چرا ترسیدید و مختارنامه را پخش نکردید؟
روزنامه جوان نوشت: سؤالی که برای اذهان عمومی ایجاد میشود، این است که دلیل بازپخش نشدن سریال هویتمحور شیعی مختارنامه، آنهم در مقطعی که صداوسیما شعار «هویتمحوری و عدالتگستری» را در دوره جدید تحولی خود مطرح میکند، چیست؟
روزنامه جوان نوشت: سؤالی که برای اذهان عمومی ایجاد میشود، این است که دلیل بازپخش نشدن سریال هویتمحور شیعی #مختارنامه، آنهم در مقطعی که صداوسیما شعار «هویتمحوری و عدالتگستری» را در دوره جدید تحولی خود مطرح میکند، چیست؟
به گزارش سینما اعتماد ، #روزنامه_جوان نوشت:امسال اولین #محرم بود که پس از تولید و آغاز پخش سریال فاخر مختارنامه (از سال ۱۳۸۹)، این سریال از صداوسیما پخش نشد و تنها به پخش دو #فیلم_سینمایی از آن در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی از شبکه یک و سینمایی «#کودکان_آب» از آیفیلم بسنده شد.
بدین ترتیب پس از دورهای که در رقابت درونی شبکههای صداوسیما گاه #مختارنامه در #محرم همزمان از دو شبکه پخش میشد، دورهای آغاز شده است که سریال مختارنامه در هیچ شبکه رسانه ملی پخش نشد.
اولین سؤالی که برای اذهان عمومی ایجاد میشود، این است که دلیل بازپخش نشدن #سریال هویتمحور شیعی مختارنامه، آنهم در مقطعی که صداوسیما شعار «هویتمحوری و #عدالتگستری» را در دوره جدید تحولی خود مطرح میکند، چیست؟
#صداوسیما پاسخ رسمی در این خصوص نداده، اما ظن غالب این است که احتمالاً مطالب و پستهای به اصطلاح انتقادی، #سیاهنمایانه و طنزگونهای که اغلب در فضای مجازی به بهانه بازپخش #مختارنامه، دستمایه نقد سیاه صداوسیما میشد در این تصمیم مؤثر بوده است. اما سؤال مهمتری که پیش میآید، این است که با توجه به کینه و حقدی که دشمنان گفتمان عدالتمحور اسلامی از مضامین گفتمانی سریال مختارنامه دارند تا چه میزان از این پستها و سیاهنماییها در فضای مجازی واقعی و تا چه میزان متعلق به ارتش سایبری #ناتوی_فرهنگی و بازوهای آن بوده است؟
درک تأثیرات گفتمانی سریالهایی مانند مختارنامه و یوسف پیامبر دشوار نیست؛ مشخص است که تخریب آنها، بهویژه در ایام مناسبتی در دستور کار ارتش سایبری ناتوی فرهنگی قرار دارد، اما آنچه جای تعجب است اینکه صداوسیما به عنوان یک اداره عریض و طویل رسانهای به جای اینکه در این عرصه در فضای مجازی جریانساز و سکاندار باشد، ظاهراً مقهور این جریانسازی تصنعی مجازی شده است که نتیجه آن نیز تصمیم اشتباه عدم پخش سریال مختارنامه در محرم امسال است.
میتوان از متولیان این امر پرسید که آیا بازپخش سریال مختارنامه در این سالها از یکی از شبکههای صداوسیما که عمدتاً آیفیلم فارسی بوده، منجر به کاهش مخاطبان این شبکهها شده است یا افزایش آنها؟ اساساً یکی از دلایل محبوبیت شبکه آیفیلم که در نظرسنجیهای مرکز تحقیقات صداوسیما نیز مشهود است، بازپخش سریالهای فاخر یا خاطرهساز برای مخاطبان است. آیا بهتر نبود قبل از تصمیم به عدم پخش سریال مختارنامه، نظرسنجی انجام و پس از آن تصمیمگیری میشد؟