گزارش شهرداری تبریز در خصوص وضعیت نظارت بر ابنیههای ناایمن و پرخطر
رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: شهرداری تبریز موظف میشود گزارش ماهانهای از وضعیت استحکام ساختمانها و رفع موانع موجود ارائه کند

#تبریز،در نشست اخیر کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز، آخرین گزارش #شهرداری_تبریز در خصوص وضعیت نظارت بر ابنیههای ناایمن و پرخطر مورد بررسی قرار گرفت و اعضای شورا ضمن هشدار نسبت به خطرات احتمالی، خواستار اقدامات فوری و مستمر در این زمینه شدند.
روحالله دهقاننژاد، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز با بیان اینکه ضرورت ایمنی ساختمانها بیش از گذشته احساس میشود، گفت: ما باید از ایمنی #ساختمانها و همچنین از کارآمدی قانون در حوزه شهرسازی اطمینان حاصل کنیم تا نتیجه آن، تأمین امنیت شهروندان باشد.
وی با اشاره به وجود ۲۷ پاساژ تحت #مدیریت_شهرداری، گفت: این مراکز باید هر چه سریعتر ساماندهی شوند و پس از آن از سایر دستگاهها بخواهیم که نسبت به موارد مشابه تحت نظارت خود ورود کنند.
دهقاننژاد با انتقاد از برخی خلأهای قانونی اظهار کرد: در برخی موارد خلافکاران فضایی میسازند که حتی ورود همکاران شهرداری هم تخلف محسوب میشود. حداقل انتظار ما این است که شهرداری با دقت و جدیت به وظایف قانونی خود عمل کند.
وی گفت: شهرداری موظف میشود گزارش ماهانهای از وضعیت استحکام ساختمانها و رفع موانع موجود ارائه کند.
دهقاننژاد ادامه داد: کمیته استانی شهرسازی باید چالشها، خلأهای قانونی و پیشنهادهای اصلاحی خود را به شورای اسلامی شهر منتقل کرده و در صورت تصویب، این موارد به شورای عالی استانها ارسال شود.
به گفته وی، همچنین مقرر شد هر سه ماه یکبار جلسه پایش وضعیت ایمنی شهری توسط کمیته استانی برگزار شود.
داود امیرحقیان، عضو کمیسیون شهرسازی و #معماری شورای اسلامی شهر تبریز نیز با اشاره به تلاشهای انجامشده در تدوین طرح تفصیلی شهر، گفت: شورا در تبصره ۳ ماده ۱۷ ورود کرده است اما متأسفانه شهرداری برخلاف این قانون رفتار میکند. ساختمانهایی که مجوز ندارند نباید مبالغی بهصورت غیرقانونی از آنان اخذ شود.
وی با اشاره به حساسیت موضوع آموزشوپرورش و تأثیر قوانین متعارض حوزه ساختوساز بر این حوزه، خواستار تشکیل جلسات کاربردیتر با حضور دستگاههای مرتبط شد.
علی راستی، نایبرئیس کمیسیون #شهرسازی شورای اسلامی شهر تبریز، اظهار کرد: برخی ساختمانها اساساً از ابتدا برخلاف مقررات ساخته شدهاند و حتی شهرداری حق ورود ندارد. وقتی فردی در گذشته عضو شورا بوده و اکنون چنین شرایطی بهجا گذاشته، باید پاسخگو باشد.
وی افزود: در حالی که هنوز در برخی بیمارستانها ساختوسازهای غیرقانونی ادامه دارد، ما باید به جای قانونگریزی، با صراحت درباره اجرای قانون صحبت کنیم.
روحالله رشیدی، دبیر کمیسیون شهرسازی نیز با تأکید بر اهمیت نظارت حرفهای، گفت: سازمان نظام مهندسی باید در زمینه نظارت بر ساختوسازها نقش فعالتری ایفا کند.
وی اظهار کرد: در برخی حوزهها شاهد تعلیق حکمرانی هستیم؛ حتی اگر اشتباه وجود داشته باشد، باز هم نباید از حکمرانی و نظارت غافل شد.
رشیدی افزود: وضعیت ناظر و مسئول در پروژههای نیمهکاره مشخص نیست. لازم است نظارتها در این حوزه بهصورت ضربتی و جدی تقویت شود، بهویژه درباره واحدهایی که هنوز تعیینتکلیف نشدهاند.