اخبار

هشت کارگروه برای پیاده‌سازی شهر هوشمند تبریز تشکیل شود

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر تبریز از ضرورت تشکیل هشت کارگروه برای پیاده‌سازی شهر هوشمند سخن گفت.

حجت‌الاسلام سیدکاظم زعفرانچی‌لر در جلسه شورای اسلامی شهر تبریز اظهار کرد: شهر هوشمند در سال‌های گذشته به یکی از پرکاربردترین مفاهیم در مدیریت شهری بدل شده است.

وی با بیان این‌که هر شخص و یا هر گروهی تعریف ‌خاصی نسبت به شهر هوشمند دارد، افزود: با توجه به گستردگی و ساختار پیچیده آن، هنوز متولی این موضوع مشخص نیست و پراکندگی و نابسامانی در بحث شهر هوشمند اتفاق افتاده است.

وی یادآور شد: ما در شهر هوشمند داده‌هایی گردآوری کرده و به آنالیز آن‌ها می‌پردازیم و الگوهایی از این داده‌ها برای شهر استخراج می‌کنیم.

زعفرانچی‌لر با ارائه پیشنهاد تشکیل هشت کارگروه در این حوزه، تاکید کرد: کارگروه اول، برنامه ریزی و مدیریت واحد شهر در همه پروژه‌ها است. امروز دستگاه‌های اجرایی استان اطلاعاتی نسبت به تاسیسات و فعالیت همدیگر ندارند.

وی ادامه داد: کارگروه دوم، هوشمندسازی مدیریت منابع آب است. نقشه‌های آبیاری شهر هنوز در دسترس نیست. برای مثال فضای سبز عینالی را با چهار قنات از چهارراه بهشتی آبیاری می‌کنیم اما میزان آب برداشتی و دریافتی در آن معلوم نیست.

وی افزود: کارگروه سوم، مدیریت پسماند و زباله است. در اکثر کشورهای دنیا و حتی ایران، بحث‌های هوشمند جمع‌آوری پسماند اتفاق می‌افتد.

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر تبریز با بیان این‌که چهارمین کارگروه مدیریت محیط زیست و فصای سبز است، بیان کرد: میزان سرانه فضای سبز، تعداد درختان موجود شهر و هم‌چنین آبیاری و زمانبندی آبیاری آن‌ها موضوعاتی است که با هوشمندسازی می‌توان اطلاعاتی جامع‌ درباره آن‌ها گردآوری کرد.

وی، فرهنگ، آموزش و فراغت را به عنوان پنجمین کارگروه عنوان کرد و گفت: ما هنوز اطلاعات سنی، جنسی و تحصیلی و فرهنگی شهروندان را نداریم که باید با هوشمندسازی به آن‌ها دست یابیم.

زعفرانچی‌لر تصریح کرد: ششمین کارگروه، مدیریت حمل و نقل و ترافیک است. شهروندان در ایستگاه‌های اتوبوس زمان دقیق رسیدن اتوبوس را نمی‌دانند اما اگر به سیستم هوشمند دسترسی داشته باشیم، می‌توانیم مدیریت زمان نیز داشته باشیم.

وی افزود: حتی پارکینگ‌ها نیز همینطور است که با هوشمندسازی می‌توان از خالی بودن و یا نزدیکترین پارکینگ به خود باخبر شد.

وی با بیان این‌که هفتمین کارگروه، هوشمندسازی انرژی و انرژی‌های نو است، اظهار کرد: ما هنوز آماری از روشنایی‌های معابر و محلات و پارک‌ها نداریم.

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر تبریز اعلام کرد: هشتمین کارگروه، کارگروه امنیت و مدیریت بحران است. بسیاری از اماکن سیستم اعلام حریق ندارند.

به گزارش باش خبر ، به نقل از روابط عمومی شهرداری تبریز، وی هم‌چنین درباره ضرورت پیاده‌سازی شهرسازی هوشمند گفت: در بسیاری از کشورها همه امور مربوط به شهرسازی از طریق ارائه کد شهروندی انجام می‌شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا