آموزشیاخبار

نخبگان به جای حضور در دستگاه‌های دولتی کارآفرینی کنند

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی بکارگیری نخبگان را در دستگاه‌های دولتی مناسب نمی‌داند و می‌گوید: استخدام برخی از نخبگان در نهادهای دولتی موجب محدود شدن آنها می‌شود و دیگر نمی‌توانند کارآفرینی کنند.

حسین شاهسوارانی دانش آموخته دانشگاه اوزاکای ژاپن و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا درباره دغدغه‌های نخبگان و حمایت آنها از سوی دولت اظهار داشت: بکارگیری نخبگان در دولت با هر رشته ای که تحصیل کرده اند اقدام چندان مناسبی نیست؛ نخبه با توجه به نوع تحصیلات خود باید بازار را فعال کرده، محصولی تولید کند و کارآفرین باشد.

وی یادآور شد: البته نخبه های علوم انسانی می توانند در سیستم مدیریتی مشغول شوند، ولی برای این مهم لازم است شورای نخبگان شکل گیرد. ممکن است بعضی ها در امور علمی بسیار فعال و موفق باشند، اما در بحث مدیریتی مدیر خوبی نباشند.

شاهسوارانی تاکید کرد: این که توقع ایجاد کنیم نخبه‌ای هیات علمی دانشگاه شود یا با تاسیس شرکت دانش بنیان در نهاد دولتی به کار گرفته شود، توقع جالبی نیست؛ در حالی که در کشورهای دیگر سندیکاهای خصوصی و اتحادیه های شرکت های مختلف هستند که در این مورد تصمیم می گیرند و تعیین کننده هستند.

این استاد دانشگاه با اشاره به برگزاری همایش های مختلف با موضوع نخبگان گفت: برگزاری همایش‌هایی همچون همایش حکمرانی نخبگان که اخیرا برگزار شد، خوب است؛ اما اگر مسائل و ایده هایی که مطرح می شود، در حد حرف بماند و به عمل نرسد، نتیجه خوبی نخواهد داشت و صرفا یک همایش برگزار و مبالغی هزینه شده است.

وی در ادامه با بیان این که یکی از معضلات کشور مدرک گرایی است و باید این مساله رفع شود، گفت: در دوره‌ای که در خارج از کشور تحصیل می کردم، بسیاری از نخبگان آنها در صنعت کسانی بودند که بلافاصله بعد از دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد جذب کار می شدند؛ چرا که یک کارآفرین، هنرمند و صنعتگر خوب بودند.

شاهسوارانی با تایید سخنان رییس جمهور در دوازدهمین همایش ملی نخبگان مبنی بر اینکه نسخه هرجایی را نمی شود برای کشور پیچید، اظهار داشت:‌ یکی از آسیب های بزرگ مدرک گرایی این است که بگوییم هرکس دکترا دارد یا در پزشکی تخصص دارد، نخبه است. این تصور غلطی است که باید اصلاح شود؛ چرا که کار علوم انسانی‌ها خیلی بیشتر و سخت تر است که از آن غافل شده ایم. طرح های پژوهشی باید از آنها حمایت یا از تصمیم ها و نظرات نخبگان استفاده شود که می تواند تشویقی برای آنها باشد.

وی ادامه داد: اگر انتقادی از طرف نخبگان می شود، به خاطر پیشرفت کشور است و اگر نظراتی ارایه می دهند می خواهند حداقل نظرات آنها در حل مشکلات کشور استفاده شود؛ چرا که به مسائل کشور از دیدگاه‌های مختلف نگاه می کنند.

این عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: این که دولت را سنگین کنیم و هرسال اعلام شود حقوق را افزایش می دهیم، توقع ایجاد می کند و باز این افزایش حقوق هم باید از درآمدهای نفتی باشد.
//ایرنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا