خبر/ گزارش

مشارکت شهرداری در هزینه ایاب و ذهاب مدارس استثنایی

لایحه شهرداری تبریز در خصوص مشارکت در تامین بخشی از هزینه‌های ایاب و ذهاب سرویس مدارس استثنایی در راستای اجرای صورتجلسه کارگروه حمل و نقل دانش آموزان شهرستان تبریز تصویب شد.

#تبریز،روح‌اله رشیدی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز، در خصوص لایحه سرویس ایاب و ذهاب دانش‌آموزان دارای معلولیت، اظهار کرد: این موضوع در کمیسیون مطرح و بررسی شد تا در صورت نیاز، متن لایحه تغییر یابد. منبع مالی پیشنهادشده برای این موضوع با ردیف فرهنگی-اجتماعی متناسب بوده و مجوز آن نیز از سوی #قانون بودجه کل کشور صادر شده، بنابراین کمک ارائه‌شده نیز متناسب و منبع درستی معرفی شده است. تنها نکته‌ای که وجود دارد، اشاره به قانون بودجه در بخش مقدمات لایحه است.

وی ادامه داد: کمیسیون با پیشنهاد #شهرداری موافقت کرد و اگر مستند قانونی برای مشارکت یا پرداخت کامل شهرداری قطعی باشد، دیگر نیازی به لایحه نیست و شهرداری می‌تواند هرساله به‌صورت مستقل اقدام کند.
رشیدی خاطرنشان کرد: اگر سرویس ایاب و ذهاب برای این دانش‌آموزان فراهم نشود، احتمال ترک تحصیل آن‌ها وجود دارد. در حال حاضر، ۱۹ مدرسه ویژه دانش‌آموزان دارای معلولیت در شهر تبریز فعال است که دانش‌آموزانی از مناطق مختلف و حاشیه‌ای شهر نیز به این مدارس تحصیل می‌کنند.

احد صادقی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز، با اشاره به استفاده از منابع مالی اوراق، گفت: در زمینه سرویس ایاب و ذهاب دانش‌آموزان دارای معلولیت، باید از محل اوراق مالی استفاده شود. شهرداری‌ها موظف‌اند زیرساخت‌های #حمل‌ونقل عمومی مرتبط با معلولان را در سطح شهر فراهم کنند، تا همه افراد دارای معلولیت از آن بهره‌مند شوند. طبق نظر فرمانداری، باید به‌صورت مستقیم به موضوع سرویس ایاب و ذهاب دارای معلولیت در تخصیص منابع اوراق اشاره شود.
وی افزود: در عین حال، شهرداری‌ها نیز مکلف شده‌اند از محل اوراق برای ارائه سرویس ایاب و ذهاب اقدام کنند. از شهرداری انتظار می‌رود به‌صورت جدی پیگیری کند که آیا می‌توان از ردیف بودجه اوراق در این زمینه استفاده کرد یا خیر.

صادقی تأکید کرد: بر اساس نظر #فرمانداری، تمامی هزینه‌ها باید از سوی شهرداری و از محل اوراق پرداخت شود. اما تا زمان تعیین تکلیف و اخذ استعلامات نهایی، باید مشخص شود که آیا می‌توان بخشی از این هزینه‌ها یا درصدی از آن را از محل اوراق تأمین کرد یا خیر.
اسماعیل چمنی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز، از تمامی کسانی که در حمایت از این دانش‌آموزان تلاش می‌کنند، قدردانی و از معلمان و مربیان زحمت‌کش آنان تشکر کرد.

وی بر ضرورت ایجاد شرایطی در جامعه تأکید کرد که از تولد کودکان معلول جلوگیری شود و در صورت نیاز، با فرهنگ‌سازی و هزینه‌کرد مناسب، اقدام کرد. شهرداری و اعضای شورا موظفند این موارد را در مبادی قانونی بهداشت و بهزیستی پیگیری کنند.
چمنی با اشاره به وظایف شهرداری، گفت: شهرداری باید در موارد نیاز به دولت کمک کند، اما نباید این موضوع تبدیل به رویه شود و شهرداری به عنوان عابر بانک دیده شود.

روح‌الله رشیدی، عضو شورای شهر تبریز، در ادامه گفت: نکاتی که مطرح می‌شود، بارها تکرار شده است. هر سال در مورد دانش‌آموزان استثنایی، مبانی قانونی تعامل شهرداری مطرح می‌شود و یادمان می‌آید که این وظیفه شهرداری نیست. اما چگونه است که شهرداری در انجام کارهای داوطلبانه خود، قانون را فراموش می‌کند؟
وی افزود: برای بنده جای سوال است چگونه می‌‌شود در موارد دیگر و مواردی که وظیفه ما نیست، چنین استدلال‌هایی می‌کنیم، اما در مورد کودکان استثنایی باید بر مبنای قانون عمل کنیم.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا