اخبار

امر به واکسن و نهی از ویروس در آستارا

بندر مرزی آستارا کمترین استقبال از واکسیناسیون کرونا را در گیلان دارد و مسئولان استانی و محلی از رسانه‌ها و شخصیت‌های تاثیرگذار انتظار دارند، با استفاده از فرصت و ظرفیت ماه محرم مردم را به دریافت واکسن و توجه ویژه به رعایت پروتکل‌ها ترغیب کنند.

طبق اذعان مسئولان در شرایط کنونی اولویت نخست جامعه، حفظ سلامتی و به تبع آن، واکسیناسیون عمومی علیه بیماری کووید ۱۹ است و هر چه این کار زودتر و در سطح گسترده تر صورت گیرد، از آمار تلفات و بیماران مبتلا به کرونا به سرعت کاسته خواهد شد و محدودیت ها و خسارات مالی حاصل از آن نیز در حد اقتضائات برداشته خواهد شد.

اکنون که با همت و توجه مسئولان، ورود واکسن های خارجی و تولید انواع داخلی آن سرعت گرفته و در بسیاری از شهرها مراکز واکسیناسیون شاهد استقبال خوب مردم است، کم توجهی و استقبال ضعیف از واکسیناسیون در برخی نقاط مانند آستارا، جای تعجب دارد.

استقبال کم مردم آستارا از واکسن در گیلان

مدیر شبکه بهداشت و درمان آستارا می گوید: ۲۲.۹ دهم درصد جمعیت این شهرستان واکسن کرونا دریافت کرده‌اند و به علت استقبال ضعیف شهروندان، از نظر واکسیناسیون از همه مناطق گیلان عقب هستیم و بهتر است مردم برای واکسینه شدن در سامانه سلامت نام‌نویسی کنند.

دکتر فرید بصیری مقدم اعتقاد راسخ دارد که این روزها زمان تست کرونا نیست و اغلب تست ها نتیجه مثبت دارند و هرکس که علائم سرماخوردگی داشته باشد باید به سرعت در خانه قرنطینه و مشغول استراحت شود و مایعات مصرف کند.

وی باورهای غلط و عامیانه را از دلایل استقبال ضعیف مردم آستارا از واکسن کرونا می داند و می گوید: پزشکان فرماندهان جبهه سلامت هستند و مردم باید از این قشر شریف حرف شنوی داشته باشند و توصیه ما فقط و فقط واکسیناسیون عمومی است.

او همچنین، حاشیه سازی علیه واکسن کرونا در فضای مجازی را زمینه ساز دلسردی مردم نسبت به واکسن دانست و از مسئولان انتظامی و قضایی خواست، عامل یا عاملان آن را شناسایی و برخورد کنند.

به گفته مدیر شبکه بهداشت و درمان آستارا کمی بیش از ۱۷ هزار نفر از شهروندان آستارا نوبت نخست واکسن و سه هزار و ۶۵ نفر نیز نوبت دوم آن را دریافت کرده اند و متاسفانه از جمعیت بالای ۵۰ سال که ۲۱ هزار و ۳۷۲ نفر را شامل می شوند، ۱۳ هزار نفر یا ۶۲ درصد برای واکسن مراجعه کرده اند.

بصیری مقدم با اشاره به بستری بودن ۷۳ بیمار کووید ۱۹ در بیمارستان آستارا و افزایش مراجعه کنندگان و مبتلایان کرونا به مراکز درمانی، فعالیت ۱۰ مرکز واکسیناسیون در آستارا را متذکر شد و از مردم خواست با نام نویسی در سامانه سلامت وزارت بهداشت، طبق نوبت گروه های سنی واکسن دریافت کنند.

مساجد، سنگرهای سلامت

روزگاری نه چندان دور مساجد به عنوان سنگرهای تحکیم وحدت و مبارزه با هجمه های فرهنگی دشمن محسوب می شد و اکنون علاوه بر اینکه همان رسالت خطیر خود را حفظ کرده اند، به عنوان پایگاه ها و مراکز واکسیناسیون در بخش سلامت نیز نقش مهمی ایفا می کنند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان آستارا می گوید: با وجود اینکه فضاهای ورزشی و آموزشی نیز از ادارات ورزش و جوانان و آموزش و پرورش برای انجام واکسیناسیون عمومی در اختیار گرفته ایم، اما استفاده از مساجد برای این کار مزیت های خاصی دارد.

به گفته بصیری مقدم، مساجد تاثیر مثبت روحی و روانی نیز دارند و هیات امنای مساجد و محلات نیز کمال همکاری را با عوامل واکسیناسیون نشان می دهند و از امکانات این سنگرهای معنوی به خوبی و بدون منت برای تامین و تضمین سلامت مردم استفاده می کنیم.

او از هیات امنای مساجد، روحانیان، وعاظ، نوحه خوانان و کاربران فعال فضای مجازی که در ماه محرم با رعایت شیوه نامه های بهداشتی، برنامه های سوگواری اجرا می کنند، خواست تا از طریق رسانه ها، منابر و ابزارهای اطلاع رسانی، مردم را به دریافت واکسن کرونا ترغیب کنند.

سرهنگ بهزاد قنبری فرمانده سپاه آستارا نیز از بسیجیان خواسته است تا در کنار همکاری با نیروهای بهداشت و درمان و انتظامی در راستای اجرای طرح غربالگری کرونا موسوم به طرح سردار سلیمانی، با نیروهای بهداشت و درمان در خصوص توسعه واکسیناسیون نیز همکاری کنند.

مهرداد گلکار رئیس کانون مداحان و شعرای آئینی آستارا نیز ماه محرم را بهترین فرصت ترویج سلامت دانسته و اعلام کرده که جامعه مداحان و گردانندگان هیات مذهبی آماده هر گونه همکاری با شبکه بهداشت و درمان برای توسعه واکسیناسیون هستند.

او می گوید: در ماه محرم با توجه به دلدادگی مردم به امام حسین (ع) و توجه عامه به بلندگوی مساجد و منابر، با لحاظ محدودیت ها و رعایت شیوه نامه های بهداشتی، مردم را به دریافت واکسن کرونا ترغیب می کنیم تا آستارا از نظر واکسیناسیون کرونا در استان گیلان عقب نماند.

ترویج سلامت بهترین امر به معروف است

جامعه به اقتضای زمان، اولویت ها و نیازهایی دارد و در دوره کنونی که ویروس کرونا و بخصوص نوع جهش یافته موسوم به دلتا مرگ آورتر از گونه های دیگر گریبانگیر مردم شده است، ترویج سلامتی مهمترین کار و خدمت برای ملت است.

از اینرو امام جمعه آستارا نیز بهترین معروف در شرایط کنونی را ترویج و تضمین سلامتی اعلام کرده و گفته است همانگونه که پزشکان و پرستاران در صف اول جنگ با کرونا به عنوان مدافعان سلامت جانفشانی می کنند، سرعت بخشیدن به واکسیناسیون نیز کاری جهادی و امر به معروف است.

از هر واکسنی می ‌توان استفاده کرد، اما توصیه به استفاده از واکسن ‌های تولید داخل است و داشتن امنیت بیولوژیکی، صرفه اقتصادی، برخورداری از توانایی فنی و خودکفایی علمی از دلایل استفاده از واکسن ‌های تولید داخل است.

حجت الاسلام کاظم حافظ نیا از افرادی که شرایط تزریق واکسن را دارند، اما واکسینه نشده ‌اند خواسته است در سریع‌ ترین زمان در سامانه http://SALAMAT.GOV.IR نام نویسی و به نزدیکترین مرکز واکسیناسیون که با پیامک به آن معرفی می شوند، مراجعه کنند.

حجت الاسلام مهدی تیموری امام جماعت مسجد محمد رسول الله آستارا نیز که با همکاری هیات امنا، مسجد را برای واکسیناسیون مردم در اختیار ستاد مقابله با کرونا قرار داده است، می گوید: شب ها در حین برنامه عزاداری در محوطه مسجد، به عزاداران حسینی گوشزد می کنیم که روزها همین مسجد به عنوان مرکز واکسیناسیون کرونا فعال است و مردم برای سلامتی خود واکسن دریافت کنند.

تاثیر واکسیناسیون در سلامت جامعه به حدی است که مدیر گروه بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی گیلان می گوید: واکسن کرونا ۴۰۰ درصد میزان مرگ و میر ناشی از این ویروس را کاهش می‌دهد که نیاز است رسانه‌ها و گروه های دارای نفوذ در جامعه مردم را به واکسیناسیون ترغیب کنند.

دکتر حسن رخ شاد توضیح داده که به میزان هر ۱۰۰ هزار نفر که واکسن نزنند، هزار و ۶۰۰ نفر مبتلا می شوند اما اگر همان تعداد واکسن بزنند، ۱۰۰ نفر آنها مبتلا خواهند شد و به میزان هر ۱۰۰ هزار نفر که واکسن دریافت نکنند، ۴۱۷ نفر فوت می کنند در حالی که اگر واکسن دریافت کنند، فقط یک نفر قربانی خواهد شد.

او از استقبال ضعیف مردم آستارا از واکسن اظهار تاسف کرده و گفته: میانگین استقبال از واکسن در گیلان ۷۶ درصد و در ۱۴ شهرستان این استان بالای آن رقم است اما آستارا رقم پایین استقبال از واکسن را به خود اختصاص داده است و امیدواریم این وضعیت با کارفرهنگی و ترویجی بهبود یابد.

شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در منتهی الیه غرب استان گیلان و مرز جمهوری آذربایجان واقع شده است.//ایرنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا