طرح ملی طراوت بهمنظور تقویت هویت فرهنگی و شکوفایی استعدادهای نوجوانان به مرحله اجرایی رسید
در جلسه اخیر کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر همدان، طرح ملی طراوت بهمنظور ارتقاء زیرساختهای فرهنگی و اجتماعی برای نوجوانان مورد بررسی قرار گرفت. رئیس کمیسیون، علی رضایی، بر اهمیت این طرح در مقابله با تهاجم فرهنگی و هدایت استعدادهای جوانان تأکید کرد و خواستار همکاری همه نهادهای مرتبط برای تحقق اهداف آن شد.
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر همدان، علی رضایی، از بررسی “طرح ملی طراوت” در جلسه اخیر این کمیسیون خبر داد. به گفته وی، این طرح با هدف تامین زیرساختها و تدوین برنامههای فرهنگی-اجتماعی برای #نوجوانان طراحی شده است تا به شکلگیری شخصیت و هدایت استعدادهای آنها کمک کند.
رضایی تأکید کرد که تمایلات #عدالتخواهی و #حقیقتخواهی در سن نوجوانی اهمیت ویژهای دارد و باید در بستر #جامعه بروز و ظهور کند. وی همچنین به #تهاجم_فرهنگی در جامعه اشاره کرد و گفت: “اجرای طرح ملی طراوت میتواند به مقابله با این تهاجم کمک کند.”
این طرح در چهار رکن محوری نهاد خانواده، محله، مسجد و مدرسه تدوین شده و دبیرخانه و ستاد اجرایی آن در شهرداریهای کشور تشکیل خواهد شد. رضایی افزود که این طرح با تأکید بر اسناد بالادستی نظام جمهوری اسلامی و سیاستهای کشور، میتواند در شکلگیری رفتار انقلابی جوانان مؤثر باشد. او همچنین گفت که ابتدا باید اعضای ستاد اجرایی مشخص شوند و رئیس سازمان فرهنگی #شهرداری نیز بر اساس دستورالعمل این طرح یکی از اعضای ستاد اجرایی خواهد بود.
اکبر کاوسی امید، رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و فناوری اطلاعات، نیز در این جلسه با بیان اینکه طرح ملی طراوت نخستین بار توسط دکتر سعید جلیلی در سال ۱۳۹۲ مطرح شد، گفت: “طرح شهید بهنام محمدی چندین سال است که با روش طرح طراوت توسط #سپاه اجرایی میشود و برای تحقق اهداف راهی جز اجرای این طرح نداریم.” وی بر لزوم همکاری تمامی ارگانهای مربوط به طرح ملی طراوت تأکید کرد و گفت: “۲۷ دستگاه فرهنگی وجود دارد که متأسفانه خروجی عملکرد نهادها را هیچ سیستمی بیان نمیکند و این یک خلا سیستمی است.”
کاوسی امید همچنین اشاره کرد که در اجرای طرح ملی طراوت باید تصمیمات محلی گرفته شود و مدیریت ارشد استان باید دستگاههای اجرایی را در این زمینه هماهنگ کند. او موفقیت اجرای این طرح را در گام نخست شناسایی امام محله برشمرد و گفت: “این افراد در محلات به عنوان #امام_محله نقش مهمی ایفا میکنند.”
حجت الاسلام عزیزی، مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان، نیز در این جلسه به تشریح طرح ملی طراوت پرداخت و گفت: “این طرح به مدت چهار سال در شهر یزد اجرا شده است و به دلیل موفقیتهای آن، تصمیم گرفته شد به صورت ملی اجرایی شود.” وی افزود که شهرداریها باید در گام نخست به اخذ مصوبه از شورای شهر اقدام کنند و با استفاده از ظرفیت سازمان فرهنگی اجتماعی خود، هماهنگی لازم را با مساجد و سایر دستگاههای اجرایی مربوطه انجام دهند.
عزیزی تأکید کرد که باید نوجوانان را با مساجد آشنا کنیم، زیرا مسجد محور و هدف اجرای طرح ملی طراوت است. او همچنین گفت: “ما در این زمینه دغدغه داریم و نیاز است ارتباط خوبی بین مسجد و محله ایجاد کنیم تا اهداف طرح به درستی محقق شود.”