کوتاه قامتان آذربایجان شرقی با چه مشکلاتی دست و پنجه نرم میکنند؟
رئیس انجمن کوتاه قامتان آذربایجان شرقی با تاکید بر لزوم برخورداری کوتاه قامتان از امکانات بهداشتی، فرهنگی، اجتماعی و ورزشی به عنوان یک شهروند، مشکلات این قشر را در جامعه تشریح کرد.
فریبا اسکندری در گفتوگو با خبرنگار، با بیان اینکه از سالهای گذشته، شناسایی و جمع کردن کوتاه قامتان دورهم جزو دغدغههای اصلیام بود، اظهار کرد: از همان دوران کودکی دغدغهام این بود که آیا فقط من کوتاه قامت هستم یا کوتاه قامتان دیگری نیز زندگی میکنند تا اینکه در زمان دانشگاه پی بردم افراد کوتاه قامت دیگری نیز مثل من وجود دارند، سال ۸۸ انجمنی با عنوان کوتولههای ایرانی در تهران تاسیس شد که در اولین دیدار با آنها من نیز به عنوان مدیر انجمن جهت شناسایی کوتاه قامتان آذربایجان شرقی انتخاب شدم.
شناسایی ۱۶۰ کوتاه قامت در آذربایجان شرقی
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۲۸۰ کوتاه قامت عضو انجمن استانهای آذربایجان شرقی، غربی و اردبیل هستند، گفت: براساس لیست نزدیک به ۱۶۰ نفر کوتاه قامت در آذربایجان شرقی شناسایی شده و عضو انجمن هستند.
رئیس انجمن کوتاه قامتان آذربایجان شرقی ادامه داد: در ابتدای کار، شناسایی کوتاه قامتان کاری بسیار سخت بود و اکثرا از طریق دوست و آشنا به انجمن معرفی میشدند ولی اکنون با فعالیت در فضای مجازی و اطلاع رسانی گسترده، کسانی که تمایل دارند، به راحتی عضو انجمن میشوند.
وی با بیان اینکه اکثر کوتاه قامتان تمایلی به عضویت در انجمن ندارند، ادامه داد: برخی از افراد بر این باورند که انجمن باید حمایت مادی از آنها داشته باشد در صورتی که این انجمن زمانی میتواند کاری را پیش ببرد و خواستههای افراد را محقق کند که اعضای آن افزایش یابد.
ازدواج و اشتغال دو چالش بزرگ کوتاه قامتان
اسکندری، ازدواج و اشتغال را بزرگترین دغدغهی کوتاه قامتان عنوان کرد و افزود: متاسفانه برخی از افراد از دادن شغل به کوتاه قامتان خودداری میکنند چرا که بسیاری از کارفرمایان در نگاه اول به ظاهر و تیپ افراد توجه کرده و تنها با اکتفا به ظاهر، توجه زیادی به تفکر و سایر تواناییهای فرد کوتاه قامت نمیکنند در حالی که با توجه به وضعیت ویژهی کوتاه قامتان باید نسبت به وضعیت اشتغال این عزیزان نگاه ویژهای داشته باشیم.
وی با اشاره به مهمترین چالشها در ازدواج کوتاه قامتان، ادامه داد: برخی از کوتاه قامتان به راحتی نمیتوانند همدیگر را پیدا کنند، نزدیک به ۹۸ درصد از مردان کوتاه قامت براساس خواستهی خانواده با دختران قد بلندتر از خود ازدواج میکنند با این تصور که فرزندانشان قد بلند به دنیا بیاید، متاسفانه فرهنگ نادرست اینکه «جنس مرد بودن در انتخاب زوج هیچ محدودیتی ایجاد نمیکند»، در جامعه این تفکر را به وجود آورده تا مردان کوتاه قامت با دختران بلند قدتر از خود ازدواج کنند در حالیکه درصد ازدواج دختران کوتاه قامت با مردان قدبلند بسیار کمتر است.
رئیس انجمن کوتاه قامتان استان ادامه داد: زمانی که دو فرد کوتاه قامت با یکدیگر ازدواج میکنند قطعا اسباب و تجهیزات خانه نیز براساس شرایط و وضعیت جسمانی زوجین خریداری و هر نقطه از خانه براساس وضعیت کوتاه قامتان مناسب سازی میشود.
وی افزود: ازدواج دختر کوتاه قامت با پسری قدبلند در فرهنگ جامعهی ما جاافتاده نشده است، شاید برخی از مردم نسبت به نامتعادل بودن زوجین از خود واکنش نشان دهند و این امر باعث ناراحتی و آزرده خاطر شدن زوجین شود.
کوتاه قامتان حتی نمیتوانند از عابربانک شهری، پول دریافت کنند
اسکندری بیان کرد: در حال حاضر هیچ گونه امکانات از لحاظ مسکن، امکانات شهری و غیره برای کوتاه قامتان فراهم نیست، یکی از دختران کوتاه قامت با داشتن ۲۹ سال سن تعریف میکرد تاکنون نتوانسته یکبار از عابر بانک به تنهایی پول دریافت کند.
وی با انتقاد از عدم مناسب سازی حمل و نقل عمومی برای کوتاه قامتان، ادامه داد: کوتاه قامتان با توجه به شرایط جسمی نمیتوانند سوار اتوبوسهای شهری شوند یا اینکه حتی در مدرسه صندلی مناسب برای نشستن این افراد طراحی نشده است، تا زمانی که امکانات مناسب شرایط کوتاه قامتان در جامعه فراهم نشده است، معتقدم به دنیا آوردن فرزند کوتاه قامت دیگری در این نوع جامعه خیانت و ظلم به این کودک است.
رئیس انجمن کوتاه قامتان استان با بیان اینکه اکثر ازدواج کوتاه قامتان پایدار است، گفت: اکثر زوجین کوتاه قامت عضو انجمن، زندگی بسیار خوبی دارند تاکنون تنها یک مورد منجر به طلاق شد که دلیل آن نیز هیچ ربطی به مشکل کوتاه قامتی زوجین نداشت.
وی افزود: زوجین کوتاه قامت یکدیگر را از لحاظ جسمی به دلیل مشابهتها بسیار خوب درک میکنند اما زوجی که یکی کوتاه قامت و دیگری بلند قامت است، در زندگی مشترک شاید به دلیل فرهنگ جامعه یا حرف مردم با مشکل مواجه میشوند.//ایسنا