پوتین: چگونه با “اعتماد صفر” مذاکره کنیم؟ / موشکی به سمت ما شلیک شود، چیزی از دشمن نمیماند
پوتین پس از نشست سران اتحادیه اقتصادی اوراسیا در بیشکک، پایتخت قرقیزستان در یک کنفرانس خبری درباره افشاگریهای آنگلا مرکل، صدراعظم سابق آلمان، عملیات نظامی در اوکراین، تهدید جنگ هستهای، مبادله زندانیان با آمریکا و روابط روسیه با اتحادیه اروپا و آفریقا توضیح داد.
پوتین پس از نشست سران اتحادیه اقتصادی اوراسیا در بیشکک، پایتخت قرقیزستان در یک کنفرانس خبری درباره افشاگریهای آنگلا مرکل، صدراعظم سابق آلمان، عملیات نظامی در اوکراین، تهدید جنگ هستهای، مبادله زندانیان با آمریکا و روابط روسیه با اتحادیه اروپا و آفریقا توضیح داد.
به گزارش باش خبر به نفل از راشا تودی، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در گفتگو با خبرنگاران در بیشکک گفت که سخنان مرکل مبنی بر اینکه هدف از توافقات مینسک “خرید زمان” برای اوکراین بود – شگفت انگیز و ناامید کننده تلقی شد، اما که این فقط یک معنی دارد اینکه تصمیم برای آغاز عملیات نظامی ویژه درست بوده است. هدف آنها فقط پر کردن سلاح در اوکراین و آماده کردن آن برای خصومت بود.
وی افزود: صادقانه بگویم، ممکن است ما خیلی دیر متوجه شده باشیم و شاید باید زودتر از اینها کار را شروع می کردیم. میدانستم که اوکراین قصد اجرای توافق را ندارد، اما فکر میکردم که سایر شرکتکنندگان در آن فرآیند، صادق هستند. معلوم شد که آنها نیز ما را فریب می دادند. چگونه با «اعتماد در صفر» مذاکره کنیم؟
پوتین گفت که فریب در مورد مینسک اکنون “مسئله اعتماد” را مطرح می کند و خاطرنشان کرد که این اعتماد در حال حاضر “تقریباً در حد صفر است”.
وی افزود: اکنون سؤال واقعی این است که آیا مذاکره در مورد هر چیزی با کسی در این شرایط امکان پذیر است و چه چیزی تضمین کننده هرگونه معامله نهایی است؟ در نهایت، باید گفتوگوهایی انجام شود. ما برای آنها آمادهایم، این را بارها گفتهام. اما این سخنان ما را وادار میکند فکر کنیم که با چه کسی سروکار داریم.»
طولانی شدن جنگ اوکراین
پوتین در پاسخ به سوالی درباره اظهارات قبلی خود مبنی بر اینکه عملیات نظامی ممکن است “فرایند طولانی” باشد، توضیح داد که او در واقع به حل مناقشه در اوکراین اشاره میکند.
وی گفت: «عملیات ویژه نظامی با سرعت در حال انجام است، همه چیز با ثبات است، امروز هیچ سؤال یا مشکلی در آن وجود ندارد. حل و فصل کل وضعیت “احتمالاً آسان نخواهد بود و مدتی طول می کشد، اما به هر طریقی، همه طرفین درگیر در این روند باید با واقعیتهایی که در حال شکل گیری در میدان هست، موافقت کنند.”
در راه اندازی اولین حمله هستهای
پوتین گفت که ایالات متحده از مدت ها قبل دکترین حمله “خلع سلاح” علیه سیستم های فرماندهی و کنترل را دارد که موشکهای کروز براساس همین هدف ساخته شد که اتحاد جماهیر شوروی فاقد آن بود. اکنون روسیه موشکهای مافوق صوت دارد که «مدرنتر و حتی مؤثرتر» هستند، بنابراین «شاید باید این بار ما باشیم که به فکر پذیرش تحولات و ایدههای شرکای آمریکاییمان برای تضمین امنیت باشیم».
پوتین توضیح داد در حالی که دکترین ایالات متحده یک حمله هستهای پیشگیرانه را پیشبینی می کند، دکترین روسیه در مورد انتقام گیری است. اگر سیستم هشدار اولیه روسیه یک حمله موشکی را تشخیص دهد، “صدها موشک ما پرواز خواهند کرد و متوقف کردن آنها غیرممکن خواهد بود.”
او توضیح داد اگر برخی از موشکهای تهاجمی، روسیه را مورد حمله قرار دهند، «از دشمن چیزی باقی نمیماند» و بازدارندگی هستهای اینگونه عمل میکند.