مهرانه رود ظرفیت عظیم گردشگری که هدر میرود
«مهرانه رود» ظرفیت عظیم گردشگری در شهر تبریز بوده که در سال های اخیر چندان توجهی به آن نشده است و اکنون مردم انتظار دارند در سفر ریاست جمهوری اعتبار ویژه ای به این طرح اختصاص یابد.
اولین سفر استانی دولت سیزدهم به آذربایجان شرقی در حالی طی روزهای آینده انجام میشود که شاهد غیرفعال بودن پروژههای مهم نیمه تمام در این استان هستیم و مردم آذربایجان شرقی اتمام و بهره برداری این پروژهها را از دولت آیت الله رئیسی مطالبه میکنند.
با توجه به سفر آیت الله رئیسی، رئیس جمهوری کشورمان و هیئت دولت به تبریز، انتظار میرود برخی از مطالبات به حق شهروندان که از دهههای گذشته انباشته شده، رسیدگی و به عنوان پروژهای ملی در ردیف اعتبارات دولتی قرار بگیرد.
یکی از این مطالبات مردم از رئیس جمهور بهسازی وضعیت مهرانه رود تبریز است. مهرانه رود، در ظاهر رودی است که از شرق به غرب تبریز کشیده شده است؛ اما در واقع همان مسیری است که تبریز را به توسعه گردشگری میرساند.
این رود با طول ۲۵ کیلومتر که سرچشمه آن از کوههای سهند است، از میان شهر تبریز میگذرد. مهرانه رود پیش از ورود به تبریز، باسمنج چای و در شرق تبریز و قسمت شمالی آن اسبهریز و قسمت جنوبی قوری چای نامیده میشود. این دو قسمت در محله پلسنگی باغمیشه به یکدیگر میپیوندند و میدان چایی را تشکیل میدهند. همچنین در قسمت غرب تبریز به آجی چای ملحق میشود.
حدود ۱۵ سال قبل شهردار وقت تبریز طرح آبدار کردن رودخانه میان شهری مهرانه رود به وسیله آب سد شهید مدنی را مطرح و با حمایتهای استانداری، اقدامات اولیه با وعده روان شدن آب سد پس از بسترسازیهای مسیل رودخانه داده شد که تاکنون این قولها جامه عمل به خود نپوشیده است.
با وجود اینکه اعتبارات طرح آب دار کردن مهرانه رود در آن زمان با استفاده از آب سد شهید مدنی از دو محل اعتبارات سد شهید مدنی و واگذاری و فروش اراضی مجاور نمایشگاه بین المللی تبریز تعریف شده بود، تعلل مسئولان استانی وقت مانع تحقق آن شد. این در حالی است که آب دار شدن مهرانه رود میتواند نقش مهمی در تغییر کلی چهره شهر تبریز به لحاظ اجتماعی، زیست محیطی، فرهنگی و حتی اقتصادی داشته باشد.
کارشناسان معتقدند، جریان آب از داخل مهرانه رود علاوه بر زیبایی چهره شهر، آثار و مزیتهای بسیار وسیعی در زمینههای گردشگری و توسعه صنعت گردشگری، تلطیف آب و هوا و ساماندهی بستر رودخانه خواهد داشت.
از طرفی دیگر کارشناسان مسائل زیست محیطی میگویند با توجه به کاهش سطح دریاچه ارومیه و تأثیر اکولوژیکی آن بر کیفیت هوای تبریز، آبدار کردن مهرانه رود میتواند به میزان قابل توجهی از آلودگی ناشی از وزش بادهای نمکی به سمت تبریز بکاهد و نقش تعیین کننده در تأمین سلامت شهروندان این شهر داشته باشد.
در نهایت میتوان گفت که آبدار کردن رودخانه میان شهری مهرانه رود تبریز، مطالبهای است که تحقق آن از دو بعد تأمین سلامتی شهروندان و افزایش جذابیت گردشگری این کهن شهر بسیار حائز اهمیت است.
به گزارش باش خبر وبه نقل از ایسنا، مردم تبریز امیدوارند یکی از مصوبات سفر رئیس جمهور به شهرمان، قرار گرفتن ساماندهی و توسعه مهرانه رود در جمع پروژههای ملی و اختصاص ردیف بودجه ویژه برای آن باشد.
انتهای پیام