یک تومان هم به کارانهی پرستاران اضافه نشده است
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری تبریز گفت: تا به این روز نه تنها یک تومان به کارانهی پرستاران اضافه نشده، بلکه کمتر هم شده است.
محمد ارشدی، روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته پرستار با بیان اینکه رسانهها در انعکاس اخبار کرونایی و زحمات پرستاران و اهمیت حوزهی سلامت، سنگ تمام گذاشتند، اظهار کرد: هم اکنون کل مردم برای نجات از بحران کرونا به حوزه سلامت نگاه میکنند، نامگذاری سال ۲۰۲۰ از طرف سازمان بهداشت جهانی به نام سال پرستار و شیوع بحران کرونا اهمیت و نقش حوزه سلامت و نقش پرستاران را برجستهتر کرد.
وی افزود: سازمان بهداشت جهانی معتقد است که ۷۰ الی ۸۰ درصد خدمات حوزه سلامت با ارزانترین و بهترین کیفیت توسط حوزه پرستاری و مامایی ارائه میشود.
وی، استاندارد تعداد پرستار را ۲.۵ پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی عنوان کرد و گفت: بر همین اساس، یک بیمارستان ۱۰۰ تختخوابی در یک شهرستان باید ۲۵۰ پرستار داشته باشد، این عدد در کشورمان نصف این مقدار و در استانمان ۱.۲ است.
به گزارش ایسنا، ارشدی با اشاره به افزایش حجم کاری پرستاران پس از شیوع کرونا، گفت: به دنبال افزایش حجم مراجعات به بیمارستانها پس از شیوع کرونا تختها، اورژانسها و آسی یوها پر شده و تعداد بیمارانی که با ونتیلاتور نفس میکشیدند و به تبع آن حجم مراقبت و کار پرستاران نیز بیشتر شد، چرا که ۵۰ الی ۶۰ درصد بیماران مبتلا به کرونا به مراقبت زیاد نیاز داشته و بدحال بودند.
وی افزود: اگر پرستاران میتوانستند به حجم بیماران جواب داده و مدیریت کنند، به سمت بحرانی عظیم حرکت میکردیم، در بسیاری از کشورها مانند ایتالیا و اسپانیا بیماران به تعداد زیاد در بیمارستانها تلف شدند.
وی با تأکید بر اینکه سلامت را نمیتوان به شرکتهای خصوصی فروخت، تاکید کرد: پرستاران ما که اغلب جوان هستند، پس از ورود به بیمارستان نمیدانند که زنده از آن بیرون میروند یا نه؟، هر لحظه احتمال آلودگی وجود دارد و نمیتوانند نزد خانوادههایشان بروند، به همین دلیل باید تمام وقت و نه به صورت شرکتی مشغول ارایهی خدمات باشند.
ارشدی خاطرنشان کرد: تحمل لباسهای گان در بخشهای کرونا در دمای ۴۰ درجه تابستان بسیار سخت بوده و افراد عادی حتی نمیتوانند چند دقیقه آن را تحمل کنند؛ موج سوم بیماری را گذراندهایم و موج چهارم هم در راه است، اگر این بحران ۱۰ روزه بود، قابل تحملتر بود، اما بحرانی که پایانش مشخص نیست، طاقت فرسا است.
وی از وجود ۹۰۰۰ پرستار در آذربایجان شرقی خبر داد و افزود: حدود ۴۰۰۰ نفر کمبود پرستار در استان داریم تا به کف استاندارد برسیم.
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری تبریز در بخش پایانی سخنانش با اشاره به مشکلات پرستاران برای بهرهمندی از قانون سخت و زیان آور به منظور بازنشستگی متذکر شد: در طول یک سال گذشته ۱۰۰ نفر از همکاران ما با شکایت به دیوان عدالت اداری توانستند از بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور استفاده کنند.ایسنا
انتهای پیام