پروندههای ورشکستگی بررسی شود
حجت الاسلام و المسلمین محمد مصدق صبح امروز «چهارشنبه ۱۱ آبان» در هفتمین نشست ستاد مرکزی پیگیری اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در قوه قضاییه که با حضور مقامات عالی دستگاه قضا و رئیس بانک مرکزی و معاونان وی برگزار شد، افزود: دستورات رهبر معظم انقلاب در زمینه اصلاح نظام بانکی پیگیری و عملیاتی شود.
در این نشست مقرر شد آموزش تخصصی قضات توسط معاونت امور انسانی و فرهنگی قوه قضاییه برای افزایش سطح رسیدگی قضات در پروندههای بانکی و مالی برگزار شود و دادستان کل کشور موضوع را پیگیری و رفع موانع انجام گیرد.
همچنین مقرر شد دبیرخانه ستاد ایرادها و اشکالات موجود در بانک مرکزی و بانکهای عامل را در زمینه رسیدگی به پروندههای قضایی را بررسی و شناسایی کند همچنین مقرر شد به صورت خاص پروندههای ورشکستگی بررسی و گزارش در مورد اصلاح رویههای نادرست ارائه شود.
بنگاهداری بانکها خطرناک است
ذبیح الله خداییان رئیس سازمان بازرسی کل کشور اظهار داشت: یکی از مشکلات موجود در بانکها عدم رسیدگی به تعهدات ارزی وارد کنندگان و صادر کنندگان است. وارد کننده ارز دریافت میکند اما کالایی به کشور وارد نمیکند از آن سو صادر کننده ارز را دریافت و موارد را در سامانه نیما ثبت نمیکند که در ادامه نیز پروندهها به سازمان تعزیرات حکومتی ارجاع نمیشود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه اضافه برداشت از صنعت بانکی در کشور بیداد میکند، افزود: بانکها ۲ هزار میلیارد از بانک مرکزی اضافه برداشت میکنند.
وی افزود: عدم کفایت سرمایه بانکها حداقل باید ۸ درصد باشد که بیشتر موراد یا منفیاند و یا کمتر از این رقم هستند.
خداییان با بیان اینکه قانون گذاری در زمینه رمز ارز نداریم، اظهار داشت: بنگاهداری بانکها بسیار خطرناک است، پولها به مالها و ساختمان سازی واریز شدند؛ سالیانه ۳۳ درصد باید اموال مازاد بانکها واگذار شوند و این امر محقق نشده است. بانک مرکزی باید برخورد میکرد.
وی با اشاره به عدم رعایت بخشنامههای بانک مرکزی و مصوبات شورای پول و اعتبار، گفت: هر بانکی حدود مشخصی دارد که چه میزان به هر فردی تسهیلات دهد، بانکهای خصوصی در کشور هستند که به قلکی برای موسسانش تبدیل شدهاند یا در اصل این بانکها خانوادگی شدند.
رئیس کل سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: عدم استقرار سامانه بانکداری متمرکز در بانک مرکزی، در زمینه پرداخت تسهیلات کلان به کارگزاریها در بورس باید مورد بررسی بانک مرکزی قرار گیرد.//ایرنا