شیرینی صادرات با عسل آذربایجان
به گزارش ایرنا، عسل یک محصول غذایی مفید و پر ارزش است که به واسطه ویژگی های شفابخش خود به عنوان دارو در درمان بیشتر بیماری ها در بین تمام ملل کاربرد داشته است و عسل دامنه های کوه «سهند» و »میشو» در آذربایجان شرقی در حدود ۱۰ کشور جهان مشتری دایمی دارد.
صادرات ۴۳ تن عسل در چهار ماهه امسال با وجود محدودیت های کرونایی، گویای این واقعیت است که عسل طبیعی ارتفاعات آذربایجان شرقی در شهرستان های مراغه، شبستر و همچنین سراب ناب ترین عسل های ایران و جهان هستند که طرفداران فراوانی دارد.
شهد شیرین و منافع فراوان عسل طبیعی آذربایجان شرقی زیر زبان بسیاری از مصرف کنندگان آن در کشورهای اروپایی و عرب نشینان حوزه خلیج فارس مزه کرده به طوری که خواسته دایمی آنها و میهمان سفره هایشان شده است.
رتبه اول آذربایجان شرقی در تعداد کندوی زنبور عسل
سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی به ایرنا گفت: تعداد یک میلیون و ۱۷۶ هزار کندوی مدرن و ۲۵۰ هزار کندوی بومی در استان وجود دارد و از این نظر رتبه اول کشور را داریم.
جاوید بهروزین گفت: آذربایجان شرقی با تولید سالانه ۱۱۵ هزار تن عسل از این لحاظ دارای رتبه دوم کشور بوده و ۱۴ هزار زنبورستان و زنبوردار در آمارگیری سالانه سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی شناسایی شدهاند. استان با تولید سالانه ۱۵ هزار تن عسل، دارای رتبه دوم کشور بوده و ۱۴ هزار زنبورستان و زنبوردار در آمارگیری سالانه سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی شناسایی شدهاند.
وی با بیان اینکه در چهار ماهه اول سال گذشته، حدود ۴۸ تن صادرات عسل به کشورهای عراق، مالزی، لبنان، امارات و کانادا داشتیم که این مقدار در مدت مشابه سال جاری با وجود محدودیتهای کرونایی به ۴۳ تن عسل رسیده استدر چهار ماهه پارسال، حدود ۴۸ تن صادرات عسل به کشورهای عراق، مالزی، لبنان، امارات و کانادا داشتیم که این مقدار در مدت مشابه سال جاری به دلیل محدودیتهای کرونایی به ۴۳ تن عسل رسیده است.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی ادامه داد: صادرات عسل استان در مجموع سال ۱۳۹۸ نیز حدود ۱۱۶ تن بوده است.
بهروزین افزود: هر کسی که علاقه به زنبورداری داشته باشد، میتواند در منطقهای با آب و هوای مساعد اقدام به خرید و پرورش عسل کند؛ یک زنبوردار حداقل باید ۴۰ کندوی مدرن داشته باشد تا در سامانه پهنه بندی جهاد کشاورزی ثبت شود.
وی در خصوص تسهیلات ارائه شده به زنبورداران استان نیز افزود: زنبورداران میتوانند از طریق سرمایه در گردش و از محل تبصره ۱۸، تسهیلاتی با درصدهای ۱۲ تا ۱۸ نسبت به مناطق با برخورداری مختلف دریافت کنند؛ البته براساس ابلاغ جدید وزارت جهاد کشاورزی، مقرر شده تسهیلاتی با کارمزد ۱۸ درصد برای خرید کندو به زنبورداران دارای پروانه نیز اعطا شود.
بسته بندی عسل طبیعی در آذربایجان شرقی
آذربایجان شرقی، رتبه اول بسته بندی عسل در کشور را دارد
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی نیز گفت: استان ما در زمینه بسته بندی عسل دارای رتبه اول در کشور است.
ایاز برنو اظهار کرد: آذربایجان شرقی دارای ۲ واحد بزرگ بسته بندی عسـل بوده و یکی از آنها بزرگترین واحد بسته بندی عسل کشور می باشد.
وی با بیان اینکه بیشتر برندهای مطرح عسل کشور در آذربایجان شرقی ما فرآوری و بسته بندی می شوند، افزود: در مجموع تا امروز تعداد ۳۶ واحد دارای پروانه بهره برداری به فرآوری و بسته بندی عسل تولیدی آذربایجان شرقی و استان های همجوار، مشغول هستند.
مدیرصنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه صنعت فرآوری و بسته بندی عسل، نقش مهمی در یکی از بخش های کلیدی و تاثیرگذار در جهت نفوذ بیـشتر در بازارهای کشورهای همسایه، اورآرسیا و جهانی داشته است، افزود: قدرت کسب قسمت بیشتری از ارزش افـزوده حاصـل از تولید و صـدور محـصول زنبورستان های عسل استان، کشور و تقویت و پایداری زنجیره تولید بخش کشاورزی را می باشد.
