اخبار

طرح « کتاب یار» تبریز، الگوی ترویج کتابخوانی در کشور

حجت الاسلام احمد حمیدی، معاون فرهنگی شهردار تبریز در حال ارایه اهداف و اهمیت اجرای طرح « کتاب یار» 

به گزارش ایرنا، طرح “کتاب یار” به عنوان بستری برای کمک به تقویت فرهنگ کتابخوانی و حمایت از صنعت نشر، در مدت باقی مانده از امسال در دو بازه زمانی یک هفته ای در بهمن و اسفند ماه در ۳۲ کتابفروشی کلان شهر تبریز اجرا می شود.

در مدت اجرای این طرح، علاقه مندان به کتابخوانی می توانند کتاب های مورد علاقه خود را با ۳۰ درصد تخفیف ناشی از اجرای آن تهیه کنند و در صورت اهتمام کتابفروشی ها به اعمال حداقل ۱۰ درصد تخفیف از سود خود، تخفیف دریافتی کتاب خوانان، بیشتر و به تبع آن فروش کتاب نیز بیشتر خواهد شد.

معاون فرهنگی شهردار و رییس سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری تبریز روز پنجشنبه در جلسه رونمایی از طرح «کتاب یار» گفت: این طرح در راستای اولویت های کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی تبریز و از مصوبات این کمیسیون بوده که اعتبار آن از محل بودجه امسال تامین می شود.

حجت الاسلام احمد حمیدی، هدف از اجرای این طرح را افزایش میانگین سرانه مطالعه در سطح استان و کلانشهر تبریز اعلام کرده و می افزاید: در زمان کنونی میانگین سرانه مطالعه این شهر در شان و جایگاه تبریز شهر اولین ها نبوده و با اجرای این طرح تلاش می شود علاوه بر حمایت از حوزه کتاب و نشر، سرانه مطالعه در این شهر حداقل تا پنج دقیقه افزایش یابد.

وی اظهار می کند: این طرح در قالب امضای تفاهم نامه مشترک بین اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری و شهردار منطقه ۶ تبریز با مشارکت کتابفروشی های تبریز اجرا می شود.

رییس سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری تبریز با اشاره به فعالیت حدود ۳۲ تا ۳۵ کتابفروشی در تبریز در حوزه غیرآموزشی، گفت: این طرح در ۲ بازه زمانی اجرا می شود که مرحله اول آن در قالب « زمستانه» از نیمه دوم بهمن و مرحله دوم آن در قالب « عیدانه» در اسفند شروع می شود. 

حجت الاسلام حمیدی، با بیان اینکه در این طرح حداقل ۳۰ درصد به خریداران کتاب تخفیف داده می شود، ادامه می دهد: در اجرای این طرح و در هر مرحله ۱۵۰ میلیون تومان و در مجموع ۳۰۰ میلیون تومان یارانه از سوی شهرداری تبریز برای تشویق علاقمندان برای خرید کتاب های غیرآموزشی و غیردرسی پرداخت می شود.

وی با اشاره به اینکه در صورت مشارکت و استقبال کتابفروشی ها برای ارایه تخفیف می توان درصد تخفیف این طرح را تا ۴۰ یا ۵۰ درصد افزایش داد، یادآوری می کند: علاوه بر اجرای این طرح، مسابقات و برنامه ریزی های زیادی از سوی این سازمان برای ارتقای فرهنگ مطالعه در محلات این شهر انجام شده است و این اقدامات تداوم دارد.

علی پیروزمنش، سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی

چاپ کتاب ها باید به سمت تربیت محور سوق یابد

سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی نیز با بیان اینکه چاپ کتاب ها باید به سمت تربیت محور سوق یابد، گفت: چاپ کتاب ها در راستای آموزش محور تاثیرگذاری زیاد فرهنگی در جامعه ندارد در حالی که اگر کتاب ها با همکاری نهادهای تربیتی در مسیر تقویت حس کنجکاوی افراد جامعه باشد می توانند خیلی از خلاء های موجود جامعه را پر کنند.

علی پیروزمنش، با اشاره به نیاز تبریز به عنوان شهر اولین ها در حوزه فرهنگی برای برگزاری یک جشنواره فرهنگی، اظهار کرد: با آسیب شناسی این شهر در حوزه فرهنگی می توان دید که کتابفروشی های این شهر که قبلا به دنبال کار معنوی و نه کار اقتصادی در حوزه کتاب بودند اکنون جای خود را به فروش کالاهای جانبی و نوشت افزار داده اند.

وی با اشاره به اینکه سرانه مطالعه در جامعه ما ۱۳ دقیقه است، اعلام کرد: هم اکنون ۴۱ درصد از افراد بالای ۱۵ سال و باسواد جامعه کتاب نمی خوانند و باید سایر دستگاه های اجرایی در کنار تولی‌گری در سایر بخش ها، نگرش فرهنگی خود را تقویت کرده و به حوزه کتاب نیز توجه داشته باشند تا سرانه مطالعه در جامعه ارتقا یابد.

سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی گفت: کتاب صنایع خلاق بوده و در تمامی کشورها، اقتصاد کتاب، اقتصادی محرک است و در تولید ناخالص آن ها تاثیر گذار بوده ولی در کشور ما در خصوص تاثیرگذاری این حوزه غفلت شده است.

 پیروزمنش، با بیان اینکه فعالیت تمامی حوزه های وابسته به این صنعت منوط به تولید کتاب است، ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد داسلامی و به تبع آن این اداره کل آماده همکاری در اجرای طرح کتاب یار بوده و هزینه های آن را تقبل کرده است.

وی با اظهار امیدواری نسبت به افزایش سهم یارانه در این طرح، یادآوری کرد: امید است تعداد برگزاری این جشنواره افزایش یابد تا در مسیر کتاب و کتابخوانی، خلاء های موجود در جامعه در مدت زمان کوتاه پوشش داده شود.

شکور اکبرنژاد، رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی تبریز

عمده علت استقبال نکردن مردم از کتاب، عدم ارایه کتاب مورد علاقه آن هاست

رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی تبریز نیز علت عمده استقبال نکردن مردم کشور از کتاب و کتابخوانی را عدم ارایه کتاب مورد علاقه آن ها اعلام کرد و گفت: در حوزه کتاب موفق به ایجاد انگیزه برای مردم نشده ایم و مطالب بیشتر کتاب های موجود تکرار مکررات است.

شکور اکبرنژاد، با بیان اینکه باید موضوعات و حرف های متفاوت و متضادی برای مطالعه بچه ها فراهم شود، افزود: این امر می تواند در ترویج فرهنگ مطالعه و افزایش سرانه جامعه تاثیر بگذارد.

وی اظهار می کند: کتابخوانی هدف نبوده بلکه وسیله ای برای رشد و تعالی انسان است و باید در این زمینه با جدیت و به صورت علمی حرکت کرد.

سعید نیکوخصلت، عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی تبریز

اهمیت « چه چیزی باید مطالعه شود» در حوزه کتاب باید در اولویت قرار گیرد

عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی تبریز نیز با تاکید بر انجام کارهای زیرساختی در حوزه کتاب و توجه به تغییر رفتار، گفت: در این زمینه نیاز به متخصصان دانشگاهی وجود دارد که باید با کمک آن ها این رفتارها در جامعه نهادینه شود.

سعید نیکوخصلت، خاطرنشان کرد: با مطالعه رمان های ۴۰۰ سال قبل انگلستان مشاهده می شود که در این رمان ها نوشته شده که پیشخدمت به هنگام شب و زیر نور شمع کتاب مطالعه می کند و این موضوع نشان می دهد که فرهنگ مطالعه در پوست و استخوان فرهنگ این جامعه رسوخ کرده است.

وی با اشاره به اینکه اکنون در این کشور بعد از چند قرن به این نتیجه رسیده اند که « چه چیزی باید مطالعه شود»، اظهار می کند: در این راستا عصاره ادبیات کلاسیک اروپا در قالب ادبیات، رمان ها و داستان ها انتخاب شده و به آن ها یارانه می دهند.

عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی تبریز تاکید کرد: باید در سال های آینده کتاب هایی مشخص و از آن ها حمایت شود که به تعالی انسان ها توجه می شود و به هر کتاب یارانه داده نشود بلکه به کتابی یارانه داده شود که غلط املایی نداشته و روان باشد، نگارش آن درست باشد و این کار موجب افزایش کیفیت چاپ و نشر می شود.

نیکوخصلت، ادامه داد: طرح کتاب یار گامی به جلو بوده و در ادامه این طرح باید با شناسایی وضع موجود و آمارها، زیرساخت ها ایجاد و استراتژی ۱۰ ساله تدوین و تعریف شود.

غلامحسین مسعودی ریحان، عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی تبریز

توسعه یافتگی و کتابخوانی ارتباط تنگاتنگی با هم دارند

عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی تبریز با بیان اینکه توسعه یافتگی و کتابخوانی ارتباط تنگاتنگی با هم دارند، گفت: کتاب و کتابخوانی عامل توسعه بوده و در کشورهای توسعه یافته سرانه مطالعه بالا است.

غلامحسین مسعودی ریحان، با تاکید بر تغییر سبک تعلیم و تربیت در جامعه، افزود: در سبک جدید باید به توسعه همه جانبه انسان ها در بخش های عاطفی، فکری و جسمی و سایر زوایا توجه شود.

وی با اشاره به اینکه طرح کتاب یار، طرحی مناسب برای تشویق مردم و علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی است، اظهار کرد: با خواندن کتاب می توان از گذشته و آینده شناخت بیشتر پیدا کرد. 

/ایرنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا