اخبار

قزوین در انتظار شنیدن سوت لیگ برتر والیبال

قزوین در انتظار شنیدن سوت لیگ برتر والیبالاستان قزوین از سال‌های نه چندان دور، سابقه درخشانی در والیبال داشته است و مردم آن طی دهه‌های گذشته، خاطرات خوشی را از حضور تیم‌های استان از قبیل آبگینه، پردیس، متالوژی و… در لیگ‌های برتر تجربه کرده‌اند.
طی این سال‌ها حضور یک نماینده از استان در لیگ برتر به یکی از مطالبات اصلی ورزشکاران و علاقه مندان به توپ و تور تبدیل شده بود و همواره از مسوولان حضور تیمی از استان را در لیگ برتر درخواست داشتند.
خوشبختانه با برنامه ریزی‌های صورت گرفته از سوی مدیریت ارشد استان، اداره کل ورزش و جوانان و هیات والیبال طی سال گذشته به این مطالبه جامعه عمل پوشانده شد و زمینه حضور نماینده استان در لیگ برتر والیبال فراهم آمد.
خبرنگار ایرنا برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با اسدالله شاهمرادزاده دبیر هیات والیبال اسان گفت و گویی ترتیب داده و از وی درخصوص این موضوع و والیبال استان پرسیده است.
ایرنا: آخرین حضور و فعالیت والیبال استان در لیگ‌های برتر کشور به چه زمانی برمی‌گردد؟
والیبال استان قزوین طی سال‌های گذشته با فراز و نشیب‌های زیادی مواجه بوده است و از سال ۷۲ بعد از قهرمانی باشگاه والیبال آبگینه قزوین در لیگ دسته یک والیبال ایران و حضور تیم پردیس در سال ۸۷ در لیگ برتر دیگر هیچ نماینده‌ای در مسابقات کشوری نداشته است.
با شروع مدیریت جدید هیات والیبال استان از چهار سال گذشته تلاش کردیم صدای والیبال را به گوش مسوولان برسانیم و برای ورود به لیگ‌های کشوری تمامی توان خود را به کار بگیریم.
 در این راستا با حمایت یک شرکت بخش خصوصی، حضور در مسابقات لیگ دسته دو را شروع کردیم و خوشبختانه در همان سال ۹۴ تیم استان به لیگ دست یک صعود کرد.
 در سال ۹۵ با توجه به شور و نشاط ایجاد شده در استان، تیم سپهرالکتریک نماینده قزوین در مسابقات دسته یک والیبال مردان شرکت کرد و با حمایت‌های مدیرکل ورزش و جوانان استان و کلیه پیشکسوتان، مربیان و کانون‌های والیبال طی یک ماراتن سنگین موفق شد به لیگ برتر صعود کند.
بعد از صعود تیم، جلسات مختلفی برای حمایت از آن تشکیل شد ولی متاسفانه به دلیل عدم تفاهم مسوولان استانی و سپهرالکتریک این اتفاق نیفتاد و ما دوباره به جایگاه اول خود در دسته اول والیبال برگشتیم.
بعد از مدتی با حمایت مجموعه شهرداری و شورای شهر قزوین و مدیر کل ورزش استان دوباره در لیگ‌های کشوری شرکت کردیم و تا ۲ سال موفق شدیم تیم استان را در دسته یک حفظ کنیم.
 در فصل گذشته هم خود شهرداری قزوین مسوولیت تیم استان را در لیگ دسته یک برعهده گرفت و در نهایت در دوره مقدماتی مقام قهرمانی را کسب کرد و در مرحله حذفی هم اولین بازی را در قزوین برنده شد ولی به علت شیوع بیماری کرونا همانند مسابقات دیگر به تعطیلی کشیده شد.
بعد از آن، فدراسیون در رابطه با این موضوع تشکیل جلسه داد و مقرر شد مسابقات ادامه نیابد و با وجود اینکه تیم شهرداری قزوین به لحاظ امتیازی در مسابقات لیگ دسته اول، سوم شده بود اما برای صعود اجازه پیدا نکرد.
در ادامه رایزنی صورت گرفته و سابقه خوب قزوین در لیگ برتر باعث شد که فدراسیون نظر خود را برای حضور تیم استان در لیگ برتر تغییر دهد.
 خوشبختانه امسال هم باشگاه شهرداری قزوین در این زمینه اعلام آمادگی کرده و تمهیدات و مقدمات آن در حال انجام است و امیدواریم نظر قطعی فدراسیون برای ورود استان به لیگ برتر هرچه سریعتر اعلام شود.
البته فدراسیون برای ورود تیم‌ها به لیگ برتر شرایطی گذاشته که مهترین آن تسویه حساب باشگاه‌ها با بازیکنان، مربیان و خود فدراسیون بود که خوشبختانه شهرداری قزوین از این بابت مشکلی ندارد و این خود یک گام به جلو است و امیدواریم از این فرصت به دست آمده استفاده شود و استان قزوین بعد از ۱۳ سال در لیگ برتر حضور یابد.
ایرنا: مهمترین اقدامات هیات والیبال استان در سال‌های گذشته چه بوده است؟  
ما طی این سال‌ها تمامی بسترهای فعالیت رشته والیبال را در استان فعال کرده و مسابقات داخلی را در تمامی رده‌های سنی احیا نمودیم.
هم اینک مسابقات پسران در کل استان در تمامی رده‌های لیگ فعال است و ۱۱ دوره کلاس مربیگری و داوری برگزار شده است چون برای پیشرفت والیبال نیاز بود تا تعداد نیروی انسانی را در شهرستان‌ها و مناطق استان تقویت کنیم.
همچنین از سال ۹۴ تا ۹۸، ۱۹ دوره مسابقات کشوری را در رده‌های مختلف قهرمانی کشور، جوانان و زیرگروه‌ها میزبانی کرده‌ایم که نقش موثری در توسعه این رشته و جذب حامیان مالی داشت.
ایرنا:فعالیت والیبال ساحلی در استان آغاز شده است؟
بله، البته ما در گذشته، والیبال ساحلی در استان نداشتیم و پیشترها یکی دوبار این رشته به صورت مقطعی و داخلی برگزار شده بود تا اینکه با رایزنی‌های صورت گرفته، چند زمین ساحلی توسط شهرداری ها و بخش خصوصی ایجاد شد و ما هم به تبع مسابقاتی را در رده‌های مختلف برگزار کردیم.
خوشبختانه نتایج درخشانی را در این زمینه کسب کردیم که مهمترین  آن مقام قهرمانی و نایب قهرمانی مسابقات المپیاد استعدادهای برتر کشور در سال ۹۷ و ۹۸ بود.

سال ۹۸ هم برای اولین بار میزبان مسابقات نونهالان کشور بودیم که حدود ۳۶ تیم شرکت داشتند و تیم قزوین پس از تیم‌های گلستان و تهران سوم شد که نتیجه خوبی بود.
آنچنانکه از اسم این رشته معلوم است بیشتر فعالیت آن در کنار دریا و ساحل است ولی سیاست فدراسیون این است که همه هیات‌های ورزشی در این رشته مشارکت داشته باشند.
با توجه به این سیاست، اولین زمین والیبال ساحلی استان در شهر محمدیه شهرستان البرز راه اندازی شد و چندین بار مسابقات کشوری را میزبانی کرد.
بعد از آن، یک زمین هم در شهر الوند احداث شد و هم اینک کامل ترین زمین ما در روستای میانبر از توابع شهرستان است و پارسال مسابقات قهرمانی نونهالان کشور با حضور ۳۶ تیم را میزبانی کرد.
ایرنا:آیا از نظر زیرساخت و امکانات سخت افزاری با کمبودهایی مواجه نیستید؟
خوشبختانه یک سالن در شهر قزوین به نام سالن بعثت را طبق ماده ۲۷ قانون واگذاری با قراردادی بین هیات والیبال و اداره کل ورزش و جوانان تحویل گرفتیم و بالغ بر ۱۸۰ میلیون تومان در سال ۹۷ برای تغییر کفپوش سالن، ارتقای کیفیت روشنایی، موتورخانه و گرمایش آن هزینه کردیم.
در مجموع امکانات سالنی برای رشته والیبال در استان ایجاد شده است و اکثر هیات‌های ما در سطح استان به جز بویین زهرا دارای سالن هستند.
در قزوین با توجه به حجم فعالیت‌های ورزشی با کمبود سالن قهرمانی نه تمرینی مواجه هستیم و امیدواریم هرچه سریعتر سالن ۶ هزار نفری قزوین به بهره برداری برسد تا این مشکل هم حل شود.
ایرنا:آیا فعالیت بانوان استان در رشته والیبال برجسته است؟
بله، فعالیت بانوان استان طی این سال‌ها بسیار خوب بوده است و جا دارد در این بخش هم حمایت بیشتری صورت گیرد تا استعدادها و توانمندی‌های بانوان استان هم فرصت بیشتری برای ظهور و بروز داشته باشد.
بانوان استان سال ۹۶ وارد لیگ دسته یک شدند که نتیجه زیاد مناسبی کسب نکردند اما در سال ۹۷ به مقام سوم لیگ دسته یافته و به لیگ برتر صعود کردند.
 تیم بانوان شهرداری قزوین سال گذشته در لیگ برتر در مجموع رتبه پنجم را کسب کرد که مسابقات آن به دلیل شیوع کرونا لغو شد.

قزوین در بخش بانن هم اینک در سه رده نوجوانان، جوانان و امیدها جزو تیم های متوسط کشور است و ما با توجه به سیاست‌های فدراسیون که باید والیبال زنان ایران طی یک برنامه پنج ساله جزو چهار تیم برتر آسیا بشود برای حمایت از والیبال بانوان استان برنامه ریزی کرده ایم.
هم اینک چند بازیکن خوب و در حال رشد در رشته والیبال از جمله محدثه محمدبیگی، محدثه شاهسون، زهرا صالحی، رعنا رضازاده، فاطمه بهرامی و ملیکا لشگری داریم و امیدواریم این استعدادها والیبال استان را به نقاط بهتری برسانند.
ایرنا:با توجه به محدودیت اعتبارات و منابع مالی، آیا هیات والیبال استان برای جذب سرمایه گذار اقدام کرده است؟
تداوم فعالیت‌های ورزشی به ویژه در رشته والیبال بدون جذب اسپانسر و حمایت مسوولان امکانپذیر نیست و ما در این راستا در سال ۹۴ با مشارکت بخش خصوصی، تیم سپهر الکتریک را راه اندازی کردیم و در ادامه با جذب اعتبارات از شورای شهر و شهرداری قزوین و دیگر سرمایه گذاران برای پیشبرد اهداف والیبال استان تلاش کردیم.
برای سال آینده هم با اسپانسر معروف و قویی رایزنی کرده‌ایم که در صورت تحقق، والیبال قزوین سالیان سال تیم قوی و خوبی را در لیگ برتر خواهد داشت و امیدواریم شهرداری قزوین هم در سال‌های آتی قوی‌تر و مصمم‌تر پای کار باشد.
ایرنا:با توجه به ظرفیت والیبال استان، آیا برای توسعه این رشته در شهرستان‌ها هم تلاش شده است؟
در سال‌های گذشته با توجه به برنامه ریزی‌ها و حمایت‌های صورت گرفته، رشته والیبال در شهرستان‌های استان پیشرفت زیادی داشته است و بسیاری از والیبالیست‌های شهرستانی ما پیراهن تیم ملی را پوشیده اند.
هم اینک در آبیک روح الله کولیوند و رحمان داودی ۲ ملی پوش قزوینی به تیم ملی و قهرمانی آسیا راه یافته اند و شهرستان تاکستان هم به پایگاه خوبی برای والیبال تبدیل شده است و حدود هفت بازیکن از جمله سهند الله وردیان، فردین قلعه قوند، آرمان رحمانی، مهدی برزگر و آرمین خدابنده در سطح لیگ برتر و دسته یک دارد که خودش یک رکورد است.
در خود قزوین علیرضا بهبودی، محمدرضا موذن و مهدی مرندی سابقه قهرمانی آسیا تا حضور در المپیک را دارند و افتخارات خوبی را برای استان کسب کرده اند.

شهرستان بویین زهرا هم یک مقطعی رشد خوبی در رشته والیبال داشت و الان چند بازیکن از جمله محمدحسین چرخلویی را در لیگ دسته یک و شهرداری قزوین دارد.
شهرستان البرز و شهرهای محمدیه و مهرگان از مناطقی هستند که افراد مستعد و خوش فیزیک آنها زیاد است و بخشی از تیم های منتخب استان از این مناطق شکل گرفته اند.
در شهرستان آوج با وجود تلاش‌های صورت گرفته برای رشد والیبال به دلیل جمعیت کم و کمبود نیروی انسانی نتایج مورد نظر حاصل نشده است از این رو با اعزام مربی در بخش بانوان و آقایان و میزبان کردن شهرستان در مسابقات مختلف برای رشد این رشته تلاش کرده ایم.
در روستاها و مناطق روستایی استان نیز تلاش‌های برای رشد این رشته صورت گرفته و همکاری با انجمن والیبال هیات روستایی برای توسعه والیبال انجام شده است.
در کنار اینها بازیکن‌های نوجوان و جوانی داریم که در حال رشد هستند و در چند سال گذشته ۲ بار قهرمان مسابقات جوانان باشگاه‌های کشور در دسته اول شده‌اند.
ایرنا: آیا والیبال از رشته‌های برتر استان از نظر تعداد بیمه شدگان است؟
بله، سال‌های گذشته بعد از فوتبال و ورزش‌های همگانی جزو سومین هیات ورزشی استان در بعد بیمه ورزشی بودیم و اگر کانون‌های ورزشی و سازمان‌ها همکاری کنند می‌توانیم تعداد بیمه شدگان این رشته را از هفت هزار به ۱۰ هزار برسانیم.
هم اکنون بالای ۲۰۰ داور و مربی در درجات مختلف شامل ۱۷ مربی بین المللی زن و مرد، یک داور بین المللی، ۱۰ داور ملی زن و مرد، ۲۰ تا مربی درجه یک آقایان و … در استان فعالیت دارند و با برگزاری کلاس‌های آموزشی حدود ۵۰ نفر به مربی‌های درجه یک استان اضافه خواهد شد که نقش موثری در توسعه این رشته خواهد داشت.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا