نماز جمعه، کمهزینهترین و پرکارترین پایگاه نظام اسلامی است

نماز جمعه، کمهزینهترین و پرکارترین پایگاه نظام اسلامی استحجتالاسلام جعفر رحیمی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: نماز جمعه، رسانهای بسیار بزرگ و قوی است که با کمترین هزینه، بیشترین خدمات را به بشریت ارائه میدهد و کارنامه ائمه جمعه نیز در این زمینه، درخشان و بینظیر است.
وی خاطرنشان کرد: معروفگستری و مُنکرستیزی در بستر جامعه بشری، روح رسالت رسانهای پیامبران است که این ویژگی را فقط در نهاد مقدس نماز جمعه میتوان دید.
حجتالاسلام رحیمی با بیان اینکه نماز جمعه، یکی از برکات انتظار فرج و مهدویت است، افزود: نماز جمعه در ۴۱ سال گذشته در عمل به عنوان یکی از رسانهها و تریبونهای جریانساز برای مقابله با ناهنجاریها و چالشهای داخلی و خارجی نقشآفرینی کرده است.
نقش نماز و امامان جمعه از دوران جنگ تا فتنه و بحرانهای طبیعی
امام جمعه شهرستان ابهر گفت: نماز جمعه در دوران جنگ تحمیلی، نقش مهمی در بسیج مردمی برای مقابله با تجاوز عراق داشت و در دوران پس از جنگ نیز به صحنهای برای تسریع در روند بازسازی مناطق جنگزده تبدیل شد.
حجتالاسلام رحیمی افزود: علاوه بر این، روشنگری امامان جمعه در سالهای اخیر در موضوع فتنهها و حربههای غرب علیه ایران اسلامی، تاثیر بسزایی در همراه کردن مردم با سیاستهای کلی نظام جمهوری اسلامی علیه غرب داشته است.
وی اظهار داشت: امامان جمعه در زمان فتنه، بهترین بصیرتدهی را در تریبونهای نماز جمعه ارائه دادند و در روزهایی که جامعه با بحران سیل، زلزله و اَمثال آن مواجه شده نماز جمعه، بهترین نقش خود را ایفا کرده اما هیچ کس به مظلومیت نهاد مقدس نماز جمعهای که نه امام جمعه و نه ستاد، ریالی از دولت دریافتی ندارد، فکر نکرده است.
حجتالاسلام رحیمی با بیان اینکه متاسفانه یا خوشبختانه مطالبههای عمومی به طرف دفتر امام جمعه است، خاطرنشان کرد: البته که امامان جمعه بسیار شاکرند که دفترشان ملجاء و پناهگاه برای تمام مومنان و مسلمانان است اما از طرف دیگر نباید غافل شویم که دشمن، نوک پیکان مطالبهگری را به طرف ائمه جمعه و اَمثال آن برده است در حالی که امام جمعه چیزی در اختیار ندارند.
نماز جمعه موفق از سه ضلع تشکیل شده است
امام جمعه شهرستان ابهر گفت: نماز جمعهای موفق است که سه ضلع مبارکِ مردم، خطیب قوی و خطبههای عالمانه را داشته باشد.
وی اظهار داشت: اگر امام جمعهای عالم و فاضل بود و خطبههای حکیمانه داشت اما مردم، پای کار نباشند آن نماز جمعه، شکست خواهد خورد همانطور که مردم، پای کار نبودند و امیرالمومنین(ع) خانهنشین شد.
حجتالاسلام رحیمی، امام جمعه را یکی از ارکان مهم نماز جمعه خواند و خاطرنشان کرد: امامان جمعه هم به عنوان نماینده نظام اسلامی و رابط میان حکومت با مردم بوده و هم به عنوان مبلغان دینی و مروجان ارزشهای اسلامی و هدایتگران جامعه، مطرح هستند.
وی افزود: امامان جمعه با توجه به این ویژگی، رسالت و نقش مهمی در جذب و هدایت سایر اقشار و گروههای مختلف مردم بهخصوص جوانان و نوجوانان به سوی نماز جمعهها دارند که در صورت تحقق این مهم در واقع آنان را به سوی انقلاب و نظام اسلامی جذب کرده و پشتوانه و سنگر بسیار قوی و محکمی را در دفاع از انقلاب در برابر دشمنان و مستکبران جهان آماده کردهاند.
نماز جمعه ابهر فضای صمیمیت را ایجاد کرده است
امام جمعه شهرستان ابهر با بیان اینکه نماز جمعه ابهر نیز از این قاعده مستثنی نیست، تصریح کرد: نماز جمعه ابهر در ایجاد فضای مهر، محبت، وحدت و صمیمیت، بسیار نقشآفرین بوده است.
وی گفت: امام جمعه، تیرهای زهرآگین را به جان خریده ولی در حد خودش اجازه نداده که تیرها به سوی مردم پرتاب شود.
حجتالاسلام رحیمی اظهار داشت: نهاد نماز جمعه ابهر، موسس حوزه علمیه خواهرانی است که ۲ هزار و ۵۰۰ مترمربع ساختمان را در چهار طبقه، تقدیم شهرستان کرده و امروز بیش از ۱۵۰ طلبه خواهر در آن مشغول تحصیلاند همچنین از حوزه علمیه برادران نیز غفلت نکردهایم و بنایی با حدود تقریبی ۱۰ هزار مترمربع را ساخته و تقدیم شهرستان کردهایم.
وی افزود: نماز جمعه و در راس آن امام جمعه ابهر، نقش بسیار اساسی در خاموش نشدن چراغ کارخانهها، ایجاد اشتغال برای جوانان، رونق و جهش تولید و حمایت معنوی و پیگیری مشکلات صنعت و کارآفرینان داشته است.
خدمت به ملت با چاشنی وحدت
امام جمعه شهرستان ابهر، وحدت را یکی از ضروریات و نیازهای جامعه خواند و گفت: قوای سهگانه باید در کنار یکدیگر دستبهدست هم داده و محکم و جانانه برای مردم عزیز و بیبدیل، کار و خدمت کنند چرا که برازنده این نظام نیست که جوانان مملکت، بیکار بوده و برای نان شب خود معطل بمانند.
وی افزود: امامان جمعه نیز در تحقق وحدت با توجه به آموزههای دینی میتوانند نقش اساسی خود را ایفا کنند و ائمه جمعه، طرفداران مردم بوده و مطالبهگر از مسؤولان برای خدمت به این مردم بزرگوار هستند.
به گزارش ایرنا، اولین نماز جمعه پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در پنجم مرداد سال ۱۳۵۸ به امامت مرحوم آیتالله سیدمحمود طالقانی در دانشگاه تهران برگزار شد.