پنجه در پنجه فقر/ اینجا اهالی روستا همه جهادگرند
میسازیم تا ساخته شویم” این شعار جهادگران مهربانی است که کمر همت بستهاند تا لبخند خدا را یک روز در چهره پیرمرد کشاورز روستایی ببینند که محصول کشاورزیاش به دست آنها درو میشود، روز دیگر در چهره دختران و پسرانی ببینند که با فقر پنجه در پنجه انداخته و فقر آنها را از آموختن الفبای دانایی باز میدارد، یا در چهره آن پیرزن روستایی و عشایر ببینند که دستهای دعایش را به آسمان بلند کرده و برایشان عاقبت به خیری میخواهد.
جهادگران گروه جهادی ” المهدی” روستای بلوک آباد شهرستان مراغه همان جهادگران خستگی ناپذیر هستند که برای خدمت به هم ولایتیهای خود سر از پا نمیشناسند.
این گروه جهادی یک تفاوت عمده با سایر گروههای جهادی دارد. این گروه جهادی المهدی را اهالی همان روستای بلوکآباد تشکیل میدهند.
اهالی روستا دست به دست هم دادهاند تا در سایه همدلی و وحدت میان همدیگر روستایی آباد و خرم داشته باشند. در سایه همدلی، این گروه جهادی در سال۹۶ نمونه استانی و درسال ۹۷ نمونه کشوری انتخاب شده است.
هسته مرکزی این گروه جهادی را جوانان روستایی تشکیل میدهند وقتی که برای اولین بار تصمیم گرفتند گوشهای از سقف مسجد روستا که تخریب شده بود را تعمیر کنند.
فائز مسلمان، مسوول گروه جهادی “المهدی” روستای بلوکآباد مراغه با یادآوری خاطره تعمیر سقف مسجد به خبرنگار فارس در تبریز اظهار داشت: ۱۰ سال پیش بود، بعد از اقامه نماز در مسجد با دوستان مشغول صحبت کردن بودیم که ترک برداشتن سقف مسجد توجه یکی از دوستان را جلب کرد، همانجا تصمیم گرفتیم سقف مسجد را تعمیر کنیم. هنوز یادم است که مردم چه قدر از درست شدن سقف مسجد خوشحال شدند. خوشحالی مردم روستا شور و شعف زیادی در ما جوانان ایجاد کرد.
تعمیر سقف مسجد بهانهای میشود تا اهالی روستا به کمک جوانان در آبادانی روستای خود جهاد کنند. بهطوریکه بعد از تعمیر مسجد به درخواست کمک یکی از اهالی روستا جواب مثبت داده و در دروی گندم به او کمک میکنند.
تابستان که میشود، اعضای گروه جهادی روستا به گروههای ۱۰ تا ۱۵ نفری تقسیم میشوند، یک روز آنها را میبینی که خوشههای طلایی گندم درو میکنند، روزی آنها را پای درختان سیب میبینی که سیب میچینند، روزی در حال شخم زدن زمین کشاورزی بوده و دیگر روز به وضعیت دام و احشام رسیدگی میکنند و سبک زندگی خود را در کمک کردن و کارهای خیر و عامالمنفعه تعریف میکنند.
حرفهای مسلمان که به اینجا میرسد یک نکته جالب را یادآوری میکند و آن اینکه از همان ۱۰ سال پیش تا به امروز، به هر کسی که کمک میکنند، از او میخواهند در کار خیر بعدی با آنان همراه شود تا به این ترتیب زکات کمکی که به آنها شده است به شکل دیگری با کمک به دیگران پرداخت کنند.
وی ادامه میدهد: افراد زیادی برای کمک کردن در روستا جذب شدهاند. با این کار خیلی از جمعیت حدود یکهزار نفره روستا، حداقل یک بار در یکی از کارهای خیر با ما همراه و مقدم شدهاند.
مسلمان در توصیف فعالیت این جهادگران میگوید: این گروه جهادی از ۱۰۰ نفر از اهالی روستا تشکیل شده و از دختران و پسران نوجوان تا افراد میانسال و ریش سفیدان روستا عضو گروه جهادی هستند.
در این گروه میتوان افرادی با مشاغل مختلف مانند روحانی، جوشکار، بنا مکانیک، کشاورز، راننده لودر، تراکتور و سایر ادوات کشاورزی، معلم، دانشجو، پزشک، دامدار و …وجود دارد.
هر کدام از این افراد هر کجا که نیاز باشد بیدریغ و بدون هیچ چشمداشتی کار هم ولایتی خود را انجام میدهند.
روزی که قرار اردوی جهادی برای برداشت محصول کشاورزی گذاشته میشود، جوانان میآیند و در دو، سه روز محصول گندم، نخود، جو، برداشت میکنند. این کار جهادگران روستا به قدری کشاورز روستایی را خوشحال میکند که دعای خیر و عاقبت به خیری را بدرقه راه این جوانان میکند.
این اقدامات علاوه بر اینکه دلی را شاد میکند، باعث رشد معنوی و روحی جهادگران نیز میشود.
کشاورزانی که توان جسمی ندارند روی نیروی جوانی این جهادگران حساب ویژه باز می کنند، این جهادگران نیز به دعای خیر آنها دلخوشند و آنطور که مسوول گروه جهادی “المهدی: میگوید: در یک سال کشاورزی به هفت یا هشت نفر از کشاورزان ناتوان در برداشت محصول کمک میکنیم. خواهران جهادی نیز در دو گروه ۲۵ نفره در برداشت محصول سیب به کشاورزان کمک و یاری میکنند.
در عرصهای دیگر رد پای این جهادگران را می توان دید، آنجا که برای محرومان سرپناه میسازند تا چراغ امید را در دلها روشن کنند.
میسازیم تا ساخته شویم
در طی سه سال اخیر ۱۶ باب خانه محروم توسط این جهادگران احداث شده و ۵۰ تا ۶۰ مورد بازسازی مساجد، خانهها با همت جهادی جوانان صورت گرفته است. این جوانان بعد از شناسایی خانههای محروم، در پنجشنبه و جمعههای جهادی در اردوهای یک روزه یا دو روزه با شعار “میسازیم تا ساخته شویم” کمر همت بسته و شروع به احداث یا بازسازی و تعمیر این خانهها میکنند.
طبق تفاهمنامه موجود میان بسیج سازندگی شهرستان، کمیته امداد و بنیاد مسکن هزینههای احداث، بازسازی و تعمیر خانههای محروم با همکاری این سه نهاد و با استفاده از ظرفیت خیرین تامین می شود.
گروه جهادی که مهاجرت می کند
فائز مسلمان همچنان که درباره فعالیت جهادی دوستانش سخن میگوید لابه لای حرفهایش اضافه میکند، گروه جهادی “المهدی” روستای بلوکآباد جغرافیامحور است به این معنا که مجوز هجرت دارد و از یک منطقه به منطقه دیگر میتواند برود. به عنوان مثال جهادگران این گروه جهادی هنگام وقوع سیل در شهرستان آققلا حضور داشتند همچنین در زلزله گیلانغرب و میانه نیز در کنار هموطنان خود بوده و کمک میکردند بهطوریکه این گروه جهادی در اثر فعالیتهای جهادی خود در سال ۹۶ به عنوان گروه جهادی نمونه استانی و در سال ۹۷ به عنوان نمونه کشوری انتخاب شده است.
این جهادگران در بازسازی عتبات عالیات نیز نقش دارند و آنطور که فائز مسلمان، میگوید: ماه مبارک رمضان چند نفر از اعضای گروه برای بازسازی حرمین شریفین امام حسین ( ع) و حضرت ابوالفضلالعباس در زمینه ساخت و ساز و پختن غذا حضور داشته و فعالیت میکردیم.