اخبار

مدیرکانون پرورش فکری اردبیل: فضای مجازی کتابخوانی را مختل کرده است

مدیرکانون پرورش فکری اردبیل: فضای مجازی کتابخوانی را مختل کرده استزعفر احدزاده روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: علاوه بر این عوامل بر اساس پژوهش‌های انجام‌شده، رابطه‌ مستقیمی بین وضعیت اقتصادی مردم و کتاب‌خوانی نیز وجود دارد.
وی نقش خانواده‌ها را در کنار سیستم‌های آموزشی، پرورشی و فرهنگی در مهربانی با یار مهربان مهم دانست و گفت: والدین کتابخوان، فرزندان کتابخوان خواهند داشت و والدین همواره به عنوان الگوهای رفتاری نقش بسزایی در تربیت روانی، فکری و اجتماعی شدن فرزندان خود دارند.
به گفته او ، امروزه الزام وجود کتاب در سبد فرهنگی خانواده‌ها امری ضروری است و این در حالی است که ماهواره‌ها و رسانه‌های مدرن بویژه فضای مجازی جایگزین کتاب و کتابخوانی شده است.
او افزود: در سال‌های اخیر با توسعه علم و تکنولوژی و باز شدن پای شبکه‌های اجتماعی به زندگی، کتاب و کتابخوانی به فراموشی سپرده شده و از طرفی بسیاری از شهروندان کتاب خواندن را تنها به درس و مدرسه و دانشگاه محدود می کنند، در حالی که کتاب خوانی می‌تواند یک تفریح خوب و لذت‌بخش برای کسانی باشد که نمی‌دانند اوقات فراغت خود را چگونه بگذرانند.
وی اظهارداشت: پرورش و تربیت خواندن از روزهای اول زندگی و کودکی در محیط خانه و خانواده شروع می‌شود و تا آخرین مراحل و عالی‌ترین تحصیلات دانشگاهی ادامه می‌یابد و در این راستا عادت کردن به کتابخوانی لازم و کافی نبوده و باید نسبت به تحکیم و تداوم آن تلاش کرد تا هدف و مقصود مطالعه تحقق یابد.
او گفت: برای تداوم عادت خواندن باید سازمان‌های دیگر هم به یاری و همکاری نظام آموزشی بیایند که در این میان رسانه‌های همگانی و امکانات و ابرازهای ارتباطی فراگیر نقش موثری دارند.
وی همچنین با اشاره به نقش ترویج و تشریح فواید شیرین کتاب و کتابخوانی در بهبود شرایط موجود افزود: اگر لذت و شیرینی خواندن کتاب و سفر به دنیای انسان بودگی بیش از پیش بازگو شود و دنیای بدون خشونت و سرشار از عشق و عطوفت کتاب درست تبیین شود در بهبود شرایط موثر خواهد بود.
احدزاده مهم‌ترین رسالت و محوری‌ترین فعالیت کانون را کتاب و کتابخوانی دانست و بیان‌کرد: مناسبت‌های ملی و بین‌المللی هم فرصت مناسبی جهت تاکید بیشتر بر ارتباط کودکان و نوجوانان با کتاب و بهانه‌ای برای ورود کتاب به زندگانی کودکان و نوجوانان است ، چرا که انس کودکان با کتاب تضمینی بر استحکام تربیت و فرهیختگی نسل آینده جامعه است.
وی گفت: اهمیت‌افزایی و احترام به  کتاب و کتابخوانی می‌تواند در تنظیم رژیم مصرف رسانه‌ای خانواده‌ها و نسل کودک و نوجوان تاثیر داشته باشد و در این فرایند نقش بی‌بدیل خانواده‌ها بسیار حیاتی است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا