس ضابطه مشخصی با شهروندان برخورد کنیم.
باباییاقدم ادامه داد: چرا که در محدودههای تاریخی فرهنگی برای هرگونه ساخت و ساز باید از میراث فرهنگی استعلام شود و محدودیتهایی در تراکم، ارتفاع و حریم ساختمانها در این محدوده وجود دارد.
وی گفت: این شرایط شهروندان را دچار مشکلات اساسی میکند و نتیجه نهایی این محدودی.ها به ضرر شهر است و بافت شهری را به سمت فرسودگی کالبدی سوق می.دهد.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز، تصریح کرد: برای شهروندان ساکن در محدوده بافت فرهنگی و تاریخی شهر هیچ توجیه اقتصادی جهت ساخت و ساز در این محدودهها وجود ندارد، چرا که نهایت ارتفاع ساخت و ساز در این محدودهها هفت و نیم متر است که با احتساب پیلوت، تنها یک طبقه و یا یک طبقه و نصفی امکان ساخت وجود خواهد داشت.
وی با بیان اینکه به مرور شاهد این هستیم که در سه منطقه ۱۰، ۸ و ۴ مشکلاتی برای شهروندان به وجود می آید، یادآور شد: متعاقب فرسودگی کالبدی، فرسودگی عملکردی نیز حاصل میشود و به مرور این مناطق خالی از سکنه شده و به مخروبه تبدیل میشوند.
باباییاقدم افزود: این میان بر اساس ابلاغیه استانداری ۷۰۰ هکتار به این محدوده اضافه شده است.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز، متذکر شد: در این جلسه گزارش شهرداری تبریز، سازمان میراث فرهنگی و نماینده استانداری شنیده شد و متولی طرحهای توسعه ملی، دبیرخانه کمیسیون ماده ۵ راه و شهرسازی در این خصوص اظهار بی.اطلاعی کرد.
وی با بیان اینکه با توجه به این امر که هیچ روندی برای افزایش این محدوده طی نشده و بر اساس قانون تاسیس شورای شهرسازی و معماری میگوید هر تغییر باید در کمیسیون ماده ۵ بررسی شود، گفت: زمانی که اعضا این کمیسیون از وجود این طرح اظهار بیاطلاعی میکنند یعنی این تغییر به این کمیسیون ارجاع نشده و صرفاً میراث فرهنگی استان در نقشه تغییراتی اعمال کرده که فاقد وجاهت قانونی است.
در پایان مقرر شد، شهرداری کما فیالسابق بر اساس نقشه قبلی اقدامات قانونی خود را اجرایی کند.//فارس