مراکز یادگیری محلی آذربایجانغربی به ۵۳ مورد افزایش یافت
مراکز یادگیری محلی آذربایجانغربی به ۵۳ مورد افزایش یافتعلی اکبر صمیمی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: تلفیق سواد با مهارت و ایجاد انگیزه در افراد برای حضور در کلاسهای سوادآموزی، افزایش تابآوری، ارتقای شاخصهای اجتماعی و فرهنگی مناطق آسیبپذیر و آموزش مهارتهای اساسی زندگی برای آنان که اغلب زنان هستند، از دستاوردهای این حوزه در مراکز یادگیری محلی است.
وی بیان کرد: در هر مرکز به طور میانگین ۱۰۰ نفر سوادآموز و مهارت آموز فعالیت میکنند و این مراکز نقش مهمی در ارتقای باسوادی در استان دارد زیرا در کنار آموزش سواد، مهارت های شغلی و زندگی و نیز راههای مقابله با آسیب های اجتماعی به افراد آموزش داده میشود.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش آذربایجانغربی گفت: آمار باسوادی زنان استان در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال ۸۶.۳ درصد و مردان ۹۵.۱ درصد است.
صمیمی با بیان اینکه شهرستان نقده با ۹۳.۴ درصد آمار باسوادی پیشتاز استان است، افزود: بیشترین باسوادی زنان در میاندوآب ثبت شده که ۹۰.۵۳ درصد جمعیت هدف را شامل میشود.
وی با اشاره به اینکه تا سال ۱۴۰۰ طبق برنامهریزی ها باید جمعیت بیسواد عشایر استان در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال به صفر برسد، گفت: نرخ باسوادی استان در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال از ۹۰.۷ درصد در سال ۱۳۹۰ به ۹۲.۸ درصد در سال ۱۳۹۸ ارتقا یافته است.
آذربایجانغربی طبق سرشماری سال ۱۳۹۵، دارای ۱۹۵ هزار بیسواد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال بوده است که ۴۵ هزار نفر از این تعداد تاکنون باسواد شده اند.