چرخ تولید گرفتار وثیقه های بانکی
مسئول دبیرخانه شورای گفتگوی استان آذربایجان شرقی در جلسه کارگروه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان با بیان این که بر اساس اعلام فعالان اقتصادی هنگام اخذ
تسهیلات بانکی وثایق ملکی و ماشینآلات واحدهای تولیدی مورد تایید بانک ها نیست، گفت: بر اساس ماده واحده قانون عدم الزام سپردن وثیقه ملکی به بانک ها و دستگاه ها و سایر موسسه ها و شرکت
های تولیدی و صادراتی، بانک ها و سایر موسسه های دولتی به منظور بازپرداخت اعتبارات خود بدون رضایت گیرنده اعتبار باید از اخذ وثیقه ملکی خارج از طرح خودداری کنند.
نسرین درخشانی ادامه داد: اما با توجه به این که بانک ها و موسسه های بانکی باید برای بازپرداخت اعتبارات خود تضمینی داشته باشند بنابراین، این موضوع صرفا به اعطای تسهیلات به سرمایه گذار واقعی امکانپذیر خواهد بود.
مسئول دبیرخانه شورای گفتگوی استان افزود: چنانچه زمان اعطای تسهیلات اهلیت متقاضی بررسی شود، سرمایه گذاران واقعی از تسهیلات بهره مند شده و بانک ها نیز متضرر نخواهند شد.
بانک های ماشین آلات را به عنوان وثیقه قبول نمی کنند
مسئول ستاد تسهیل و رفع موانع تولید آذربایجان شرقی نیز گفت: محل اجرای طرح ها از سوی بانک ها، به سختی مورد قبول واقع می شود، در مورد ماشین آلات نیز اصلا مورد قبول نمی شود.
مهدی امینی با اشاره به اینکه بانک ها به ویژه بانک های خصوصی علاوه بر وثائق، ۲۰ تا ۲۵ درصد مسدودی اعلام می کنند، گفت: این در حالی است که طبق بخشنامه ابلاغ شده بانک ها به هیچ عنوان اجازه اخذ وجه قبل و بعد از پرداخت تسهیلات را ندارند که این موضوع متاسفانه انجام نمی شود.
وی تاکید کرد: با توجه به نبود نقدینگی، تا زمانی که بانک ها با بخش خصوصی همراهی نکنند، قادر به ادامه فعالیت نخواهیم بود.
مسئول ستاد تسهیل و رفع موانع تولید آذربایجان شرقی با بیان این که تقاضا داریم محل اجرای طرح و ماشینآلات، به عنوان وثیقه مورد قبول بانک ها باشد، گفت: بانک ها دلایل عدم قبولی و درخواست وثیقه ملکی خارج از طرح و یا مسدودی را نیز به فعالان اقتصادی اعلام کنند.
سیاست های انقباضی بانک ها موجب نابودی تولید می شود
دبیر انجمن صنایع غذائی آذربایجان شرقی هم گفت: سیاست های انقباضی پولی-مالی تحمیلی بر بانک ها با وضعیت اقتصادی موجود، نتیجه ای جز نابودی تولید در شرایط کنونی تورم نخواهد داشت.
رضا جعفری اضافه کرد: این موضوع به شدت در صنایع غذائی تاثیرگذار بوده و باعث تعطیلی ۲۶ واحد در دو ماه اخیر شده است.
وی افزود: در اغلب بانک ها، سیاست های ابلاغی اعطای تسهیلات در دو محور گردش مالی و موجودی مانده کارخانه ها و واحدهای تولیدی و بحث وثائق، نسبت به پارسال سختگیری بیشتری اعمال شده است.
دبیر انجمن صنایع غذائی آذربایجان شرقی نیز گفت: قیمت مواد اولیه در صنایع غذائی، حداقل ۴ برابر شده ولی سقف تسهیلات حتی ۲ برابر نیز نشده است بنابراین با این شرایط باید با یک چهارم ظرفیت به فعالیت خود ادامه دهیم.
جعفری افزود: حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، اصلاح نظام یارانه، تغییر نرخ های محاسباتی گمرک، بالا بودن تورم ماهیانه، افزایش شدید قیمت نهاده ها، انقباض پولی و مالی بانک ها باعث مشکلات روزافزون شده است//ایرنا