صدور گواهی استاندارد آسانسور در همدان چهار برابر شد
صدور گواهی استاندارد آسانسور در همدان چهار برابر شد
محمد هاشمی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: در سالهای گذشته روند صدور گواهی استاندارد برای آسانسور و فرهنگ استفاده از آن در استان همدان سیر صعودی داشته است و تعداد گواهینامههای استاندارد صادر شده از کمتر از ۲۰۰ مورد در اوایل سال ۹۳ به بیش از ۸۰۰ مورد در حال حاضر رسیده است.
وی افزود: از هفته دولت سال گذشته تاکنون ۸۰۰ مورد گواهی استاندارد برای آسانسورها در سطح استان همدان صادر شد و پس از بازرسیهای فنی صورت گرفته از آسانسورهای نصب شده، گواهینامه ایمنی عملکرد برای این آسانسورها صادر شده است.
معاون ارزیابی و انطباق اداره کل استاندارد همدان با اشاره به اینکه از سال۸۲ آسانسورهای(کششی برقی) مشمول استاندارد اجباری شدند بیان کرد: شرکتهایی که قصد فعالیت در زمینه نصب آسانسور را دارند، باید مجوز پروانه طراحی و مونتاژ آسانسور را از صنعت، معدن و تجارت بگیرند و صدور اخذ گواهی استاندارد آنها زیر نظر ما است.
هاشمی تاکید کرد: مردم برای نصب آسانسور از شرکتهای دارای مجوز طراحی و مونتاژ آسانسور و واجد شرایط استفاده کنند تا در نصب و تعمیر آسانسور دچار مشکل نشوند.
وی با بیان اینکه به دلیل مراجعه مردم به افراد متفرقه برای نصب آسانسور مشکلاتی به وجود میآید ادامه داد: این در حالیست که این شرکتها به قوانین، مقررات، مسایل و نکات لازم بهویژه در زمینه استاندارد آگاهی کامل دارند و استفادهکنندگان در نصب و تعمیر آسانسور دیگر با مشکل مواجه نخواهند شد.
معاون ارزیابی و انطباق اداره کل استاندارد همدان یادآور شد: شرکتهای بازرسی آسانسور نیز زیر نظر اداره کل استاندارد این استان به اندازه کافی وجود دارد که پس از نصب آسانسور، نسبت به بازرسی و تست آنها اقدام میکنند و سپس گواهی استاندارد محصول صادر میشود.
هاشمی با اشاره به رشد قابل توجه سطح ایمنی در آسانسورها و ارتقای کیفیت آنها گفت: ضروری است مالکان منازل قدیمی آسانسورهای قدیمی(هیدرولیک) خود را چِک کنند تا در صورت بروز مشکل، پس از مشورت با شرکتهای طراحی و مونتاژ آسانسور، نسبت به رفع آن و اخذ گواهی استاندارد اقدام کنند.
وی درباره استانداردسازی تجهیزات شهر بازیها نیز اظهار داشت: از سال ۱۳۸۷ تجهیزات شهربازیها مشمول استاندارد اجباری شدند و به واسطه پیگیری و عملکرد خوب استاندارد، هم اکنون بچهها میتوانند در شهربازیها حتی شهربازیهای کوچک با ضریب ایمنی بالا و اطمینان خاطر بازی کنند.
معاون ارزیابی و انطباق اداره کل استاندارد همدان ادامه داد: از هفته دولت سال گذشته تاکنون ۴۵۴ مورد بازرسی از تجهیزات شهربازیهای استان انجام شد.
هاشمی بیان کرد: در حال حاضر ۳۱۹ مورد تجهیزات در شهربازیهای این استان دارای مجوز بهرهبرداری هستند که همدان در زمینه استانداردسازی شهربازیها جزء استانهای برتر کشور است.
وی با بیان اینکه تجهیزات شهربازیها توسط شرکتهای بازرسی ما و بر اساس استانداردهای مربوطه بررسی و سپس برای آنها گواهی استاندارد صادر میشود افزود: این گواهی یا مجوز باید از سوی سازندگان و مالکان روی تجهیزات شهربازیها نصب شود.
معاون ارزیابی و انطباق اداره کل استاندارد همدان ادامه داد: به طور مستمر تجهیزات شهربازیها کنترل و بازرسی میشود و جلوی تجهیزات غیراستاندارد را میگیریم و در صورت مشاهده شهربازی پلمب خواهد شد.
هاشمی فلسفه وجودی استاندارد را حفظ سلامت و ایمنی مردم و رفاه بهتر مردم دانست و گفت: شهروندان میتوانند در صورت مشاهد هرگونه تخلف و موارد غیرایمن در حوزه شهربازیها و آسانسور و هرگونه کالای غیراستاندارد، مراتب را با تلفن ۱۵۱۷ سامانه رسیدگی به شکایات استاندارد گزارش دهند.
وی خواستار همراهی بیشتر مردم با استاندارد شد و تاکید کرد: مردم نباید نسبت به ایمنی خود و فرزندانشان بیتفاوت باشند.