وی با بیان اینکه عسل محصول فرعی زنبور است، اظهار کرد: در آذربایجان شرقی مراکز تحقیقاتی و تولیدی بسیاری در این صنف فعالیت میکنند و اشخاص بسیاری همچون مرحوم استاد پوراصغر در این زمینه اقدامات مهمی انجام دادهاند.
برنو افزود: بسته بندیهای عسل در شرق، غرب و حتی شمال غرب کشور بیشتر در آذربایجان شرقی انجام میگیرد و این استان در زمینه بسته بندی عسل دارای قطب است.
مدیرصنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه صنعت فرآوری و بسته بندی عسل، نقش مهمی برای نفوذ بیـشتر در بازارهای کشورهای همسایه، اورآرسیا و جهانی داشته است، افزود: ۳۶ واحد فرآوری با ظرفیت بسته بندی ۱۸ هزار تن در استان فعالیت میکنند.
وی یادآوری کرد: حتما در اغلب برندهای مطرح عسل در کشور نامی از آذربایجان شرقی دیده میشود و موفقیتهای خوبی توسط زحمت کشان سرمایه گذار استان در این زمینه انجام گرفته و در حال گسترش است.
برنو ادامه داد: دستگاههای فرآوری عسل آذربایجان شرقی بسیار مدرن و همپای سطح تکنولوژی اروپا هستند و روز به روز نیز به سمت بهبود و توسعه این امکانات پیش میرویم.
وی گفت: زحمت اصلی در زمینه بسته بندی عسل و حتی سایر محصولات بر دوش سرمایه گذاران فهیم استان است.
زنبوردار شهر دریان شبستر
زنبورداران مراغه ای برای تولید باکیفیت به مراتع شمال غرب کوچ می کنند
مدیر جهاد کشاورزی مراغه نیز با اشاره به تولید بیش از سه هزار تن عسل در این شهرستان در سال گذشته گفت: ۲۴ درصد از عسل تولیدی در آذربایجانشرقی، محصول زنبورداران مراغهای است.
اسماعیل کریمی اصل افزود: امسال نیز برای ۴۰۰ فعال در زمینه تولید عسل و زنبورداری در مراغه با ۲۴۵ هزار کلنی زنبور عسل، پروانه کوچ به مراتع صادر شده است.
وی افزود: زنبورداران مراغه ای برای تولید اصل باکیفیت به مراتع سهند در شهرهای هشترود، چاراویماق و عجب شیر در آذربایجان شرقی، پیرانشهر، سردشت، نقده و ارومیه در آذربایجان غربی و سقز در کردستان کوچ می کنند.کریمی اصل با بیان اینکه ۷۰ درصد عسل تولید شده در مراغه به علت کیفیت و مرغوبیت بالا به دیگر استان های کشور و خارج صادر می شود گفت: ظرفیت های خوبی برای سرمایه گذاری در این بخش در شهرستان فراهم است و جهاد کشاورزی آماده همکاری در این زمینه است. کریمی اصل ادامه داد: حدود یک هزار نفر در زمینه زنبورداری و تولید عسل در شهرستان مراغه فعالیت می کنند و یک هزار نفر دیگر نیز به طور مستقیم در این حرفه مشغول هستند.
برداشت عسل زنبورداران شهر دریان شبستر
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شبستر هم با اشاره به فعالیت ۱۲۲۰ زنبورستان در شبستر، اظهار میکند: ۱۴۲ هزار و ۴۰۰ کندو در شبستر مشغول به ساخت عسل و سایر محصولات هستند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شبستر هم با اشاره به فعالیت یکهزار و ۲۲۰ زنبورستان در شبستر، اظهار میکند: ۱۴۲ هزار و ۴۰۰ کندو در شبستر مشغول تولید عسل و سایر محصولات هستند.
محمد توحیدی با بیان اینکه از زنبورستان های بزرگ آذربایجان شرقی در دریان شبستر واقع است، گفت: شبستر از لحاظ تولید عسل به عنوان ششمین شهرستان در استان مطرح است و دارای سه کارخانه فرآوری با ظرفیت سالانه تولید ۱۶۸۰ تن عسل بوده که حتی عسل از سایر شهرستانها نیز خریداری شده و بسته بندی میشود.
وی ادامه میدهد: محصولات دیگری چون بره موم، ژله رویال و زهر زنبور عسل نیز در کارخانجات این شهرستان تولید میشوند.
توحیدی اظهار کرد: جهاد کشاورزی شبستر برنامه دارد تا با توجه به شرایط اقلیمی بکر این شهرستان و استقبال مردم، ظرفیت تولید عسل را افزایش دهد، چون که شبستر از یک طرف کوهپایه بوده و از طرف دیگر در حاشیه دریاچه ارومیه واقع شده است.