ببینید! سه ماه پیش نزدیک به ۳۵ دیپلمات در نامهای ضرورت تغییر نگاه حاکمیتی به موضوعهای خارجی مطرح کردند. من اینجا شما را به آن نامه ارجاع میدهم. ما معتقدیم یک جاهایی نگاه و تحلیل دیپلماسی اشتباه بود و لازم است تغییر پیدا کند. اینجا به یک بحران داخلی اشاره میکنم. در اتفاقی که برای خانم مهسا امینی افتاد، اگر همان عصر جمعه ۲۵ شهریور، نفرات مرتبط با این موضوع حتی به طور موقت از کار برکنار میشدند و بلافاصله در #بیانیه ای به #مردم گفته میشد مقصر به جزا میرسد، آیا این همه #بحران فرصت بروز و ظهور پیدا میکرد؟
اگر به شکلی از خانواده مرحوم دلجویی میشد، چه میشد؟ این کار چقدر هزینه داشت؟ این کار را انجام ندادند تا امروز که رهبری هم #عفو عمومی اعلام کردند، آن هزینه به چندین و چندین برابر رسید. یعنی هزینههایی بسیار کلانی در سرمایه جانی و انسانی، سرمایه اجتماعی، سرمایه هویتی و حتی #سرمایه #مالی فقط و فقط به این دلیل به کشور و مردم تحمیل شد که عدهای با بیخردی ندانستند، بحران را چطور #مدیریت کنند.
حتماً شما هم میدانید، آن موضوع لطمه سنگینی به اعتبار بینالمللی کشور زد. در واقع باید گفت عملکردهای نابخردانه و گاه دیرهنگام به طور دائم تولیدِ هزینه میکنند. در پاسخ به سوال شما میگویم، ممکن است حتی با استناد به سخنان رهبری، مسائل را با توجه به قدرت تشخیص خود تحلیل کرده و نتیجهگیری کنند.
من به این اعتقاد ندارم. برای اینکه عملکردهای غلط و نتایج رفتارها هیچ تعادلی را به آنها نشان نخواهد داد. یعنی اشتباه محاسباتی، غلطانگاریها که شاید هم بخشی هم به «کیش شخصیت» مربوط است، موجب رفتن به بیراهه و کجراهه میشود.
شاید بگویند «بلد نبودیم» که خب این هیچ چیزی را توجیه نمیکند. مثال میزنم اگر شمای خبرنگار آقای سعید شمس بلد نباشید طرح سوال کنید، بلد نباشید با چهرهها چطور رابطه بگیرید، بلد نباشید مطلب را به طرز صحیح به سردبیر برسانید، خب نباید پیشنهاد مصاحبه بدهید. بنابراین گفتن اینکه «بلد نبودیم» نمیتواند هزینهسازیها را توجیه کند، چون هیچ کس نمیتواند کسی را به انجام دادن کاری یا مطرح کردن اظهارنظری مجبور کند.
در پایان تاًکید میکنم، عدهای در کشور ما غلط تحلیل میکنند، غلط اظهارنظر میکنند، غلط میبینند و در امور مختلف سر کار هستند، آنهم حتی در شرایطی که بعضا حتی نمیتوانند متنی را از روی برگه بدون غلط بخوانند. چرا اینها روی کار هستند؟ چون شورای نگهبان آگاهان و باخردها را از دایره مسئولیت کنار گذاشته است. اگر سیاستها و روشها عوض نشود، نه تنها نجاتی در کار نخواهد بود، بلکه از چاله به چاه خواهیم افتاد. /رویداد24