واکنش تند اعضای شورا به اقدام بیسابقه حراست شهرداری پایتخت!
به گزارش با خبر وبه نقل از اقتصادنیوز در ابتدای هفته روابط عمومی سازمان حراست شهرداری در اقدامی کمسابقه با انتشار بیانیهای انتقادی به مصاحبه یک عضو شورای شهر واکنش نشان داد . ناصر امانی در مصاحبه مذکور تاکید کرده بود هنوز اقدام عملی برای مبارزه با فساد در شهرداری مشاهده نکردهایم.
این اقدام حراست شهرداری در تعریض به نهاد ناظر بالادستی با وکانشهایی همراه شد. ناصر امانی عضو شورای شهر تهران در این باره تاکید کرد: اتفاق عجیبی در مقابل مصاحبه بنده افتاد. آن هم مصاحبهای که بعدا از این بیانیه فهمیدم که چه زمانی بوده است. بنده از عملکرد کنونی مدیریت شهری دفاع کردم و گفتم ذهنیتی که در مورد مساله فساد در شهرداریها وجود دارد مربوط به گذشته است و از مدیران شهرداری خواهش کردم اعضای شورا را در جریان اقداماتشان در زمینه این موضوع قرار دهند و در یک جمله گفتم من به عنوان یک عضو شورا اقدام عملی در این زمینه تا کنون ندیدم.
این عضو شورا ادامه داد: دیروز در فضای مجازی متنی برای اینجانب فرستادند که اول باور نکردم چون بی سابقه بود و با مجموعهای که این بیانیه را صادر کرده بودند تماس گرفتم و گفتند کار ماست. باید نکاتی از جهت اطلاع مردم و نمایندگان بگویم. یک اقدام بیسابقه و عجیب از سوی مجموعهای که خود مسئول نظارت بر شهرداری است علیه عضوی از شورا اتفاق افتاده که به لحاظ قانونی مهمترین وظیفهاش نظارتی است. این مجموعه باید از ما وقتی میخواهیم نظارت کنیم یا به شهرداری تذکر دهیم، حمایت کند.
او با بیان اینکه عجیب تر از این اقدام، تلاش برای تفرقه بین اعضای شورا است، گفت: بیانیه با یک آیه شروع میشود. ما دو نفر عضو شورا هستیم و از مردم نمایندگی میکنیم و ممکن است من یک نظر داشته باشم و ایشان هم یک نظر داشته باشد و هر دو آزاد هستیم تا نظرمان را بگوییم. اینکه به خاطر یک اظهارنظر یک نفر را برجسته کنید و سفید نشان دهید و بالا ببرید و به خاطر یک اظهارنظر یک نفر را سیاه نشان دهید و بکوبید و زیر سوال ببرید، بدتر و زشتتر از اطلاعیه است که تلاش کنید اعضای شورا را در مقابل هم قرار دهید.
امانی ادامه داد: جالبتر از این دو مساله متن بیانیه است. در متن مقدمه بیانیه گفته شده در شهرداری فساد کاهش پیدا کرده و سلامت اداری ارتقا یافته اما وقتی وارد مصداقها میشوید همان گزارش عملکرد 200 روزه شهرداری را به عنوان مبارزه با فساد می آورند، وظایف ذاتی شهرداری که هر کس در شهرداری کار می کند باید این وظایف را انجام دهد به عنوان مصادیق مبارزه با فساد ذکر میکنید؟ ادبا وحکما ما فرموده اند«مشک آن است که خود ببوید نه آنکه عطار بگوید» از سعدی علیه الرحمه. ائمه ما نیز فرموند؛ روایت کونوا دعات الناس بغیر السنتهم؛ مردم را با عملکردخود دعوت کنید نه با تبلیغ و زبان.
این عضو شورا اضافه کرد: فساد مسالهای نیست که با تبلیغ و حرف زدن گفته شود هست یا نیست و این یک احساس یا وجدان عمومی است، مثل امنیت؛ امنیت این نیست که باشد یا نباشد و مهم این است که مردم احساس امنیت کنند. بحث سلامت اداری و مبارزه با فساد هم یک احساس و وجدان عمومی است و مردم باید قلبا باورشان شود و ذهنشان بایستی بپذیرد که در یک سازمان فساد هست یا نیست. برای این که این احساس سنجیده شود در همه دنیا یک راهکار علمی وجود دارد و قبلا هم در ایران تجربه شده و آن هم نظرسنجی است. باید از مردم و مراجعان سازمان یک نظرسنجی علمی و بیطرفانه صورت گیرد مثلا نظر آقای امانی یا دیگر دوستان را تایید یا رد کنند. نتیجه نهایی مشخص میکند وجدان عمومی جامعه باور کرده یا باور نکرده است. من درباره بود و نبود فساد نگفتم، گفتم من اقدام عملی مشاهده نکردم که این دو خیلی با هم تفاوت دارد.
