اخبار

چرا برخی اعضا در شورای شهر مراغه تکرار می‌شوند؟ 

تکرار برخی از اعضای شورای اسلامی شهر مراغه طی پنج دوره گذشته این سوال را در ذهن ایجاد می‌کند که آرای مردم در این کهن‌شهر سنتی است یا علت را باید در میدان نامزدهای انتخابات جست‌وجو کنیم؟

نکته قابل توجه اینکه از دوره‌های دوم تا پنجم شورای اسلامی شهر مراغه حداقل ۲ و حداکثر ۶ عضو شورا تکرار شده و راهیابی اعضای جدید به این نهاد موثر در توسعه شهری، بی‌دلیل و احساسی نبوده است.

آنچه مسلم است مردم مراغه به ندرت از نامزدهای کم‌تجربه و فاقد سابقه استقبال کرده‌اند تا جایی که اعضا همواره یا ریش‌سفید و معتمد بوده‌اند یا سوابق درخشان اجرایی و تحصیلی داشته‌اند.

شورای اول با ترکیبی از معتمدان و یک فعال سیاسی شکل گرفت

در نخستین دوره از انتخابات شورای اسلامی شهر مراغه سیدجواد عطارموسوی، علی عباسی، جعفر عباسی، رجبعلی خدائی، مرتضی باستانی، طاهره منصف‌پور و مهناز نازلیان حضور داشتند که ۶ عضو از معتمدان و افراد شناخته شده بودند و عضو دیگر نیز یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب بود.

شورای دوم مراغه با ترکیبی از چهار عضو تکراری تشکیل شد

راهیابی سیدجواد عطارموسوی، علی عباسی، مرتضی باستانی، فریبا ولی‌پور، طاهره منصف‌پور، هوشنگ نصیری و عطاالله ثناپور به شورای دوم شهر مراغه نیز نشان داد که مردم این شهر چندان هم تابع آرای سنتی نیستند و تغییر منطقی در رای آنان نهفته است تا جایی که فقط چهار نفر از هفت نفر تکرار شدند.

هوشنگ نصیری در آن دوره از انتخابات به پشتوانه رای بازاریان و عطاالله ثناپور به پشتوانه رای فرهنگیان و سخنرانی‌های گاه و بیگاه تند خودش به این نهاد راه یافتند و فریبا ولی‌پور نیز دیگر عضو جدید شورای دوم با تکیه بر تبلیغات محیطی گسترده جایگزین «نازلیان» شد.

بیشترین خانه‌تکانی در شورای سوم روی داد

دوره سوم شورای شهر مراغه با آرای متفاوت و قابل تامل مردم این کهن‌شهر همراه شد زیرا برعکس دو دور قبلی، یک شخصیت سیاسی با سابقه فرماندار بودنش در شهرستان‌های اطراف وارد شورا شد و تنها ۲ نفر از اعضای شورای دوم تکرار شدند اما همه اعضای جدید تا حدودی سوابق کاری درخشان داشتند و شناخته شده بودند.

«قادر جویا» که پیش از آن فرماندار شهرستان‌های هشترود و بستان‌آباد شده بود، در دور سوم به پشتوانه سوابق ‌اجرایی خود وارد شورا شد و علی عباسی نیز همچنان در شورای سوم حضور داشت.

داود پورصادق با رای فرهنگیان، فریبا ولی‌پور به پشتوانه یک دور حضور در شورا، محمد اسدزاده با پشتوانه سوابق و اعتباری که در شهرداری کسب کرده بود، یحیی غلامی با آرای حاشیه‌نشینان و لیلا مصری نیز به واسطه سوابق اجرایی و تبلیغات محیطی گسترده به عضویت شورای سوم درآمدند.

البته «پورصادق» در سال آخر شورای سوم ریاست آموزش و پرورش مراغه به عضویت در شورا ترجیح داد و «رامین سیدی» جایگزین در شورای سوم مراغه شد.

۶ نفر از ۱۱ عضو شورای چهارم تکرار شدند

شورای چهارم مراغه دو تفاوت عمده داشت و هم تعداد اعضای آن ۱۱ نفر بود و هم بیشترین تکرار اعضا را تجربه کرد تا جایی که ۶ نفر از ۱۱ عضو شورا در آن دوره تکرار شدند.

مرتضی باستانی، علی عباسی، فریبا ولی‌پور و سیدجواد عطارموسوی که سابقه حضور در شورا را داشتند، به ترتیب بیشترین آرا را کسب کردند و فریبا عباسی در آن دوره برای نخستین بار وارد این نهاد تصمیم‌گیری شد.

پس از آنان یحیی غلامی، قادر جویا، رقیه رستمی، ارسلان محمدی، بهمن حسین نژاد و محمد اکرمی نیز به عنوان اعضای اصلی به جمع ۱۱ عضو شورای چهارم پیوستند.

شورای پنجم با پنج عضو تکراری شکل گرفت

دور پنجم نیز پنج عضو تکراری داشت و سیدجواد عطارموسوی، علی عباسی، یحیی غلامی، مرتضی باستانی و رقیه رستمی تکرار شدند و ۲ عضو جدید شامل «احمد ملکی» و «ناظم عزیزی» یکی با پشتوانه سوابق تحصیلی و دیگری به پشتوانه رای فرهنگیان که جمعیت قابل توجهی در مراغه دارند، به این نهاد راه یافتند.

۴ نفر با سابقه حضور شورا در دور ششم نامزد هستند

«رقیه رستمی» که در دوره‌های چهارم و پنجم شورای اسلامی شهر مراغه حضور داشت، طی روز گذشته یکشنبه از ادامه حضورش در انتخابات انصراف داد و اکنون چهار نامزد با سابقه عضویت در ادوار شورا در عرصه رقابت شورای ششم مراغه باقی مانده‌اند.

نکته قابل تامل اینکه برخی از معتمدان شهر که به اختیار خودشان در این انتخابات ثبت‌نام نکرده‌اند، دارای رای سنتی هستند و هربار که وارد عرصه شوند، بر صندلی شورای شهر مراغه تکیه می‌زنند که از جمله آنان می‌توان به سیدجواد عطارموسوی و مرتضی باستانی اشاره کرد.

اینکه چند نفر از این چهار نامزدِ دارایِ سابقه حضور در شورا به شورای ششم راه پیدا خواهند کرد، به انتخاب مردم این کهن‌شهر در ۲۸ خردادماه جاری وابسته است اما بر اساس تجربه دوره‌های پیشین مردم مراغه همواره به نامزدهایی رای می‌دهند که سوابق اجرایی قوی داشته باشند و صرف داشتن تحصیلات در رشته‌های مختلف، حداقل تا دوره پنجم نتوانسته توجه مردم این کهن‌شهر را جلب کند.

انتخابات اولین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا در ایران طی روز هفتم اسفند ۱۳۷۷ برگزار شد و شوراها در نهایت روز نهم اردیبهشت ۱۳۷۸ به صورت رسمی آغاز به کار کرد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا