اخبار

وجود ۳۰۰ روستای خالی از سکنه در آذربایجان شرقی

وجود ۳۰۰ روستای خالی از سکنه در آذربایجان شرقی
عابدین خرّم امروز در همایش استانی روز ملی روستا و عشایر، اظهار کرد: تمام اقدامات و خدمات حوزه روستایی باید در راستای تثبیت جمعیت روستاییان و مهاجرت معکوس به روستاها باشد و این موضوع ملاک ارزیابی عملکرد این بخش در دولت عدالت‌محور و مردمی آیت‌الله رئیسی خواهد بود.

وی افزود: با وجود اقدامات چشمگیری که بعد از انقلاب اسلامی در روستاها انجام شده و چهره روستاها به کلی تغییر یافته، اما نسبت جمعیت روستایی در کشور کاهش یافته است که نشان می‌دهد اقدامات این حوزه هدفمند نبوده است.

خرم با اشاره به وجود بیش از ۳۰۰ روستای خالی از سکنه در آذربایجان شرقی، گفت: خدمات روستایی نسبت به گذشته تغییر اساسی و ماهوی پیدا کرده و انتظار می‌رفت نتیجه این خدمات، ماندگاری جمعیت در روستاها باشد که این اتفاق نیفتاده است.

وی خاطرنشان کرد: ملاک موفقیت ما در حوزه روستایی این است که بتوانیم نسبت جمعیت روستایی را افزایش داده و جمعیت را به روستاها بازگردانیم که این امر با تحقق اشتغال روستایی و افزایش درآمد روستاییان امکان‌پذیر است.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به عزم جدی دولت سیزدهم برای سنددار کردن زمین‌های روستایی، گفت: این اقدام می‌تواند در جهت تثبیت اراضی و تسهیل در پرداخت وام به روستاییان موثر باشد و فرمانداران، بخشداران و دهیاران استان باید تلاش کنند تا امسال بتوانیم بخش عمده‌ای از این طرح را اجرایی کنیم.

وی با اشاره به اینکه میزان خرید تضمینی گندم در استان، امسال به ۳۰۰ هزار تن رسید و صددرصد مطالبات کشاورزان از سوی دولت پرداخت شده است، افزود: این دستاورد بزرگ با وجود کاهش بارندگی‌ها به دست آمده و تلاش می‌کنیم تا سال آینده این رقم را به ۵۰۰ هزار تن برسانیم.

خرّم ادامه داد: در حوزه آب کشاورزی هم اقداماتی انجام شده است که در نتیجه آن سال آینده نزدیک به ۴۰ هزار هکتار از اراضی پایاب سدها زیر کشت مکانیزه خواهد رفت و به این ترتیب بازدهی تولید محصولات کشاورزی چند برابر افزایش می‌یابد.

وی اظهار داشت: در حوزه راه روستایی هم امسال ۳۵۰ کیلومتر آسفالت‌ریزی شده و اولویت این است که روستاها از نظر راه و تردد مشکلی نداشته باشند.

استاندار آذربایجان شرقی همچنین خطاب به فرمانداران، بخشداران و دهیاران استان بر ترویج الگوی کشت متناسب با شرایط هر منطقه، ایجاد بازارهای عرضه مستقیم محصولات کشاورزی و تعریف طرح‌های زنجیره تولید تا مصرف، اجرای هماهنگ برنامه‌های اشتغال روستایی، نظارت بر عملکرد شرکت‌های تعاونی روستایی، استقبال از گروه‌های جهادی فنی و تخصصی و تسهیل فعالیت آنان در روستاها، تحقق جدی عدالت فرهنگی و آموزشی و توجه ویژه به آموزش و پرورش در روستاها، توجه ویژه به مناطق عشایری، ارتباط تنگاتنگ با اهالی و استفاده از تجربیات روستاییان برای عمران و آبادانی روستاها و اهتمام جدی برای اجرای طرح‌های آبرسانی روستایی تأکید کرد.//فارس

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا