مدارس آذربایجان شرقی پس از تعطیلی ۱۴ماهه بازگشایی میشود؟
تعطیلی 14 ماهه مدارس و تحصیل غیرحضوری دانش آموزان به یکی از چالشهای جدی سیستم آموزش و پرورش تبدیل شده است.
تحصیل حضوری دانش آموزان در نوع خود، مشکلاتی در آموزش و تربیت دانش آموزان داشت، اکنون که تحصیل دانش آموزان با سامانه شاد و به صورت مجازی صورت میگیرد، تربیت به کلی تعطیل شده و آموزش هم لنگان لنگان تداوم دارد.
اما آموزش و پرورش مصمم است که به دلیل کم و کاستیهای آموزش مجازی پس از 14 ماه از تعطیلی کامل مدارس را بازگشایی کند و مجوز آن را از ستاد ملی کرونا دریافت کرده است.
تلاش برای بازگشایی 8500 مدرسه در اول مهر 1400
جعفر پاشایی، مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی در حاشیه سی و پنجمین اجلاس سراسری مدیران آموزش و پرورش که به صورت ارتباط زنده ویدیویی استان به استان در باشگاه فرهنگیان استان برگزار شد، با اشاره به ضرورت مرور فعالیتهای گذشته و برنامه ریزی برای آینده اظهار داشت: در 15 یا 16 ماه گذشته آموزشها به صورت مجازی با خلاقیتهای فردی در کنار بسترهای عمومی برگزار شده است که برای آمادگی بیشتر در این اجلاس برنامه ریزی میشود.
وی منابع انسانی، منابع مالی و مدرسه و تجهیزات را سه عامل مهم برای برنامه ریزی بازگشایی مدارس و آغاز سال تحصیلی عنوان کرد و افزود: مدارس برای مهر ماه آماده سازی میشوند تا با کمبود نیروی انسانی و تجهیزات و منابع مالی مواجه نشوند.
مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی با بیان اینکه مهر 1400 ماه متفاوتی برای دانش آموزان خواهد بود، ابراز داشت: دانش آموزان پس از 14 یا 15 ماه تعطیلی مدارس به مدرسه بازخواهند میگردند و باید همه چیز آماده باشند و نارسایی در این حوزهها نداشته باشیم.
پاشایی با بیان اینکه در مهر 1400 بیش از 750 هزار نوآموز و دانش آموز آغاز سال تحصیلی را جشن میگیرند، گفت: بیش از 42 هزار معلم، مدیر، مشاور و… در 8500 مدرسه دولتی و غیردولتی فعالیت خواهند کرد.
وی افزود: تاکنون مجوز ستاد کرونا برای بازگشایی مدارس و واکسیناسیون معلمان اخذ شده است، خاطرنشان کرد: اگر موج جدیدی از کرونا راه نیافتد، مدارس برای بازگشایی مهرماه آماده سازی میشوند و امیدوارم در 55 روز باقیمانده تا روز بازگشایی، درصد بیشتری از مردم و دانش آموزان واکسینه شوند.
افزایش ضریب پوشش اینترنت و تامین تبلت دانش آموزی برای ممانعت از ترک تحصیل دانش آموزان کم بضاعت
برای کاهش آسیبهای آموزش مجازی که در برخی مناطق منجر به ترک تحصیل دانش آموزان شده است، برگزاری حضوری کلاسهای درس مدارس از اهمیت جدی برخوردار است و میتواند بخشی از نارسایی آموزشی در این حوزه را برطرف کند اما باید دغدغه سلامت دانش آموزان و اولیا هم برطرف شود تا خانوادهها دغدغه کمتری نسبت به حضور فرزندان خود در مدارس داشته باشند.
در این شرایط، آمادگی کامل مدارس لازم و ضروری است اما بستر فضای مجازی هم باید با رفع نواقص گذشته و افزایش ضریب نفوذ و پوشش اینترنت مانع ترک تحصیل تعدادی از دانش آموزان کم بضاعت شوند.//تسنیم