چه کسانی از اهدای خون معاف هستند؟
برخی عوامل از جمله بیماریها موجب معافیت دائم یا موقت افراد از فرایند اهدای خون میشود و در معافیتهای موقت با گذشت زمان و محدویتهای خاص، فرد میتواند داوطلب اهدای خون باشد اما بازگشت دوباره این افراد به جمع اهداءکنندگان نیاز به فرهنگسازی دارد.
مراکز انتقال خون برای اهدا، مقررات و استاندارهایی دارند که به نفع اهداکننده و گیرنده خون است. یکی از رفتارهایی که همواره مورد سئوال قرار میگیرد، انجام #حجامت و اهدای خون است که در این گزارش به آن پرداخته شده است. به عنوان مثال، مصرف برخی #داروها یا برخی بیماریها میتواند موجب معافیت از اهدای خون برای حفظ سلامت #اهداکننده_خون و حفظ سلامت دریافت کننده #خون باشد.
معافیت از اهدای خون ممکن است موقت یا دائم باشد. معافیت موقت از اهدای #خون موجب ممانعت از پذیرش داوطلبان در مدت زمان مشخصی میشود که داوطلب اهدا، پس از گذراندن این زمان دوباره واجد شرایط مراجعه و بررسی خواهد بود اما #معافیت دائم موجب ممانعت دائمی است و فرد تا آخر عمر از پذیرش و اهدای مجدد خون محروم است.
افرادی که #حجامت میکنند تا یک سال از اهدای خون معاف هستند
به دلیل حفظ سلامت خون اهداکنندگان و دریافت کنندگان همچنین به دلیل اینکه عروق کسانی که حجامت میکنند باز شده است، این افراد تا یک سال از اهدای خون معاف هستند همچنین معافیت از اهدای خون به دلیل «خالکوبی» (تاتو) دائمی نیست اما افراد با سابقه انجام تاتو، طب سوزنی، سوراخ کردن گوش، حجامت، الکترولیز(روشهای رفع موهای زاید) یا زالو درمانی با زالو غیرپرورشی ۱۲ ماه از اهدای خون معاف هستند.