اخبار

مفاد قانون اساسی مثل سال ۶۸ باید بازنگری شوند

محمود صادقی نماینده مجلس دهم در تحلیل وضعیت کنونی کشور و عدم استفاده کامل مجلس از ابزارهای نظارتی‌اش نسبت به دولت، می‌گوید: نمی توانیم از مجلس که زاییده انتخاباتی با کمترین نِصاب مشارکت در همه ادوار انتخابات است، انتظار کارآمدی حداقلی داشته باشیم، چه برسد به اینکه توقع داشته باشیم در این شرایط گره‌گشا باشند.

مجلس دهم را به خاطر عدم تصویب طرح شفافیت می‌‎کوبیدند اما خودشان اقدامی نکردند

حتی در زمان روحانی با نطق‌ها و رفتارهای رادیکال کار را به جایی رساندند که دادِ رهبری هم از عدم رعایت نزاکت توسط نماینده‌ها درآمد. به ویژه دکتر ظریف را سیبل قرار دادند و به همین دلیل مسببِ اصلی گرفتاری‌های این روزهای مردم هستند. نکته قابل اشاره اینکه در اوایل دوره، مجلس دهم را به دلیل عدم اجرای طرح شفافیت می‌کوبیدند، اما در حالی که بیش از نیمی از دوره‌شان گذشته است، خودشان مقابله‌ای بسیار جدی درباره اجرای #شفافیت دارند تا در این بحث مهم هم خلف وعده کنند.

#FATF  موضوعی بود که به دلیل مهم بودنش، #مجلس دهم ۴ مصوبه درباره آن داشت که متاًسفانه در مجمع تشخیص معطل ماند و #مجلس_یازدهم اصلاً به این مساًله ورود نکرد و بیشتر برای عدم شفافیت مالی تلاش کرده و اظهارنظر کردند تا این «قفل» همچنان مناسبات مالی کشور با کشورهای دیگر را مسکوت کند. در کل معتقدم مجلس یازدهم هیچ گشایشی برای رهایی #مردم از گرفتاری به وجود نیاورد.

مفاد #قانون_اساسی مثل سال ۶۸ باید بازنگری شوند

وقتی همه این ظرفیت‌ها محدود و مسدود شده است، طبیعتاً این تصور به وجود می‌آید که در سیستم فعلی راهی برای اصلاح نیست. به همین دلیل آقای خاتمی «اصلاح ساختاری و رویکردی» را پیشنهاد داده است. همچنین میانگین نظرات رای به ناکارآمدی سیستم حال حاضر می‌دهد بنابراین در شرایط بسته شدن راه‌های اثرگذاری لازم، اصلاح ساختاری ضرورت است. یعنی به جز رفتار و رویکردها، ساختار‌ها هم باید اصلاح شوند که این در قانون اساسی هم آمده است.

به طور مشخص اصل ۹۹ که آقایان از این اصل تفسیر مخالف روح قانون اساسی دارند و باید اصلاح شود. در کل درباره هر ساختاری که مانع مردم شده و انتخابات را بی‌معنی کرده است، تجدیدنظر اساسی لازم است تا از تداوم انسداد جلوگیری شود. البته بعضی مثل مهندس موسوی معتقدند از این مرحله هم عبور کرده‌ایم و تلاش‌های ۱۳ ساله برای «اجرای بدون تنازل قانون اساسی» بی‌نتیجه ماند و بنابراین تغییر‌های بنیادین را مطرح کردند. نظام نیاز مبرم به خوداصلاحی دارد. یعنی مثل سال ۶۸ باید درباره مفاد قانون اساسی بازنگری کرد. /رویداد24

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا