صرف نگاه اداری به مسائل اجتماعی خروجی ندارد

صرف نگاه اداری به مسائل اجتماعی خروجی نداردخدابخش مرادی نافچی روز چهارشنبه در جلسه کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان افزود: سند مداخله در طلاق این استان سال گذشته تهیه شده است و باید بررسی شود که در این خصوص دستگاه ها و متولیان امر چه اقداماتی انجام دادهاند.
وی همچنین با اشاره به اینکه واقعیت کنونی را باید پذیرفت که جهان و کشور با یک مقوله و بیماری ویروسی جدید گرفتار شده که فرد، جنس، سن را نمی شناسد، افزود: باورمان این است که باید از تمامی بضاعت های موجود در تمامی حوزه ها برای مدیریت، ساماندهی و پیشگیری از این بیماری استفاده کرد.
مرادی نافچی اضافه کرد: بر این مبنا، فعال شدن یک حوزه خاص به منزله غافل شدن از دیگر حوزه ها نیست و با توجه به شرایط کرونایی و اقدامات ویژه در این خصوص نباید بخش های مهم دیگری نظیر مسائل فرهنگی و اجتماعی به فراموشی سپرده شود.
این مسؤول ادامه داد:طی سال جاری باید بررسی کرد که دستگاههای متولی در حوزه ماموریت محوله چه کار عمده ای انجام داده اند که این مسائل باید احصا شده و از طرفی کمیته صیانت از خانواده نیز فعالیت و مداخلات انجام شده را ارائه دهند و اینکه دستگاههای فرهنگی و اجتماعی با توجه به شرایط حاکم چه مداخلاتی در راستای برنامه های طلاق انجام داده اند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار زنجان ادامه داد: گرچه کرونا به لحاظ معیشتی گروههای دهک پایین را هدف گرفته اما در این میان دستگاههای اجتماعی و فرهنگی که اقشار یاد شده را تحت پوشش قرار دارند چه اقدام مداخله ای را انجام داده اند هر چند، ارائه بسته های حمایتی، آموزش ها روند خوبی داشته اما دیگر حوزه ها نباید فراموش شود.
وی اضافه کرد: آمار افزایش طلاق در شرایط کرونایی شهرستان و حتی این استان چندان خوشایند نیست که دستگاههای فرهنگی و اجتماعی به ویژه دفتر امور اجتماعی و بانوان استانداری زنجان به این مساله ورود پیدا کرده و بطور دقیق رصد کنند که دستگاههای متولی امر برای مداخله و کاهش طلاق چه اقداماتی انجام داده اند.
مرادی افزود:در شریط کنونی هنر مدیران این است که با توجه به مقتضیات زمان و مسائل موجود مداخلات بهنگام را انجام دهند که در این راستا کمیته صیانت از خانواده فوریت برنامه عملیاتی را تدوین و دفتر اجتماعی استانداری نیز سند مداخله طلاق را به روز رسانی کرده و نقش ادارات نیز برای مداخلات جدید تبیین و تعریف شود.
وی اظهار داشت: با توجه به در پیش بودن ماه محرم می توان از ظرفیت های عزاداری مبتنی بر تفکر ابا عبدالله الحسین(ع) برای تحکیم و صیانت از خانواده بهره برداری کرد و این مهم باید از سوی دستگاههای متولی امر به ویژه سازمان تبلیغات اسلامی، حوزه های علمیه، ائمه جماعات، دستگاههای فرهنگی و بسیج نهادینه و برنامه های مداخله ای و عملیاتی را انجام دهند.
این مسؤول ادامه داد: هم اکنون میزان انگیزه طلاق در این استان با توجه به شرایط کرونایی افزایش یافته و در این خصوص باید اقدامات مداخله ای در کوتاهترین زمان ممکن انجام گیرد که این کار مهم را می توان همانند اجباری کردن ماسک با هدف پیشگیری از این بیماری انجام داد.
وی اضافه کرد: وقتی می توان نسبت به رفتار سازی و فرهنگ سازی اقدام کرد این مهم را نیز می توان در ارتباط با جلوگیری از افزایش طلاق نیز اعمال کرد و در این میان سازمان های مردم نهاد و موسسات خیریه حوزه اجتماعی بیش از گذشته پای کار باشند تا مداخلات موثرتری انجام شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار زنجان ادامه داد: مسائل اقتصادی، اجتماعی، فضای مجازی بر مسائل رفتار افراد در خانواده ها تاثیر گذار است که عامل رفتار ساز را باید شناخت تا با انجام مداخلات لازم نسبت به تعدیل وقوع طلاق در خانواده ها اقدام کرد.
وی با اشاره به نقش سازنده سازمان های مردم نهاد و مشارکت های اجتماعی گفت:اعتقاد ندارم که نقش این گروهها در بحث بیماری کرونا نسبت به ماههای گذشته کمرنگ تر شده، بلکه نقش ها غیر محسوس تر شده بطوری که تا کنون بیش از سه هزار هسته همیار سلامت برای مدیریت کرونا تشکل شده است.
مرادی افزود: این استان در ارتباط با تشکیل هسته های همیار سلامت پیش رو بوده که در زمان حاضر متناسب با هر هسته، پروتکل های مربوطه در حال تهیه است که نسبت به ثبت آنها در سامانه ای اقدام شده و سازمان های مردم نهاد و پویش های مردمی ساماندهی جدیدی می شوند.
وی اضافه کرد: طبق آمارهای ارائه شده میزان ابتلای زنان و مردان به بیماری کرونا در این استان ۵۱ و ۴۹ درصد اعلام شده که این موضوع بیانگر فعالیت و حساسیت بیشتر تشکل های امور بانوان نسبت به این حوزه است و بیش از گذشته باید پیام بهداشتی را به گروههای هدف منتقل کنند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار زنجان ادامه داد: در صورت بروز موج های بعدی بیماری کرونایی در این استان تجهیز و تکمیل بیمارستان ولی عصر (عج) مورد توجه مسؤولان کشوری قرار گرفت که هدایت و مشارکت خیرین به سمت تجهیز و توسعه مراکز بهداشتی و درمانی می تواند چشم انداز بهتری را فراهم می کند.
وی اظهار داشت: هر چند طی ماههای گذشته شمار بستری و مبتلایان سرپایی در این استان روند کاهشی دارد، اما آمادگی های کافی باید از سوی دستگاههای متولی امر به ویژه خیرین و سازمان های مردم نهاد برای پیشبرد برنامه ها وجود داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: سازمان تبلیغات اسلامی از فرصت ماههای محرم و صفر نیز برای تبیین هر چه بیشتر شرایط موجود استفاده کنند و یکی از سیاست های مطرح شده این است که از مردم و مبلغان خارج از این استان در عزاداری های استان دعوت نخواهند شد.