این عضو شورا تاکید کرد: ای کاش به جای بیانیه دادن و به قرآن مجید استناد کردن آن هم توسط مجموعهای که مسئولیتش کنترل امنیتی یک مجموعه است نه پاسخ دادن به اظهارات یک نماینده، شهرداری دعوت می کرد از عضوی که چنین حرفی زده و حرف هایش را می شنید و سپس توصیه و نصیحت این عضو شورا را می پذیرفت و یک مجموعه علمی و بی طرف را مأمور می کرد که این را بررسی کند تا ببینند وضعیت سلامت اداری و مقابله با فساد در مجموعه شهرداری در چه مرحله ای است و هر نتیجه از این نظرسنجی بیرون آمد قبول است و لذا نیاز به این جدل و چنین برخوردی نبود. با این کار همه را حساس کردند. حرف هایم را با این آیه به پایان میرسانم؛ آیه وما لنا الانتوکل علی الله وقد هدانا سبلنا ولنصبرن علی ما آذیتمونا وعلی الله فلیتوکل المتوکلون.
سید جعفر تشکرى هاشمى هم در این رابطه گفت: ما در شورا و شهرداری یک جمع هستیم که قرار بود ٢١ نفر نباشیم، بلکه ٢٢ نفر باشیم و به عبارتى، شورا و شهرداری یک خط کلامی و یک رسالت را دنبال کنند تا با کمک و یاری یکدیگر در مسیر همافزایی گام بردارند.
وى با تأکید بر اینکه باید آستانه تحملمان را بالا ببریم، افزود: در این صورت با مدل منطقی و پرهیز از هرگونه خشونت کلامی، مسائل و مشکلات شهر و شهرداری را به منظور ارتقای کیفیت زندگى شهروندان برطرف کنیم.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شوراى اسلامى شهر تهران با اعلام اینکه همه ما چه در شورا و چه در شهرداری، تلاش می کنیم تا نقایص و مشکلات را برطرف کنیم، یادآور شد: مسلماً هیچ کس نمیتواند ادعا کند که بیخطاست و حتماً در مسیر حرکت، اشکالات و ایراداتی وجود دارد که باید هر دو طرف، نهایت تلاش خود را در جهت رفع آنها به کار گیرند.
تشکرى هاشمى با اشاره به اینکه شورای شهر، نقش مهمی در ریلگذاری و شناسایی مسیری که مقصد آن، تعالی شهر و شهرداری است ایفا میکند، تاکید کرد: ما در شورای شهر وظیفه داریم تا با نظارت دقیق، از مسیری که برای خدمت به مردم ترسیم کردهایم، خارج نشویم و از این رو، نهادینه کردن این فرهنگ و طرز نگاه در شهرداری و در مجموعه همکاران شورا و سایر بخشها، ضرورت دارد.
وی با تاکید بر اینکه نباید با اندک مسئلهای خشممان شعلهور شود بلکه باید حرفهای همدیگر را خوب بشنویم، ادامه داد: با تشکیل جلسات مشترک بین شورا و شهرداری، میتوانیم بخش قابل توجهی از مسائل را برطرف کنیم و این مدل منطقی، یکی از بهترین راه حلهای رفع مشکلات از طریق تقویت فضای تعامل فیمابین شورا و شهرداری به بهترین حالت ممکن است.
علی اصغر قائمی دیگر عضو شورای شهر تهران هم در تذکر پیش از دستور هشتاد و یکمین جلسه شورای شهر با بیان اینکه اعضای شورای شهر وظیفه نظارت دارند و با اشاره به اطلاعیه روز گذشته سازمان حراست شهرداری تهران گفت: سلب حق نظارتی از اعضای شورای شهر سلب حق مردم است.
وی ادامه داد: اینکه اظهارات اعضای شورای شهر منجر به صدور اطلاعیهای شود نقض غرض است. خواسته من این است که فضای آزادی بیان به گونهای نباشد که اعضای شورای شهر منجر به خودسانسوری شوند.
قائمی گفت: از شهردار تهران تقاضا دارم تذکرات جدی به نهادهای نظارتی دهد تا اعضای شورای شهر بتوانند به راحتی اظهار نظر کنند.
زهرا شمساحسان هم در تذکری اظهار کرد: دستگاههای نظارتی با توجه به هویت و ماهیتی که دارند از زوایا مختلفی موضوعات را مورد بررسی قرار میدهند.