اخبار

هماهنگی در تصمیم‌ و اطلاع رسانی، اعتماد به بازار سرمایه را تقویت می‌کند

هماهنگی در تصمیم‌ و اطلاع رسانی، اعتماد به بازار سرمایه را تقویت می‌کنددکتر رضا پیرایش روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا  افزود: در سالی که از سوی رهبرمعظم انقلاب سال جهش تولید نام گرفته است، بازار سرمایه می تواند نقش مهمی در رونق تولید و تحقق این شعار داشته باشد چرا که بازار مالی یا همان بازار سرمایه به عنوان جریان هدایت اکثر منابع پولی و مالی از بخش غیرمولد به بخش مولد تلقی می شود.
وی ادامه داد: بازار سرمایه همچنین می تواند نقش مهمی در رشد متغیرهای کلان اقتصادی از جمله میزان سرمایه گذاری، توسعه اشتغال و افزایش رفاه داشته باشد از این رو اهمیت این بازار در اکثر کشورها به قدری بالا است که از آن به عنوان شریان اصلی یاد می شود.
پیرایش خاطرنشان کرد: بازار سرمایه در واقع کانالی است که از طریق آن سرمایه های خرد و کوچک به سمت فعالیت های تولیدی هدایت می شود، به ویژه در کشور ما در شرایط تحریم این کارکرد بازار سرمایه می تواند با تقویت تولید در تامین نیازهای جامعه تاثیر قابل توجهی داشته باشد.
وی گفت: متاسفانه در کشور ما به بازار سرمایه کمتر توجه شده و بازار پولی اقتصاد ما بیشتر بانک محور است در حالی که با توسعه بازار سرمایه می توان جلوی دلالی و افزایش سرسام آور قیمت ها را نیز گرفت و رشد و شکوفایی در تولید و اشتغال ایجاد کرد.
عضو هیات علمی گروه مدیریت و حسابداری دانشگاه زنجان اظهار داشت: در خصوص اینکه چه تمهیداتی برای توسعه و عمق بخشی به بازار سرمایه باید تدارک دیده شود، مولفه ها و عوامل مختلفی را می شود نام برد، در چند ماه  اخیر، تلاش هایی که از سوی دولت برای تقویت بازار سرمایه انجام شده، موجب شده تا شمار افراد فعال در این بازار از رقم کمتر از یک میلیون نفر سال گذشته با بیش از پنج و نیم میلیون نفر برسد که البته این رقم بدون احتساب سهام عدالت است و این نشان می دهد که مردم نیز استقبال خوبی از بازار سرمایه کرده اند.
وی خاطرنشان کرد: به شرط هماهنگی لازم در تصمیم گیری ها و اطلاع رسانی ها، اعتماد به بازار سرمایه تقویت می شود و به همان اندازه خطاهای اطلاع رسانی می تواند به این بازار ضربه بزند کما اینکه در چند روز اخیر در نحوه انعکاس اخبار مربوط به عرضه دارا دوم این مساله مشاهده شد.
پیرایش افزود: مهیا کردن زیرساخت ها از جمله تقویت هسته معاملات نیز می تواند در رضایت مردم موثر باشد، معطل ماندن مردم در معاملات به واسطه ضعف در سیستم هسته معاملات، خود عاملی برای سلب اعتماد است و باید مسوولان حتما به این موضوع ها توجه جدی داشته باشند.
وی گفت: معرفی و وارد کردن شرکت های متعدد که در اختیار دولت است و یا واحدهای شبه دولتی به بازار سرمایه به شرط اصلاح ساختار مالی و زیان‌ده نبودن آن ها، می تواند رونق بازار بورس و عمق بخشی به آن را تقویت کند.
عضو هیات علمی گروه مدیریت و حسابداری دانشگاه زنجان اظهار داشت: به حد استاندارد رساندن شهام شناور شرکت ها نیز از دیگر عوامل تقویت بازار سرمایه است که در این خصوص نیز باید تمهیدات لازم از سوی مسوولان در دستور کار قرار داده شود.
وی با بیان اینکه خوشبختانه در کشور برای رونق بورس مزایای مالیاتی مناسبی وجود دارد، افزود: چنین مولفه ها و مشوق هایی می تواند منابع پولی را به جای سرگردانی در بخش های غیرمولد وارد کانال حمایت از تولید از طریق بازارسرمایه کند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا