واردات واکسن تسریع شود/ تعطیلی ها تمدید شود
یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: بر اساس دستوری که اخیرا معاون اول رئیس جمهور صادر کرد واردات واکسن به ویژه از چین باید تسریع شود و از سایر کشورها نیز به اندازه نیاز باید واکسن خریداری شود.
پروین صالحی در گفت و گو با خبرنگار، درباره وضعیت کرونا در کشور، اظهار کرد: در حال حاضر وضعیت شیوع ویروس کرونا در کشور حاد است، به طوری که با شیوع سویه دلتا قدرت سرایت ویروس بالاتر رفته است. در این شرایط باید سفرها ممنوع شود و تجمعاتی که به دلیل عزاداری محرم شکل میگیرد باید بر اساس ضوابط و ابلاغیه ستاد ملی مقابله با کرونا باشد.
وی افزود: آمار بستریها به شدت افزایش پیدا کرده و اخیرا گزارشهایی داریم که بیمارستانها در تامین اکسیژن دچار مشکل شدهاند و فضای کافی برای بستری بیماران ندارند و مجبور هستند در راهروها یا حیاط بیمارستان آنان را بستری کنند. بنابراین مردم باید در این شرایط خاص تمام پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند تا این ویروس کنترل شود.
نماینده مردم مبارکه در مجلس، گفت: معتقدیم آن چیزی که به صلاح مردم است باید انجام و در حال حاضر باید تعطیلیها تمدید شود، چون شدت بیماری بسیار بالا است و دولت در این شرایط باید تمام تلاش خود را برای تامین واکسن انجام دهد تا روند واکسیناسیون عمومی سرعت گیرد.
صالحی درباره خبرهایی مبنی بر کمبود دارو و به ویژه داروی “رمدسیویر” در کشور، تصریح کرد: داروی رمدسیویر بر اساس آخرین تحقیقات انجام شده برای درمان کرونا تایید نشده است و تاثیر چندانی روی بیماران ندارد. بهترین راه مقابله با کرونا شستن دستها و رعایت فاصله اجتماعی است. کرونا بیماری است که بیشتر درمانهای حمایتی نیاز دارد و داروی رمدسیویر نه تنها تاثیری ندارد بلکه عوارض بالایی هم دارد.
نحوه توزیع دارو مناسب نیست
وی افزود: در برخی از بخشها شاید کمبود دارو وجود داشته باشد و حتی چند روز قبل کمبود سرم قندی نمکی در کشور داشتیم که با تقویت شرکتهای داخلی و وارداتی که انجام شد این کمبودها مرتفع شد. در حوزه دارو مشکل اصلی، نحوه توزیع دارو است که باید مناسب شود چرا که در تولید و واردات دارو هیچ مشکلی نداریم که با نظارت دستگاههای مربوط باید نحوه توزیع دارو شکل بهتری پیدا کند.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، گفت: در جلسه اخیری که با شرکتهای واکسن ساز داشتیم هر کدام از این شرکتهای هفتگانه اعلام کردند که در نهایت میتوانند ماهیانه دو میلیون واکسن کرونا تولید کنند این در حالی است که برای واکسیناسیون کل واجدان شرایط تقریبا به ۱۴۰ میلیون دوز واکسن نیاز داریم که با این شرایط نیاز به واردات واکسن بیشتری داریم و واردات واکسن باید سرعت گیرد.
صالحی درباره وضعیت واردات واکسن، اظهار کرد: بر اساس دستوری که اخیرا معاون اول رئیس جمهور صادر کرد واردات واکسن به ویژه از چین باید تسریع شود و از سایر کشورها نیز به اندازه نیاز باید واکسن خریداری شود. تا جایی که اطلاع دارم واردات واکسنهای “فایزر” و “مدرنا” به کشور هنوز مجاز نیست.
وی خاطرنشان کرد: البته به این نکته نیز باید توجه کنیم که با وجود تزریق واکسن ممکن است باز هم به کرونا مبتلا شویم که این موضوع نه تنها در ایران بلکه در سایر کشورها نیز اتفاق افتاده است. ویروس کرونا مرتب جهش پیدا می کند، اما به هر حال هر واکسنی که زده میشود آنتی بادیهای بدن را افزایش میدهد. بنابراین بهترین راه، رعایت پروتکل های بهداشتی است و دولت و ملت و وزارت بهداشت باید در کنار هم باشند تا بتوانیم با تلاش همگانی بر این ویروس غلبه کنیم