اخبار

گزارش العربی الجدید: “استانبول به اردوغان پشت کرد؛ نقش پررنگ افزایش هزینه‌های معیشتی و سقوط ارز لیر در انتخابات

هزینه های بالای زندگی، سقوط ارزش لیر و نگرانی‌ها از آینده نقش مهمی در کاهش محبوبیت «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهوری کنونی ترکیه در میان جوانان در انتخابات ریاست جمهوری که یکشنبه گذشته برگزار شد، داشت به ویژه آرای جوانان استانبول که 20 میلیون نفر جمعیت و 11 میلیون رای‌دهنده دارد.

به نقل از العربی الجدید، استانبول شهری است که در آغاز طلوع ستاره اقبال اردوغان در آسمان سیاست ترکیه از زمان شهردار شدن و سپس نخست وزیری نقشی تعیین‌کننده برای وی داشت و در این انتخابات هم امیدوار بود تا موجب برتری وی بر رقیب سرسختش «کمال کیلیچداراوغلو» شود.

کمیته عالی #انتخابات روز گذشته پس از شمارش آرا اعلام کرد #اردوغان 49.51 درصد و رقیب وی #قلیچدار_اوغلو 44.88 درصد آرا را کسب کرده است تا دو طرف راهی دور دوم انتخابات در 28 ماه میلادی جاری شوند.

اردوغان در بیش از 50 استان رای اول را آورده و قلچیدار اوغلو در 30 استان. با این حال، استان‌های پرجمعیت مانند #آنکارا ، #استانبول ، ازمیر و #آنتالیا به قلیچدار اوغلو رأی داده اند. همچنین آرای استان های کردنشین نیز در فقدان کاندیدای اختصاصی #کرد ها، به صندوق قلیچدار اوغلو ریخته شده است. اکثر زلزله زدگان نیز به اردوغان رأی داده اند.

رای دهندگان ترکیه در گفت‌وگو با رسانه های محلی اعلام کردند تشدید بحران معیشتی و واکنش دولت به زلزله‌هایی که در ماه فوریه جنوب این کشور را لرزاند و بیش از 50000 نفر را کشت، آنها را به پای صندوق‌های رای کشاند.

بر اساس گزارش‌های دولتی، این زمین‌لرزه‌ها حدود 103.6 میلیارد دلار یا حدود 12.5 درصد از کل حجم اقتصاد ترکیه که بانک جهانی آن را 906 میلیارد دلار برآورد می‌کند، برای ترکیه هزینه خواهد داشت. بسیاری از رای دهندگان جوان گفتند که به دلیل وخامت شرایط زندگی به حزب عدالت و توسعه پشت کردند و به مخالفان ترکیه رای دادند.

علیرغم مشکلات جدی که ترکیه طی دو سال گذشته با آن مواجه شد، دولت توانست رشد اقتصادی خود را از طریق پروژه‌های بزرگ، نرخ بهره پایین، وام‌های بانکی دولتی و کانال‌های تامین مالی خارجی که پس از عادی‌سازی روابط از کشورهای حاشیه خلیج فارس دریافت کرده بود، حفظ کند. ترکیه همچنین در امضای قراردادهای تجاری و مبادله‌ای با بسیاری از کشورها به منظور کاهش وابستگی آتی به دلار در تسویه حساب‌های تجاری فعال بوده است.

با این حال، بسیاری از خانواده‌ها و سرمایه‌گذاران ترکیه در مورد آینده اقتصاد این کشور در سایه افزایش تورم و کاهش ارزش پول ملی تردید دارند و گواه این تردید هم روی آوردن شهروندان از لیر به دامن دلار است.

بر اساس داده های موسسه سیاست خاورمیانه (یک مرکز مطالعاتی در ترکیه) 40.4 درصد از کل سپرده های بانکی در ترکیه در حساب‌های ارزی و طلا نگهداری می شود، 19.3 درصد دیگر در حساب های تضمین شده توسط دولت قرار دارد زیرا شهروندان خواهان حفظ ارزش پس انداز خود و ممانعت از کاهش ارزش واقعی آن هستند. /شفقنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا