در حال حاضر ۲ میلیون افغانستانی فاقد مدرک در ایران سکونت دارند
مدیر انجمن حامی اظهار کرد: در حال حاضر تعداد ۲ میلیون افغانستانی فاقد مدرک در ایران سکونت دارند که از این تعداد صرفا ۶۰۰هزار نفرشان به دلایل مختلف دارای گذر نامه هستند.
عاطفه موسوی در نشست تخصصی بررسی وضعیت اجتماعی پناهندگان در شهر قم که به همت خبرگزاری ایسنا در جهاد دانشگاهای قم برگزار شد، در خصوص وضعیت پناهندگان در استان قم اظهار کرد: به طور کلی عبارت پناهنده زیر مجموعه ی وضعیت مهاجرت اجباری است که شامل مهاجرت قانونی و غیر قانونی است.
وی در ادامه از وجود ۸۰۰هزار پناهنده به ایران خبر داد و گفت: صرفا افرادی که دارای کارت آمایش هستند، پناهنده محسوب می شوند و متاسفانه آمار شفاف و متقنی در خصوص وضعیت اتباع در استان قم وجود ندارد.
مدیر انجمن حامی ادامه داد: در حال حاضر تعداد ۲ میلیون افغانستانی فاقد مدرک در ایران سکونت دارند که از این تعداد صرفا ۶۰۰هزار نفرشان به دلایل مختلف دارای گذرنامه هستند.
موسوی با بیان اینکه در استان قم حدود ۱۵۰ هزار افغانستانی دارای کارت آمایش، سکونت دارند، اظهار کرد: تعداد بالایی از مهاجرین افغانستانی در قم فاقد مدارک هویتی هستند.
مدیر انجمن حامی تصریح کرد: به طور کلی مقوله پناهندگی یک معضل بین المللی است و نهاد ناظر و مسئول بر وضعیت پناهندگان کمیساری عالی پناهندگان است که متاسفانه این کمیساری در استان قم شعبه ای ندارد.
وی با اشاره به قوانین ضعیف در حوزه پناهندگی، عنوان کرد: به دلیل عدم نظارت بر ورود پناهندگان به مرزهای ایران، این افراد شناسایی نمی شوند تا وضعیت شان در کمیساری عالی پناهندگان و اداره کل اتباع ثبت شود.
موسوی در ادامه به تشریح عملکرد انجمن حامی پرداخت و گفت: این انجمن در سال ۷۶ با هدف حمایت از زنان و کودکان پناهنده تشکیل شده و سال ۸۲ به طور رسمی با مجوز نیرو انتظامی آغاز به کار کرده است.
مدیر انجمن حامی از وجود شعب این انجمن در سایر استان ها خبر داد و عنوان کرد: عمده فعالیت های این مرکز در استان قم مربوط به امور آموزشی، ترویج گری، خدمات حمایت مالی و اجتماعی است.
وی عدم پذیرش مهاجرین و پناهندگان از جانب ایرانیان را یادآور شد و گفت: افزایش جمعیت اتباع در جامعه و حضورشان در اکثر مشاغل سبب نارضایتی مردم به ویژه قشر آسیب پذیر جامعه شد.
موسوی با اشاره به بیمه مهاجرین و پناهندگان بیان کرد: با تلاش های صورت گرفته در سال های اخیر اکثر اتباع بیمه ی تامین اجتماعی هستند و در خصوص بیمه سلامت نیز کمیساری پناه جویان بودجه ای را به اداره کل اتباع اختصاص داده است.
مدیر انجمن حامی در انتها از اهمیت آگاهی افراد جامعه در خصوص نوع برخورد با اتباع و پناهندگان خبر داد و بر لزوم آموزش اتباع در خصوص مطالبه گری اجتماعی تاکید کرد//ایسنا