اخبار

نصب تندیس بنیانگذار طب کودکان ایران در بیمارستان باقرالعلوم اهر

محمد میرزاپور دیشب در آئین گرامیداشت پنجاهمین سالگرد وفات دکتر حسن اهری بنیانگذار طب کودکان در ایران که در اهر برگزار شد، اظهار داشت: بخش جدید بیمارستان باقرالعلوم اهر به نام «دکتر حسن اهری» که جزو مفاخر شهرستانی و ملی است نام‌گذاری می‌شود.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان اهر از رونمایی تندیس «دکتر حسن اهری» در بیمارستان باقرالعلوم اهر خبر داد، افزود: تغییر نام و نام‌گذاری مراکز بهداشت به لحاظ پروسه‌ای که دارد سخت است، اما برای گرامیداشت دکتر حسن اهری قصد داریم تا تندیس این پزشک خیر و نامی را طراحی و در بیمارستان اهر نصب کنیم.

وی ادامه داد: هرچند نام‌گذاری بیمارستان به نام دکتر حسن اهری بنیانگذار طب کودکان در ایران؛ کمترین کاری است که می‌توان برای گرامیداشت یاد و نام این پزشک انجام داد، ولی بیمارستان جدیدی در اهر نداریم تا به نام دکتر حسن اهری نام‌گذاری کنیم.

میرزاپور بابیان این‌که هنوز اغلب مردم هیچ شناختی از مفاخر شهرستان اهر همچون دکتر حسن اهری بنیانگذار طب کودکان ندارند، گفت: در حال حاضر برای احیای نام دکتر حسن اهری در مرکز طب کودکان؛ نامه‌ای خطاب به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از سوی سازمان نظام پزشکی تنظیم خواهد شد و به صورت حضوری بازگرداندن نام این پزشک نامی مطالبه می‌کنیم.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان اهر تصریح کرد: شهر اهر جزو شهرهای تاریخی و فرهنگی و در عین حال از جمله معدود شهرهای خاص کشور است، این موضوع را کسانی می‌توانند درک کنند که به اندازه لازم از تاریخ و پیشینه این شهر آشنایی داشته باشند و لازم تا ظرفیت‌ها و داشته‌های اهر معرفی شود.

وی در ادامه با تأکید بر همکاری و همراهی رسانه‌ها و خبرنگاران شهرستان اهر در زمینه اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی در خصوص شیوع ویروس کرونا؛ بی‌نظیر و مصداق بارز اتحاد بود گفت: به لطف تمامی دست‌اندرکاران و همکاران در نهادها و سازمان‌های مختلف؛ شهرستان اهر در اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی به عنوان شهرستان موفق در اجرای این طرح در سطح استان معرفی شد.

میرزاپور اضافه کرد: شهرستان اهر در زمینه شناسایی بیماران کرونایی و غربال‌گری جمعیت در طرح شهید حاج قاسم سلیمانی بین شهرستان‌های آذربایجان‌شرقی بالاترین عملکرد را داشته است و خوشبختانه کمترین میزان فوتی ناشی از ابتلاء به ویروس کرونا نسبت به جمعیت مربوط به شهرستان اهر است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان اهر با تأکید بر این‌که شهرستان اهر در نمونه‌برداری از افراد دارای علائم کرونا در بین شهرستان‌های آذربایجان‌شرقی رتبه نخست را دارد، ابراز داشت: این در حالیست که در رابطه با نمونه‌برداری از افراد دارای علائم کرونا با شهرستان رتبه دوم استان نزدیک به ۲ برابر در آمار با اختلاف پیشتاز هستیم و این امر نشان می‌دهد که در نمونه‌برداری و غربال‌گری هیچ‌گونه کم‌کاری نکرده‌ایم.

وی بیان کرد: بیمارستان باقرالعلوم اهر بعد از تبریز از لحاظ میزان پذیرش و بستری بیماران کرونایی دارای علائم؛ دومین بیمارستان بود که بیشترین میزان پذیرش و بستری را داشت به طوری که تنها در یک ماه به اندازه ۶۰ درصد بیمارستان امام رضا (ع) تبریز؛ بیمار در بیمارستان باقرالعلوم اهر پذیرش شده بود.

میرزاپور با ذکر این‌که برخی از پرستاران بیمارستان باقرالعلوم اهر در ایام کرونایی حتی روزها بود که به دیدار خانواده نرفته بودند، یادآور شد: فشار کاری کادر درمان در طول نزدیک به یک‌سال گذشته به حدی بود که شاید ماه‌ها و سال‌ها طول بکشد تا خستگی و فرسودگی آن‌ها از تَن به‌در کنند و مهم‌ترین حمایتی که مردم می‌توانند از کادر درمان کنند این است که تا ریشه‌کن شدن ویروس کرونا به توصیه‌ها و دستورالعمل‌های بهداشتی عمل نمایند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان اهر با قدردانی از حمایت و همراهی مردم و رسانه‌ها با سیستم بهداشت و درمان خاطرنشان کرد: رسانه‌های اهر در اطلاع‌رسانی کرونا واقعاً سنگ‌تمام گذاشتند و از این بابت قدردان حمایت‌هایشان هستیم و همچنین از همکاری صمیمانه مردم نیز در عمل به پروتکل‌های بهداشتی قدردانی می‌کنیم.

احیای نام «دکتر حسن اهری» در مرکز طب کودکان

رئیس نظام پزشکی اهر نیز در این مراسم گفت: احیای نام «دکتر حسن اهری» در مرکز طب کودکان جزو مطالبات اصلی جامعه پزشکی اهر است.

مقصود پویا با تسلیت شهادت فریبا اسمعیلی اولین بانوی شهید مدافع سلامت شهرستان اهر اظهار داشت: از زمان شیوع ویروس کرونا بارها شاهد جانفشانی و فداکاری و ایثارگری‌های کادر درمان در راستای تأمین سلامت مردم بوده‌ایم و شهادت کادر درمان از جمله شهید اسمعیلی از جمله جانفشانی‌های کادر درمان در ایام کرونایی است.

وی با اشاره به اینکه کادر درمان «سربازان خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا» هستند، افزود: شاید فداکاری و ایثارگری‌های کادر درمان در مقابله با ویروس کرونا در این جبهه با وضوح دیده شود اما در پشت جبهه این رسانه‌ها هستند که از جبهه مقابله با کرونا پشتیبانی می‌کنند و این نقش رسانه‌ها در آگاهی‌بخشی و اطلاع‌رسانی و حتی مواجهه مستقیم با ویروس کرونا غیرقابل‌انکار است.

رئیس نظام پزشکی اهر تصریح کرد: دکتر حسن اهری بنیانگذار مرکز طب کودکان در ایران بوده که نه تنها از مفاخر و افتخارات شهرستان اهر و منطقه ارسباران؛ بلکه از مفاخر کشور است که متأسفانه در منطقه و کشور این پزشک ناشناخته مانده است.

پویا با ذکر این‌که راه‌اندازی مرکزطب کودکان در کشور را مرهون دکتر حسن اهری و سرمایه‌گذاری خیرخواهانه این پزشک هستیم، گفت: تاریخ بهداشت و درمان کشور هیچ‌گاه نقش دکتر حسن اهری را در تأسیس مجهزترین بیمارستان طبی کودکان در سال ۱۳۴۷ را فراموش نمی‌کند؛ اما در طول سال‌های گذشته جایگاه و نقش دکتر حسن اهری روبه فراموشی سپرده شده است.

وی ادامه داد: تا دهه قبل نام بیمارستان طب کودکان درتهران به نام «دکتر حسن اهری» بنیانگذار مرکز طب کودکان در کشور بود که بنا به دلایلی نام دکتر حسن اهری که خود مؤسس این بیمارستان بود از تابلو حذف شد و ما در سال ۱۳۹۱ در رابطه با حذف نام دکتر حسن اهری نامه‌ای به رئیس وقت سازمان نظام پزشکی کشور نوشتیم؛ ولی تا به امروز برای بازگرداندن نام این پزشک به نتیجه‌ای نرسیده‌ایم.

رئیس نظام پزشکی اهر بابیان اینکه خاندان «دکتر حسن اهری» در منطقه و کشور به خیر بودن معروف بودند، گفت: رسانه‌های شهرستان اهر بارها در یادداشت‌هایشان تحت عنوان «دکتر حسن اهری در زادگاه خود نیز غریب است» و حتی در کشور و زادگاه خود گفته‌اند که یک حقیقت است و واقعاً ما این افتخار ملی را فراموش کرده‌ایم.

پویا تصریح کرد: وقتی در رسانه ملی برای دکتر قریب همکار «دکتر حسن اهری بنیانگذار طب کودکان در کشور»؛ سریال ساخته می‌شود برای دکتر حسن اهری که جزو افتخارات و مفاخر ملی است حتی مستندی هم ساخته نمی‌شود و از طرفی برای دکتر حسن اهری حتی یک خیابان هم نامگذاری نشده است از این‌رو از رسانه ملی، رسانه‌های جمعی و مکتوب و مسئولان انتظار داریم تا احیای جایگاه و نقش دکتر حسن اهری را مطالبه کنند.

مهر

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا