۳۰ هزار قطعه بچه ماهی در مزارع پرورش ماهی مرند رهاسازی شد
قاسم جعفروند، روز پنجشنبه در حاشیه رهاسازی بچه ماهی ها در گفت و گو با خبرنگاران با بیان اینکه ظرفیت آبزی پروری مرند سالانه حدود ۲۸۰ تن و قابل افزایش است، افزود: در این طرح انواع مختلف ماهی از قبیل فیتوفاگ، بیگهد، آمور و کپور در مزارع پرورش ماهی مرند رهاسازی شدند.
وی اظهار داشت: با وجود سیستم های مختلف پرورشی و مدیریت مناسب مزارع از لحاظ اکسیژن دهی، تغذیه و بهداشت آبزیان انتظار می رود ماهیان رهاسازی شده در طول امسال به رشد مناسب و وزن یک تا ۱.۵ کیلوگرم برسند که قابل عرضه به بازار میشوند.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی آذربایجانشرقی گفت: عملیات رهاسازی بچه ماهیان گرم آبی در استان از اوایل فروردین ماه آغاز شده و تا پایان اردیبهشت ادامه می یابد.
جعفروند، با تاکید بر افزایش ۲۵ درصدی رهاسازی بچه ماهیان گرم آبی در شهرستان مرند نسبت به سال قبل، ادامه داد: پیش بینی می شود تولید ماهیان گرم آبی این شهرستان در سال جاری به ۲۰ تن برسد.
وی یادآوری کرد: در سال گذشته میزان تولید ماهیان سردآبی در این شهرستان ۲۱۰ تن، ماهیان گرم آبی و منابع آبی حدود ۷۰ تن و ماهیان زینتی ۷۵ هزار قطعه بود که امسال با توجه به نظارت و هماهنگی های کارشناسی لازم در مزارع این شهرستان، این میزان افزایش می یابد.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی آذربایجانشرقی با اشاره به اینکه مصرف سالانه ماهی در استان ۷.۸ کیلوگرم انواع ماهی است، گفت: توسعه تولید ماهیان گرم آبی پرورشی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی استان، نقش مهمی در افزایش سرانه مصرف آبزیان دارد.
جعفروند، افزود: با تولید ماهیان در مناطق مختلف روستایی استان و افزایش دسترسی و آگاهی های عمومی، تمایل و رغبت مردم محلی جهت مصرف ماهی افزایش می یابد.
مدیر جهاد کشاورزی مرند نیز در این مراسم با بیان اینکه این بچه ماهی ها در استخرهای ذخیره آب کشاورزی، آبگیرها و آب بندهای شهرستان تا نیمه اول فصل بهار در شهرستان مرند توزیع و رهاسازی شده است، گفت: در راستای استفاده بهینه از منابع آب کشاورزی، افزایش تولید پروتئین آبزیان و کمک به اشتغال جوانان، توزیع بچه ماهی کپور در شهرستان مرند انجام شده است.
علی صیادی، افزود: کشاورزانی که دارای استخر ذخیره آب هستند میتوانند با مراجعه به مدیریت جهادکشاورزی شهرستان ویژه مرند واحد شیلات نسبت به ثبتنام و دریافت بچه ماهی کپور اقدام کنند.
وی با اشاره به مزایای پرورش ماهی در استخرهای دومنظوره اظهار داشت: پرورش ماهی در این استخرها، موجب می شود آب خروجی از استخر، غنی شده و املاح مورد نیاز گیاه را به صورت محلول از طریق آوندها به گیاه برساند که نتیجه این اقدام افزایش تولید محصولات کشاورزی با کیفیت بهتر خواهد بود.
مدیر جهاد کشاورزی مرند گفت: این موضوع در مورد چند نوع محصول گیاهی نظیر یونجه، گندم و… آزمایش شده که جواب تمام آنها مثبت بوده است از سوی دیگر پرورش ماهی در استخرهای ذخیره میزان مصرف کود را تا حدودی کاهش می دهد که از نظر زیست محیطی نیز قابل توجه است.
صیادی، با بیان اینکه پرورش ماهی برای کشاورز سود اقتصادی به همراه داشته و می تواند بسیاری از هزینه های جنبی او را به آسانی جبران کند، ادامه داد: به ازای هر کیلوگرم تولید ماهی ۶۰ تا ۷۰ هزار تومان سود عاید کشاورز می شود.//ایرنا