۶۰ درصد جمعیت آذربایجان شرقی الگوی مصرف را رعایت میکنند
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی گفت: حدود ۶۰ درصد جمعیت استان به علت رعایت الگوی مصرف که ۱۴ متر مکعب ماهانه برای هر خانوار در نظر گرفته شده است، ماهانه حدود ۱۵ هزار تومان به طور متوسط هزینهی مصرف آنها میشود و مابقی به علت عدم رعایت شامل جریمه تصاعد مصرف میشوند.
محمد خانی روز شنبه، ۲۱ خرداد ماه، در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: باتوجه به وضعیت جمعیتی استان، باید از ذخیره آب موجود به خوبی استفاده کرد نه اینکه کم مصرف کنیم بلکه درست و بهینه مصرف کنیم و از مصارف غیر ضرور چون شستشوی خودرو و آبیاری باغچه باید خودداری کنند تا جزو کم مصرفترینها شده و کمکی برای تامین آب سایر شهروندان کنند.
وی ادامه داد: متوسط مصرف به ازای هر فرد در هر شبانه روز ۱۵۰ لیتر تعیین شده است که با این مقدار تمامی مصارف ما تامین میشود اما باتوجه به اینکه معمولاً اکثر ما پرمصرف هستیم، این مقدار به ۲۲۵ لیتر رسیده است.
وی افزود: مسئلهی آب بهگونهای نیست که تنها یک سازمان بر روی آن کار کند، بلکه تمامی سازمانها و ارگانها باید همکاری کنند تا استفادهی بهینهای از آب داشته باشیم.
خانی خاطرنشان کرد: طرح فاضلابها را داریم که به تناسب جمعیت و چاهها تصمیم گرفته میشود و ۱۰ تصفیه خانهی ما در حال بهره برداری و ۹ مورد نیز حال ساخت هستند و متوسط پوشش فاضلاب استان ۶۰ درصد و تبریز نیز ۸۶ درصد است که رتبه دوم را در میان شهرهای کشور به خود اختصاص داده است.
وی یادآور شد: ما فعالیتهای خود را برای برطرف کردن ۱۴ درصد فاضلاب تبریز ادامه داده و دو برابر میکنیم و به نحوی اقدامات خود را انجام میدهیم که در طول تابستان دقت و صرفهجویی بیشتری داشته باشیم تا در محلات دیگر هم مشکلی ایجاد نشود.
وی همچنین گفت: اگر در طول تابستان سالجاری ۱۰ الی ۱۵ درصد صرفهجویی داشته باشیم، میتوانیم بدون دغدغه و مشکل آنچنانی تابستان را پشت سر بگذاریم تا در سطح استان کمترین تنش و مشکل را در عرصه آبی داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی متذکر شد: از نظر بارشها در سطح کشور چهارم هستیم و نسبت به دراز مدت شاهد کاهش بارندگی در استان بودهایم و همچنان بحث خشکسالی ادامه دارد و فراز و نشیبهای بسیاری در این زمینه وجود دارد البته وضعیت استان ما نسبت به استانهای دیگر بهتر است.
وی اضافه کرد: ذخیره سدهای استان ۲۰ الی ۳۰ درصد پایینتر است و آب شرب مراکز شهری و روستایی از شش سد بزرگ، ۱۵۰۰ حلقه جوی، ۷۰ رشته قنات و ۵۶۰ چشمه تأمین میشود که در مجموع ۱۲ هزار مترمکعب بر ثانیه آب وارد سیستم میشود که ۶۵ درصد آبها سطحی و بقیه زیرزمینی هستند.
وی در ادامه بیان کرد: دو میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در نقاط شهری و یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در نقاط استانی ساکن هستند که ۱۵ شهر ما در وضعیت سر به سر تولید و مصرف هستند هرچند قطعی آب نداریم اما به دلیل اینکه تولید و مصرف آنها برابر بوده، وضعیت آسیب پذیر است.
خانی اضافه کرد: در حدود ۲۷۰ روستا پروژههای آبرسانی ما در حال اجرا است و چنانچه ۳۸۰ مورد هم نهایی شود، در دو سال آینده بالای ۹۵ درصد روستاهای استان از شبکه آبی برخوردار میشوند.
وی همچنین در خصوص اعتبار اختصاص یافته به شرکت آب و فاضلاب استان در سفر ریاست جمهوری، خاطرنشان کرد: خوشبختانه سفر اخیر ریاست جمهوری به استان مصوبات خوبی داشت و اعتبارات خوبی هم تخصص داده شد که سهم شرکت آب و فاضلاب استان، ۸۵۰ میلیارد تومان است و احتمال افزایش هم وجود دارد.
وی در پایان تاکید کرد: تصفیه خانه مدول دوم تبریز بزرگترین تصفیه خانه کشور بوده که برای یک میلیون نفر جمعیت است و با ظرفیت ۷۵ میلیون متر مکعب در سال فعالیت خواهد کرد که اکنون به طور کلی بالای ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و فاز اول مدول دوم آن نیز با ۹۸ درصد پیشرفت درحال آزمایش است.//ایسنا