اخبار

۴۳ هزار قطعه طیور بومی در اشنویه علیه نیوکاسل مایه‌کوبی شدند

۴۳ هزار قطعه طیور بومی در اشنویه علیه نیوکاسل مایه‌کوبی شدند احمد حاجی‌زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طرح رایگان واکسیناسیون طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل در ۲ مرحله اجرا می‌شود که مرحله نخست آن پاییز سال ۱۳۹۸ اجرا شد و مرحله دوم نیز  طی روزهای اخیر به پایان رسید.
وی اضافه کرد: در مرحله نخست  واکسیناسیون طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل در این شهرستان، ۲۱ هزار قطعه به صورت رایگان مایه‌کوبی شده بودند.
معاون شبکه دامپزشکی اشنویه گفت: نیوکاسل یک بیماری ویروسی است و در زمان وقوع به دلیل سرعت بالای انتشار  در جمعیت طیور صنعتی و بومی نمی‌توان درمان خاصی برای آن انجام داد از این‌رو برای پیشگیری از این بیماری باید تمام طیور واکسینه شوند.
وی با بیان‌ اینکه حضور شبکه دامپزشکی از طریق بلندگوهای مساجد در روستاها نیز اعلام می‌شود، گفت: واکسیناسیون طیور علیه نیوکاسل به صورت آشامیدنی بوده و لازم است روستاییان قبل از ورود تیم‌های دامپزشکی از رهاسازی طیور خودداری کنند تا دارو اول صبح به آنها داده شود.
عامل بیماری نیوکاسل ویروسی از خانواده «پارامیکسوویریده» است که در مدت ۳۰ دقیقه در دمای ۶۰ درجه سانتی‌گراد و در مدت زمان سه ساعت در ۵۶ درجه سانتی‌گراد غیرفعال می‌شود.
ویروس در PH اسیدی توانایی مقاومت ندارد و غیرفعال می‌شود ولی عامل این بیماری برای مدت زمان نسبتا طولانی در مدفوع زنده می‌ماند.
بسیاری از گونه‌های پرندگان وحشی و اهلی میزبان این بیماری هستند و در این میان مرغ‌ها آسیب‌پذیرترین و مستعدترین پرندگان در برابر این بیماری بوده و اردک و بوقلمون کمترین آسیب‌پذیری را در برابر بیماری نیوکاسل دارند.
سرفه‌کردن و نفس‌نفس زدن، بال‌های افتاده و آویزان، پاهای کشیده، پیچیدگی سر و گردن، افسردگی و توقف فعالیت‌های عادی و فلج شدن کامل پرنده از عوامل این بیماری است.

Show More

Related Articles

Back to top button