اخبارتبریز-1

یک گام تا تکمیل بزرگراه تبریز – اردبیل

آخرین قطعه بزرگراه سراب- بستان‌آباد به عنوان یکی از شریان های اصلی ارتباطی شمال غرب کشور، در شرایطی اوایل ماه جاری به بهره‌برداری رسید که کارشناسان از این اتفاق به عنوان بسترساز تسهیل تردد در این منطقه و یک گام مانده تا اتمام طرح بزرگراه تبریز- اردبیل یاد می‌کنند.

عملیات اجرایی بزرگراه بستان آباد – سراب به عنوان بخش اصلی بزرگراه تبریز – اردبیل در سه قطعه در سال ۱۳۸۹ آغاز شد و تکمیل آن آذر ماه امسال به طول انجامید.

هر چند در زمان آغاز عملیات اجرایی بزرگراه بستان آباد – سراب، از اتمام آن در عرض دو سه سال سخن می رفت، اما تزریق قطره چکانی اعتبارات در کنار عواملی چون دشواری تملک اراضی محدوده طرح، کم کاری مسوولان در پیگیری برای جذب اعتبارات لازم و کوتاه بودن فصل کاری در منطقه به دلیل کوهستانی بودن آن سبب شد که تکمیل آن ۱۲ سال زمان ببرد.

این در حالی است که حجم ترافیک در مسیر بستان آباد – سراب به عنوان محور ارتباطی اصلی استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و کردستان با شمال کشور بالاست، به گونه ای که مهناز بهمنی، نماینده وقت مردم سراب در مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۲ اعلام کرد در ایام تعطیل در ساعات اوج ترافیک و در طول شبانه روز حدود ۳۵ هزار دستگاه خودرو از این محور تردد می کند.

در همان سال ها خبرهای متعددی از وقوع حوادث مرگبار رانندگی در جاده قدیمی بستان آباد- سراب در رسانه ها منتشر می شد، زیرا این جاده، مسیر اصلی دسترسی مردم مناطق غرب و شمال غرب کشورمان به جاذبه های گردشگری سرعین در استان اردبیل و استان های گیلان و مازندران بود.

هر چند علی نوزاد، معاون وزیر راه و شهرسازی هفدهم بهمن ۱۳۹۳ با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۵۰ درصدی قطعات اول و سوم بزرگراه بستان آباد – سراب از تکمیل آنها تا شهریور ماه ۱۳۹۴ خبر داد، اما گذشت زمان نشان داد که این طرح زیرساختی مطابق با برنامه زمانبندی پیش نمی رود.

هیجدهم فروردین ماه ۱۳۹۸ بود که قطعات اول و سوم بزرگراه سراب – بستان آباد به طول ۴۳ کیلومتر در آیینی با حضور وزیر وقت راه و شهرسازی بهره برداری شد؛ البته در همان آیین اعلام شدکه قرار است تا پایان سال جاری قطعه پایانی آن نیز به بهره برداری برسد، اما تحقق این وعده تا آذر ماه امسال طول کشید.

کارشناسان امر همان زمان اعلام کردند که ارتقای ایمنی مسیر و کاهش سوانح رانندگی، کاهش مدت زمان سفر به میزان ۷۰ هزار نفر در ساعت در سال به ارزش معادل ۷۰ میلیارد ریال و صرفه جویی در مصرف سوخت به مبلع ۳۵ میلیارد ریال از جمله مزایای این طرح است.

هر چه بود، گذشت تا مردم منطقه، طعم شیرین استفاده از بزرگراه ۶۳ کیلومتری بستان آباد – سراب برای رانندگی ایمن و با آسوده خاطر را در دولت سیزدهم تجربه کنند؛ اتفاقی که آنان انتظار دارند با ادامه طرح از سراب به نیر شیرینی آن دوچندان شود.//ایرنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا