فاز نخست بیمارستان بزرگ تبریز ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
علی جنتی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ، افزود: این پروژه مهم و کلان ملی به عنوان بزرگ ترین، مجهزترین و مدرن ترین بیمارستان در دست ساخت کشور که خدمات آن میتواند منطقه شمالغرب و کل کشور را پوشش دهد، نیازمند توجه جدی و بیش از پیش دولت سیزدهم است که یکی از طرح های پیشنهادی مدیریت ارشد آذربایجان شرقی و دانشگاه علوم پزشکی تبریز در جریان سفر آینده هیات دولت به منطقه می باشد.
وی با اشاره به اینکه عملیات اجرایی بیمارستان یکهزار تختخوابی تبریز در سال ۱۳۹۵ شروع شده و به رغم محدودیت ها و تنگناهای اعتباری و نیز شرایط تحریمی کشور، همچنان ادامه دارد، یادآور شد: اما به دلیل همین مشکلات آن گونه که باید از پیشرفت فیزیکی مناسبی برخوردار نیست.
جنتی میزان پیشرفت فیزیکی فازهای مختلف این پروژه را ۲۰ درصد اعلام و فاز اول آن را ۴۵ درصد اعلام و اضافه کرد: بدون تردید تکمیل این مرکز جامع بیمارستانی یکی از مطالبات مهم و اصلی مردم آذربایجان در حوزه سلامت و دانشگاه علوم پزشکی تبریز است که با بهره برداری از آن بسیاری از مشکلات بهداشتی، درمانی، اجتماعی و حتی ترافیک شهری و هزینه های گزاف رفت و آمد اضافی مردم به شکل چشم گیری کاهش می یابد.
وی ابراز امیدوراری کرد در جریان سفر ریاست جمهوری به آذربایجان شرقی منابع مالی مناسب برای این پروژه تخصیص یابد تا در حداقل زمان و تا پایان دولت سیزدهم فاز نخست آن با ظرفیت ۳۳۰ تخت به اتمام برسد.
جنتی پیشنهاد دانشگاه علوم پزشکی تبریز برای تخصیص اعتبار به این بمیارستان را ۴۰۰ میلیارد تومان از محل منابع سفر استانی هیات دولت بیان کرد و ادامه داد: اجرای چنین پروژه های کلان در بخش سلامت زمان بر بوده و نیازمند تخصیص و جذب بودجه های مناسب است تا طبق برنامه زمان بندی اجرایی شود.
وی از این مگاپروژه بخش سلامت آذربایجان شرقی به عنوان بزرگ ترین و مهم ترین پروژه بیمارستانی کشور یاد کرد که تزریق اعتبارات مناسب و مکفی برای تکمیل این بیمارستان نه تنها برای منطقه شمال غرب، بلکه برای کل کشور و هشت استان که جمعیت کثیری را شامل می شود، منشاء آثار مثبت و مفیدی خواهد بود.
جنتی با بیان اینکه انتظار می رود دولت سیزدهم در راستای توجه به موضوع سلامت به این پروژه مهم ملی توجه بیشتری داشته باشد، اظهار داشت: اهمیت دادن به بخش سلامت یکی از اولویت های اصلی دولت مردمی است که بر همین اساس چنانچه اعتبارات لازم به این طرح تزریق شود، با فاز بندی مناسب می توان تا پایان دولت حداقل فاز اول آن را به بهره برداری رساند که این موضوع دستاوردی بس عظیم برای دولت به شمار می رود.
وی اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این طرح با احتساب قیمت های امروزی را افزون بر ۲ هزار میلیارد تومان برآورد کرد و اظهار داشت: چنانچه این میزان بودجه با زمان بندی مناسب و به صورت مستمر در مدت چهار سال به پروژه تخصیص داده شود و تمامی آن جذب شود، کل پروژه را می توان ظرف ۴ تا ۵ سال به بهرداری رساند.
جنتی ادامه داد: بیمارستان جامع تبریز در حقیقت یک طرح مگاهاسپیتال است که تمامی خدمات درمانی، بهداشتی و پزشکی از کوچکترین مسایل تا تخصصی ترین اعمال جراحی و مراقبت های مختلف در آن تعریف شده است تا بیمار با انواع مشکلات بدون خروج از محل بیمارستان خدمات مورد نیاز را دریافت کند.
وی با اشاره به اینکه ابتدا قرار بود از این نوع بیمارستان به تعداد ۱۰ مورد در استان های مختلف ساخته شود، یادآور شد: اما به دلیل بروز برخی مشکلات این امر تنها برای کلانشهر تبریز تعریف، تدوین و مصوب شد و اکنون لازم است دولت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، استانداری و نمایندگان آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی مساعدت های لازم را انجام دهند تا این مگاپروژه به سرانجام برسد.//ایرنا